Esittely
Ottelutilastot
Nibacos Miehet edustus - Blue Fox
2018-2019 - Miehet - Miesten Suomen Cup
Klo 15:30 Kampushalli
16
Syy

Ennakkoinfo


Nibacos on edennyt jo kolmannelle kierrokselle Suomen Cupissa. Vastaan tulee vielä viime kaudella divaria pelannut Blue Fox.

Tervetuloa seuraamaan jännittävää kamppailua!
Liput ovelta: aikuiset 8€
Opiskelijat, eläk. ja alle 18-v 5€ / alle 10-v ilmaiseksi

Sunnuntaina Miesten Suomen Cuppia!


Miesten edustusjoukkueen viralliset kotipelit starttaavat sunnuntaina 16.9. Suomen Cupin muodossa. Joukkue saa vastaansa IBF Blue Foxin Uusikaarlepyystä.

Siniset pelasivat pre seasonin aikana kolme harjoitusottelua, joista ensimmäinen päättyi 5-8 voittoon tulevaa vastustajaa Blue Foxia vastaan Tähtihallissa. Seuraavat kaksi ottelua päättyivät tappioon sekavien esitysten jälkeen, kun ensin kolmosen Jeppis FBC kaatoi miehet 5-7 lukemin ja vastavuoroisesti Kampushallilla vierailleet Foxit hakivat Kokkolasta 1-7 voiton. 8.9. pelattu Suomen Cupin toisen kierroksen turnaus sen sijaan sujui siniseltä huomattavasti mallikkaammin, kun ensimmäisessä ottelussa joukkue sai hyvän revanssin Jeppiksestä, kaataen pietarsaarelaiset 8-0 lukemin. Toisessa ottelussa vastaan asettui kakkosen Pohjois-Suomen lohkossa pelaava Alavieskan Viri, josta siniset nappasivat 4-1 voiton. Joukkueen nuoriso-osasto jatkoi vahvaa esiinmarssiaan, kun Jeppistä vastaan tehokkaimpana esiintyi 99-syntynyt maalitykki Ville Mattila 2+1 tehoin ja AV-ottelussa 00-syntynyt puolustaja Kasper Harju iski pisteet 2+1. Lisäksi Nibacos-debyyttinsä pinkissä paidassaan suorittanut Janne Tuikka oli Alavieskaa vastaan mies paikallaan.

Tuleva vastustaja Blue Fox pelasi vuodesta 2003 miesten divaria, mutta se matka päättyi edellisen kauden lopuksi, kun joukkue tippui sarjatasoa alaspäin. Viime vuosina Foxit ovat menettäneet tärkeitä pelimiehiä muualle, mutta kokoonpanosta löytyy edelleen joukkueelle tärkeitä runkomiehiä, kuten Anton Kallvik, Robin Holländer ja Johnny Fredrikson. Myös nuorempaa sukupolvea on alettu ajamaan sisään kokoonpanoon. Maalivahtiosastolla viimekauden kolmikosta on jatkanut ainoastaan lähes kaksimetrinen Anton Kronqvist, joka sai parikseen edelliset vuodet Nibacosia edustaneen Jan-Olov Backlundin. Divariaikoina joukkue tuli tunnetuksi tiiviistä puolustuspelaamisesta, sekä nopeista vastahyökkäyksistä ja harjoitusotteluiden perusteella joukkue tulee olemaan erittäin hyvin organisoitu.

Kotijoukkueen päävalmentaja Toni Paloahon mukaan joukkue on menossa pikkuhiljaa oikeaan suuntaan. -Harjoituskauden -ja otteluiden anti on ollut vaihtelevaa, mutta halu ja asenne ovat olleet koko ajan hyvää ja eteenpäin mennään. Loukkaantumiset ja sairastelut ovat hiukan sotkeneet kuvioita, mutta nekin tavallaan kuuluvat asiaan. Joukkue panostaa edelleen vahvasti fysiikkapuoleen, jotta olisimme valmiimpia pelaamaan. Myös viisikkopelaamisessa, varsinkin puolustuksen kannalta, on vielä töitä edessä.

Paloaho ennakoi, että Foxit tulevat olemaan kova kanto kaskessa tulevassa ottelussa, kuten myös sarjakaudella. -Blue Fox on ennakoitu lohkon kärkijoukkueisiin ja harjoitusotteluiden perusteella täysin oikeutetusti. Sieltä löytyy reilusti divarikokemusta ja tulevat varmasti pitämään vauhtia peleissä.

