Miehet, 2-Divisioona

Nibacos Miehet edustus - SB Paapat  4 - 7

Kampushalli

Paapat vahvempi Kokkolassa

Miesten edustus ei onnistunut hyvistä otteista huolimatta pitämään SB Paappoja takanaan, vaan pisteet matkasivat Vaasaan 4-7 lukemin.

Siniset aloittavat pelin vahvasti, kun Paapat vielä toipuvat bussimatkan rasituksesta ja vyöryttävät tilanteita vieraspäätyyn. Reilun kolmen minuutin jälkeen tarjotaan myös ylivoimaa, kun Kimmo Lintala protestoi itsensä jäähylle. Ylivoima jauhaa reilun minuutin, kunnes Jukka Keskisipilä jakaa syötön vasemmalta keskustaan Jori Heikkilälle, joka laukoo 1-0 johto-osuman ajassa 4:24. Reilu puoliminuuttia myöhemmin soi jälleen. MLT-pelistä lähtien kasassa ollut ykkönen Toivola-Lokasaari-Kauppila osoittaa loistavaa yhteispeliä, kun Lokasaari levittää ensin Toivolalle vasemmalle laidalle, josta Toivola laittaa pallon yksin takatolpalla päivystäneelle Kauppilalle, jolla on helppo työ iskeä sinisten 2-0 osuma. Lisäosumia kotijoukkue ei erään onnistu saamaan hyvistä tonteista huolimatta. Paapat sen sijaan kaventavat 13 minuutin kohdalla 2-1:een, kun Valtteri Nurmen heitto tavoittaa Mika Joensuun maalinedustalla ja Joensuu pääsee sijoittamaan pallon reppuun. Erän viimeisellä minuutilla Riku Anttila ottaa jäähyn väärästä etäisyydestä, joten siniset joutuvat aloittamaan toisen erän alivoimalla. Ensimmäiseen erään Jari Koski-Vähälälle 8 torjuntaa ja Paappojen Jussi Kivikoskelle 7 torjuntaa.

Toiseen erään osat vaihtuvat ja vaasalaiset ottavat nyt kuskin paikan. Erää keretään pelata 54 sekuntia, kun Paapoille tuomitaan rangaistuslaukaus maalinedusrikkeestä. Rankkaria asettuu suorittamaan Jesse Lintala, jonka tarkka sijoitus ohittaa Koski-Vähälän ja tuo Paapat tasoihin. 25 minuutin jälkeen vieraat kiihdyttävät myös ohi, kun Kimmo Lintala ja Joensuu toisellaan vievät Paapat jo kahden maalin johtoon. Johto olisi voinut tästä myös kasvaa, mutta Koski-Vähälän otteet maalilla pitävät lukemat tasaisina. 34:16 sinisten ykkönen kaventaa eron yhteen maaliin, kun Lokasaari painaa pallon verkkoon maalinedustalta Kauppilan tarjoilusta. Paapat kuitenkin lisäävät johdon jälleen kahteen maaliin alle kaksi minuuttia edellisestä Teppo Haakanan maalatessa vanhemman Lintalan syötöstä. 3-5 lukemissa mennään tauolle. Koski-Vähälälle 9 torjuntaa ja Kivikoskelle 3.

Viimeiseen erään siniset pystyvät jälleen parantamaan otteitaan ja ottamaan myös pallollista peliä haltuun. Kiriä käynnistellään 47:20 pallon ajautuessa keskustaan Toivolalle, jonka pommi painuu aivan yläriman alle. Paapat kuittaavat tämän kuitenkin jälleen alle kahdessa minuutissa, kun Janne Karvosen syöttö jää pomppimaan pelaajajoukon jalkoihin. Vieraiden Haakana on tässä kohti hereillä ja pääsee sutimaan pallon verkkoihin. Siniset eivät kuitenkaan luovuta, vaan yrittävät sinnikkäästi kuroa eroa umpeen, mutta tehokkuus ei ole toivotulla tasolla ja lisäksi maalia kohti tulevat pallot Paappa-veskari Kivikoski torjuu varmasti. Lopulta ainoastaan Paapat onnistuvat kasvattamaan omaa maalitiliään, kun Karvonen heittää pallon tyhjään rysään 15 sekuntia ennen loppua, jolla vieraat varmistavat myös voiton. Viimeiseen erään molemmille veskareille 9 torjuntaa.

Tappiosta huolimatta sinisten otteet kentällä olivat hyviä. Jonkin verran virheitä tuli puolustuspelissä, mihin ottelu lopulta ratkesi. Paapat toteuttivat jälleen omaa taktiikkaansa takuuvarmasti ja olivat vaarallisia erityisesti maalinedustalla. Eniten parannettavaa jäi varmasti kaksinkamppailu pelaamiseen.

Sinisten kantava voima oli ykkösvitja, joka vastasi kolmesta maalista ja rakenteli paikkoja lähes joka vaihdossa. Lisäksi Jari Koski-Vähälä koppaili palloja jälleen erinomaisesti läpi ottelun.

Kevätkausi etenee kovaa vauhtia ja miehillä on runkosarjaa jäljellä viisi ottelua. Perjantaina pelataan vaihteeksi vieraissa, kun OP-Areenalla isäntänä toimii toinen vaasalaisjoukkueista, hyvään vireeseen yltynyt SB Vaasa.

Kuvat tarjoaa nibacos.fi
Kuvaaja: Tommy Lågland IG: @kliketiklik

4 - 7

SB Paapat
2 - 11 - 41 - 2
4'MaaliHeikkilä Jori
4'MaalisyöttöKeskisipilä Jukka
5'MaaliKauppila Oskari
5'MaalisyöttöToivola Petteri
19'Jäähy: 2minAnttila Riku
34'MaaliLokasaari Aapo
34'MaalisyöttöKauppila Oskari
47'MaaliToivola Petteri
47'MaalisyöttöKauppila Oskari