Esittely
Ottelutilastot
Nibacos Miehet edustus - SB Paapat
2018-2019 - Miehet - 2-Divisioona
Klo 19:00 Kampushalli
18
Tam

SB Paapat tanssiparina perjantai-illan kotiottelussa


Miesten edustuksen tuplapeli -viikko huipentuu huomenna perjantaina, kun sarjakakkosena majaileva SB Paapat vierailee Kokkolan Kampushallilla.

Syyskaudella OP-Areenalla pelatussa ottelussa Paapat otti selkeän voiton kolmannen erän hurjastelun jälkeen lukemin 9-0. Muutenkin kokenut vaasalaispoppoo on tehnyt vakuuttavaa jälkeä, sillä edellisestä yhdeksästä sarjaottelusta joukkue on voittanut seitsemän, joissa se on iskenyt 112 maalia. Joukkueen sisäisessä pörssissä neljä pelaajaa, Kimmo Lintala (20+15) Valtteri Nurmi (14+21), Joona Kukko (13+22) ja Mika Joensuu (23+8), on iskenyt yli 30 pistettä. Myös näiden pelaajien takaa löytyy runsaasti ratkaisuvoimaa. Maalia on käynnyt vartioimassa viisi eri veskaria, joista ehkä vakuuttavin on ollut monen vuoden tauon jälkeen kakkosen peleihin palannut Jani Koski (pmk. 4.00, t% 85.71). Runkosarjapelien ohella joukkue eteni pitkälle myös Suomen Cupissa, jossa se kaatoi divarin Nurmon Jymyn 11-6 ja seuraavalla kierroksella liigajoukkue OLS:n 7-6. Matka päättyi puolivälierissä Classicia vastaan 1-11. Haaste on kova, mutta varmasti mieluisa. Edellisessä ottelussa Paapat kärsivät 6-8 tappion Blue Foxia vastaan ja eroa tällä hetkellä sinisiin on ainoastaan yksi piste, joten voitolla on mahdollisuus kivuta vaasalaisten edelle.

Siniset lähtevät otteluun hyvistä asetelmista, kun takana on maukas jatkoaika -voitto Mailattomista. Ihan suunnitelmien mukaan ottelun kulku ei ollut mennyt, mutta haasteet antavat varmasti pääomaa joukkueelle kevättä kohti mentäessä. Viime ottelussa yksi isoimmista onnistujista oli varmasti Petteri Toivola, jonka kone alkaa lämmetä kevään edetessä ja maanantaina ykkösen vasen laituri iskikin pörssit 1+2.

Ennakkotietojen mukaan joukkue olisi saamassa täyden rosterin jalkeille, mutta asia varmistuu lähempänä ottelua.

Huomenna Kampukselle seuramaan sarjan kärkikamppailua. Peli alkaa tutusti klo 19:00.

Paapat vahvempi Kokkolassa


Miesten edustus ei onnistunut hyvistä otteista huolimatta pitämään SB Paappoja takanaan, vaan pisteet matkasivat Vaasaan 4-7 lukemin.

Siniset aloittavat pelin vahvasti, kun Paapat vielä toipuvat bussimatkan rasituksesta ja vyöryttävät tilanteita vieraspäätyyn. Reilun kolmen minuutin jälkeen tarjotaan myös ylivoimaa, kun Kimmo Lintala protestoi itsensä jäähylle. Ylivoima jauhaa reilun minuutin, kunnes Jukka Keskisipilä jakaa syötön vasemmalta keskustaan Jori Heikkilälle, joka laukoo 1-0 johto-osuman ajassa 4:24. Reilu puoliminuuttia myöhemmin soi jälleen. MLT-pelistä lähtien kasassa ollut ykkönen Toivola-Lokasaari-Kauppila osoittaa loistavaa yhteispeliä, kun Lokasaari levittää ensin Toivolalle vasemmalle laidalle, josta Toivola laittaa pallon yksin takatolpalla päivystäneelle Kauppilalle, jolla on helppo työ iskeä sinisten 2-0 osuma. Lisäosumia kotijoukkue ei erään onnistu saamaan hyvistä tonteista huolimatta. Paapat sen sijaan kaventavat 13 minuutin kohdalla 2-1:een, kun Valtteri Nurmen heitto tavoittaa Mika Joensuun maalinedustalla ja Joensuu pääsee sijoittamaan pallon reppuun. Erän viimeisellä minuutilla Riku Anttila ottaa jäähyn väärästä etäisyydestä, joten siniset joutuvat aloittamaan toisen erän alivoimalla. Ensimmäiseen erään Jari Koski-Vähälälle 8 torjuntaa ja Paappojen Jussi Kivikoskelle 7 torjuntaa.