Vaikka kokoonpano onkin ollut hieman repaleinen ja pelaajia on edelleen telakan puolella, joukkueen ei sinänsä tarvitse olla huolissaan, sillä nuoret pelaajat ovat jälleen ottaneet isoja kehitysaskeleita. -Miehiä on edelleen sairastuvalla, mutta nuoret ovat mahtavasti tulleet mukaan ja ei pelkästään paikanneet, vaan ottaneet myös paikan aloituskokoonpanosta.

Sunnuntaina isolla joukolla kohti Kampushallia seuraamaan vauhdikasta peliä, joka alkaa kello 15:30.

Ottelu toimii myös erinomaisena kenraalina tulevalle viikolle, kun miehet aloittavat runkosarjan kotona sarjanousija Konnia vastaan.

Nibacos voitti Blue Foxin cupissa


Miesten edustusjoukkueen cup-taival jatkui sunnuntaina 3.kierroksen ottelulla Kampushallilla. Vastaan asettui IBF Blue Fox Uusikaarlepyystä. Tiukkojen vaiheiden jälkeen miehet raivasivat tiensä jatkoon, kun ottelu päättyi luvuin 5-4.

Siniset saavat otteluun onnistuneen alun Jori Heikkilän maalatessa Ville Känsälän tarjoilusta 1-0 johtomaalin ajassa 1:41. Erän puolessavälissä vieraat tulevat tasoihin Christoffer Lassanderin osumalla. Isännät asettuvat kuitenkin jälleen johtoon 15 minuutin kohdilla, kun Timo Salo viimeistelee ensin 2-1 osuman Jaakko Huopana syötöstä ja reilun minuutin päästä siniset karkaavat 3-1 erätauko johtoon Foxin omalla maalilla. Ensimmäisessä erässä Jari Koski-Vähälä nappaa 7 torjuntaa ja Blue Foxin Anton Kronqvist torjuu 8 kertaa.

Toisessa erässä kotijoukkue sortuu jäähyilyyn. 22:42 Vertti Hyyppä lähtee istunnolle estämisestä, mutta Foxit eivät tästä onnistu rankaisemaan. 27:01 vierailija tulee kuitenkin maalin päähän Johannes Vähäkankaan iskiessä 3-2 osuman Mikael Nyvallin syötöstä. 31:03 Arttu Harju ottaa kaksiminuuttisen, syynä mailan painaminen tai sitominen. Tästä Foxit kiittävät ja Anton Kallvik naulaa pelin 3-3 tasalukemiin. Vielä 35 minuutin kohdilla Kasper Harju ottaa jäähyn estämisestä ja Blue Fox rankaisee tästä johtomaalin muodossa, maalarina Didrik Lillas ja syöttäjän Mathias Kalander. Vieraat lähtevät myös 3-4 johdossa erätauolle. Koski-Vähälälle ja Kronqvistille molemmille 5 torjuntaa.

Viimeisessä erässä siniset lähtevät päättäväisesti taka-ajamaan sinikettuja. Jahti tuottaa toivottua tulosta viimeisen kympin aikana, kun ajassa 54:43 Toholammin pitkä ja hoikka poika Jukka Keskisipilä tuo siniset tasoihin Salon tarjoilusta. Tässä vaiheessa jalkaa on turha nostaa kaasulta ja vajaan puolen minuutin päästä verkko heiluu jälleen Kronqvistin selän takana, maalarina toistamiseen Jorsti Heikkilä. Tässä vaiheessa vieraiden eväät ovat syöty jo siinä määrin, ettei kiri tasalukemiin enää onnistu ja Nibacos jatkaa matkaansa cupin 4.kierrokselle. Koski-Vähälälle 8 torjuntaa ja Kronqvistille 3 torjuntaa.

-Ensimmäinen ja kolmas erä olivat meiltä pääosin ehjää peliä, mutta toinen erä ja jäähyt sotkivat meidän kuvioita hetkeksi. Hyvän 60-minuuttisen kanssa on vielä tekemistä, mutta taistelutahto oli mallillaan, mistä kertoo varmasti kiriminen rinnalle ja ohi viimeisen 10 minuutin aikana, kommentoi Toni Paloaho taiston tauottua.

Miesten seuraava vastustaja Suomen Cupissa selviää tulevana viikonloppuna, kun KosKri Oulusta ja Santa’s United Rovaniemeltä pelaavat oman 3.kierroksen ottelunsa, josta voittaja tulee sinisten tanssipariksi. Sitä ennen onkin hyvä saapua Kampushallille seuraamaan sarjakauden avausta Seinäjoen Konnia vastaan tulevana perjantaina.
   

   

   

   
Tilastot
Miehet edustus 5 - 4
(3 - 1) (0 - 3) (2 - )
Blue Fox
Lisää uutisia
Nibacos Kokkola
«  Heinäkuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
 
Kategoriat