Esittely
Ottelutilastot
KoskRi - Nibacos Miehet edustus
2018-2019 - Miehet - Miesten Suomen Cup
Klo 19:30 Oulun urheilutalo
7
Lok

KoskRi nurin ja matka jatkuu 5. kierrokselle


Sunnuntaina miehet vierailivat Oulun urheilutalon parketilla Suomen Cupin merkeissä. Isäntänä toiminut KoskRi kaatui tiukan taistelun jälkeen lukemin 7-9.

Kotijoukkue on ottelun alussa selkeästi valmiimpi joukkue ja rummuttaa hyökkäyksiä sinisten päätyyn nopealla tahdilla, mutta maalissa pelannut Janne Tuikka kestää KoskRin vyörytyksen. Alun jälkeen siniset alkavat saada juonesta kiinni ja peliä enemmän haltuunsa. Ajassa 8:41 Nibacos aloittaa maalinteon Jori Heikkilän johdolla ja ainoastaan reilu puoliminuuttia myöhemmin Onni Puutio kasvattaa johdon 0-2:een. KoskRi vastaa nopeasti 10:27 Juha-Matti Siepin kavennusosumalla, mutta erän 11. ja 12. minuutin välillä Jukka Keskisipilä ja Aapo Lokasaari kasvattavat omilla osumillaan lukemat jo 1-4:ään. 13:26 Juho Karhula lähtee istunnolle, mutta siniset kestävät alivoiman ilman takaiskuja. KoskRi kuitenkin kaventaa eron 2-4:ään Kristian Raution iskiessä pallon nuottaan 15 peliminuutin jälkeen. 16:57 kotijoukkueen Sieppi iskee itsensä jäähypenkille ja sininen mylly pääsee jauhamaan reilun puolen minuutin verran, kunnes Lokasaari laukoo illan toisensa ja 2-5 osuman. KoskRi ei kuitenkaan luovuta, sillä myös Rautio napauttaa illan toisensa ja kaventaa erätaukotilanteeksi 3-5. Ensimmäiseen erään Tuikalle 11 torjuntaa ja KoskRin maalivahti Niko Pikkupirtille 8 torjuntaa.

Toisen erän alku on tilanteita täynnä. Nibacos pääsee ylivoimalle jo puolenminuutin jälkeen ja ajassa 21:59 Oskari Kauppila painaa sinisten 3-6 osuman, mutta KoskRin Niko Latvakoski kaventaa eron ainoastaan 12 sekuntia edellisestä, siirretyn rangaistuksen aikana. Tämän jälkeen KoskRi ottaa peliä haltuunsa ja lopulta erästä muodostuu sinisten heikoin. Kotijoukkue onnistuukin hiipimään erän aikana tasoihin, kun Latvakoski painaa 27 minuutin kohdilla illan toisensa ja erän viimeisellä minuutilla Rautio painaa itselleen hatun päähän, sekä tasoittaa ottelun 6-6:een. Toiseen erään Tuikalle 11 torjuntaa ja Pikkupirtille 6.

Viimeisen erän alkuun sinisten niskaan kaadetaan kylmää vettä niskaan, kun ensin Arttu Harju nappaa itselleen kaksiminuuttisen ja tämän seurauksena KoskRin Ollimatti Karttunen vie kotijoukkueen ylivoimaosumalla johtoon. 44 minuutin kohdilla Sieppi ajelee rajusti selän puolelta sinisten Tommi Penttilää, jonka seurauksena Pena loukkaa polveaan ja joutuu pitämään huilia. Siepille tilanteesta kaksiminuuttinen, mutta tässä tapauksessa viitonen ei olisi ollut vääryys. Ylivoima tekee jälleen taikojaan ja ajassa 44:37 Kauppilan illan toinen tasoittaa ottelun 7-7:ään. 45:16 keltapaitojen Latvakoski huitoo itselleen viiden minuutin jäähyn, joten Kokkolan ukoilla on hieno sauma kasvattaa johtoaan. Ylivoima toimi varsin mallikkaasti, sillä ajassa 47:08 Kauppila vie siniset jälleen johtoon ja vajaa minuutti myöhemmin Lokasaari kasvattaa johdon 7-9:ään. Kyseiset maalit olivat molemmille herroille illan kolmannet. Viimeisen kympin alkuun KoskRi-päällikkö Janne Karjala ottaa aikalisän ja yrittää luoda uusia kuvioita pelin tasoittamiseksi. Kotijoukkueen loppukiri saa mutkia matkaansa, kun Tapio Vierelä ottaa 53 minuutin kohdilla jäähyn, jota siniset eivät toisaalta onnistu hyödyntämään. Erän viimeiset viisi minuuttia KoskRin ukot kulkevat aikalailla vetonappi pohjassa ja hakevat vimmatusti kavennusosumaa. Keltapaidat pääsevät pelaamaan vielä kahteenotteeseen ylivoimaa, mutta niin vain sinisten puolustus ja Tuikka kestävät loppuun saakka ja tuovat jatkopaikan Kokkolaan 7-9 lukemin. Viimeiseen erään Tuikka nappaa 8 torjuntaa ja Pikkupirtti 6.

Sunnuntain ottelu ei välttämättä mitään pelillisiä hienouksia tarjonnut, mutta ainakin yleisö viihtyi. Ottelun ratkaisu taisi olla erikoistilanne pelaaminen, sillä sinisten prosentit hipoivat jälleen täydellisyyttä, kun taas KoskRi ei pystynyt käyttämään paikkoja tehokkaasti. Vaikka maaleja tulikin suhteellisen runsaasti, olisi lukemat olleen vieläkin suuremmat ilman hienon pelin pelanneita Tuikkaa ja Pikkupirttiä. Varsinkin Tuikka esitti hyvinkin vetreitä otteita ottelun alussa ja lopussa, jolloin kotijoukkueen painostus oli kovimmillaan. Lopussa apuja löytyi myös hyvästä peittopelaamisesta. Tuikan lisäksi esille voidaan nostaa ykkösen tehokolmikko Kauppila (3+0), Keskisipilä (1+3), Lokasaari (3+1).

Cup-juna jatkaa seuraavalle asemalle ja runkopelipäivä seuraavalle ottelulle on 3.11. Tuleva vastustaja selviää arvonnan kautta.

Ei liveseurantaa


   

   

   

   
Tilastot
KoskRi 7 - 9
(3 - 5) (3 - 1) (1 - 3)
Miehet edustus
8' Maali Heikkilä Jori

8' Maalisyöttö Känsälä Ville

9' Maali Puutio Onni

9' Maalisyöttö Salo Timo

11' Maali Keskisipilä Jukka

11' Maalisyöttö Karhula Juho

11' Maali Lokasaari Aapo

11' Maalisyöttö Penttilä Tommi

13' Jäähy: 2min Karhula Juho

17' Maali Lokasaari Aapo

17' Maalisyöttö Keskisipilä Jukka

21' Maali Kauppila Oskari

21' Maalisyöttö Keskisipilä Jukka

40' Jäähy: 2min Harju Arttu

44' Maali Kauppila Oskari

44' Maalisyöttö Lokasaari Aapo

47' Maali Kauppila Oskari

47' Maalisyöttö Keskisipilä Jukka

47' Maali Lokasaari Aapo

47' Maalisyöttö Tilus Tuomas

59' Jäähy: 2min Kauppila Oskari
Lisää uutisia
Nibacos Kokkola
«  Heinäkuu   »
Kategoriat