Toiseen erään osat vaihtuvat ja vaasalaiset ottavat nyt kuskin paikan. Erää keretään pelata 54 sekuntia, kun Paapoille tuomitaan rangaistuslaukaus maalinedusrikkeestä. Rankkaria asettuu suorittamaan Jesse Lintala, jonka tarkka sijoitus ohittaa Koski-Vähälän ja tuo Paapat tasoihin. 25 minuutin jälkeen vieraat kiihdyttävät myös ohi, kun Kimmo Lintala ja Joensuu toisellaan vievät Paapat jo kahden maalin johtoon. Johto olisi voinut tästä myös kasvaa, mutta Koski-Vähälän otteet maalilla pitävät lukemat tasaisina. 34:16 sinisten ykkönen kaventaa eron yhteen maaliin, kun Lokasaari painaa pallon verkkoon maalinedustalta Kauppilan tarjoilusta. Paapat kuitenkin lisäävät johdon jälleen kahteen maaliin alle kaksi minuuttia edellisestä Teppo Haakanan maalatessa vanhemman Lintalan syötöstä. 3-5 lukemissa mennään tauolle. Koski-Vähälälle 9 torjuntaa ja Kivikoskelle 3.

Viimeiseen erään siniset pystyvät jälleen parantamaan otteitaan ja ottamaan myös pallollista peliä haltuun. Kiriä käynnistellään 47:20 pallon ajautuessa keskustaan Toivolalle, jonka pommi painuu aivan yläriman alle. Paapat kuittaavat tämän kuitenkin jälleen alle kahdessa minuutissa, kun Janne Karvosen syöttö jää pomppimaan pelaajajoukon jalkoihin. Vieraiden Haakana on tässä kohti hereillä ja pääsee sutimaan pallon verkkoihin. Siniset eivät kuitenkaan luovuta, vaan yrittävät sinnikkäästi kuroa eroa umpeen, mutta tehokkuus ei ole toivotulla tasolla ja lisäksi maalia kohti tulevat pallot Paappa-veskari Kivikoski torjuu varmasti. Lopulta ainoastaan Paapat onnistuvat kasvattamaan omaa maalitiliään, kun Karvonen heittää pallon tyhjään rysään 15 sekuntia ennen loppua, jolla vieraat varmistavat myös voiton. Viimeiseen erään molemmille veskareille 9 torjuntaa.

Tappiosta huolimatta sinisten otteet kentällä olivat hyviä. Jonkin verran virheitä tuli puolustuspelissä, mihin ottelu lopulta ratkesi. Paapat toteuttivat jälleen omaa taktiikkaansa takuuvarmasti ja olivat vaarallisia erityisesti maalinedustalla. Eniten parannettavaa jäi varmasti kaksinkamppailu pelaamiseen.

Sinisten kantava voima oli ykkösvitja, joka vastasi kolmesta maalista ja rakenteli paikkoja lähes joka vaihdossa. Lisäksi Jari Koski-Vähälä koppaili palloja jälleen erinomaisesti läpi ottelun.

Kevätkausi etenee kovaa vauhtia ja miehillä on runkosarjaa jäljellä viisi ottelua. Perjantaina pelataan vaihteeksi vieraissa, kun OP-Areenalla isäntänä toimii toinen vaasalaisjoukkueista, hyvään vireeseen yltynyt SB Vaasa.

Kuvat tarjoaa nibacos.fi
Kuvaaja: Tommy Lågland IG: @kliketiklikEi liveseurantaa   

   

   

   
Tilastot
Miehet edustus 4 - 7
(2 - 1) (1 - 4) (1 - 2)
SB Paapat
4' Maali Heikkilä Jori

4' Maalisyöttö Keskisipilä Jukka

5' Maali Kauppila Oskari

5' Maalisyöttö Toivola Petteri

19' Jäähy: 2min Anttila Riku

34' Maali Lokasaari Aapo

34' Maalisyöttö Kauppila Oskari

47' Maali Toivola Petteri

47' Maalisyöttö Kauppila Oskari
Lisää uutisia
Nibacos Kokkola
«  Kesäkuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
 
Kategoriat