Esittely
Ottelutilastot
Nibacos Miehet edustus - Merikoski SBT
2018-2019 - Miehet - Miesten Suomen Cup
Klo 19:00 Kampushalli
3
Mar

Ennakkoinfo


Miesten Suomen cupin 5-kierros. Vastusjaksi arvottiin divarijoukkue Merikoski SBT.

Suomen Cup jatkuu Hollihaassa - tanssipari Oulusta


Huomenna miesten edustus pääsee mittaamaan tasoaan sarjatasoa ylempänä pelaavaa joukkuetta vastaan, kun Suomen Cupin 5. kierroksen ottelu pelataan Hollihaassa. Vastus on edellisen kauden päätteeksi divariin noussut Merikoski SBT.

Merikoski aloitti kauden tunnustellen ja otti kahdessa ensimmäisessä ottelussa merkinnät tappiosarakkeeseen. Tämän jälkeen joukkue on päässyt hyvään vauhtiin ja viimeiset neljä ottelua ovat päättyneet joukkueen osalta voitokkaasti. Toki oululaiset ovat päässeet pelaamaan nämä pelit kotonaan, mutta meno on ollut kuitenkin hyvin vakuuttavaa nousijan toimesta ja sarjataulukossa joukkue löytyy sijalta viisi. Yksi iso osa Kosken lentoa on ollut divarin tämän hetken kuumin hyökkäysviisikko, jossa sentterin paikalla päivystää Vesa Heikkinen ja laidoilla kiitävät kapteeni Mika Heiskanen, sekä Matti Viitajylhä. Heikkinen (7+12) ja Heiskanen (15+2) löytyvät sarjan pistepörssin kärkiviisikosta, eikä myöskään Viitajylhän (5+6) saldossa ole moittimista. Lisäksi Heiskanen sijoittuu jaetulle kärkisijalle sarjan maalipörssissä ja Heikkinen miehittää syöttöpörssin toista sijaa. Maalilla vastuuta ottanut ja myös LNM:stä aiempaa divarikokemusta omaava Sami Yli-Korpela on luottomies puolustajien takana. Puolustuspäässä mielenkiintoisin nimi on vuonna 2004 syntynyt Väinö Mertaniemi, joka on jo iästään huolimatta ottanut paikkansa väkevästi joukkueessa. Kosken kokoonpanosta löytyy myös Kokkolan ja sen lähialueiden sählykansalle tuttu nimi, kun HiPasta ponnistanut ja myös Nibacosta kaudella 2012-2013 edustanut kahden suunnan spesialisti, Mikael Tuorila operoi joukkueen mukana. Merikosken oma taival Suomen Cupissa alkoi divarikierroksella Limingan Niittomiehiä vastaan, josta tuloksena niukka 6-5 voitto.

Sinisten torstain ottelu päättyi ikävästi ISB:n voittoon 6-5 lukemin, mutta katseet ovat jo käännetty kohti huomista kamppailua ja viimeiset viritykset hoidellaan vielä tämän päivän treeneissä. Sinisten sairastupa on ollut ikävän täynnä viime aikoina, mutta lauantaille on mahdollisesti tulossa parannusta asiaan. Pelaajille edessä onkin hieno mahdollisuus ylittää itsensä ja näyttää divarijoukkuetta vastaan, että Kokkolassa ei helpolla pääse.

Paikalle saapuva tuomaripari viheltää ottelun alkaneeksi huomenna kello 19:00. Silloin kannattaa ehdottomasti olla lehtereillä seuraamassa todellista huippuottelua, jollaisia ei Kokkolassa ihan joka päivä näe.

Sinisten tie pystyyn suomen cupissa


Miesten cup-juna jäi pysäkille Hollihaassa, kun Merikoski SBT raivasi tiensä jatkoon 0-2 lukemin. Vaikka maaleilla ei lauantai-iltana mässäilty, tarjottiin yleisölle viihdettä ja vauhtia koko rahan edestä.

Siniset ovat lähellä saada unelma-alun ottelulle, kun jo ensimmäisessä vaihdossa Timo Salolle pedataan huipputontti vastahyökkäyksen päätteeksi, mutta laukaus suuntautuu ohi etukulmasta. Tämän jälkeen hallinta siirtyy Kosken haltuun, mutta Nibacosin puolustus ykköskentän ja Jari Koski-Vähälän johdolla on rautaa, eivätkä myöskään vieraat saa palloa tolppien väliin, vaikka oululaiset saavat myös viimeiset minuutit jauhaa kuudella viittä vastaan siirretyn rangaistuksen seurauksena, joten erätauolle siirrytään maalittomassa tasatilanteessa. Koski-Vähälälle 10 torjuntaa ja Merikosken Sami Yli-Korpelalle 4 torjuntaa.

Toisen erän alkuun siniset tappavat ansiokkaasti alivoiman ilman takaiskuja, joten peliä päästään jatkamaan täydellä miehityksellä normaalisti. Myös toisen erän juoni jatkuu samalla linjalla, kuin ensimmäisessä erässä ja oululaiset jatkavat vahvasti pallollisena. Toisen erän viimeisellä vitosella alkaa tunnelma tiivistymään, kun Merikosken pelaaja rikkoo rangaistuslaukauksen arvoisesti ja tarjoilee sinisille ison sauman avata maalitili. Palloa keskipisteelle lähtee asettelemaan odotetusti Riku Anttila. Tällä kertaa yritys jää valitettavasti hieman ponnettomaksi ja tuloksena ohilaukaus. Tosin maalivahti Yli-Korpela on myös hyvin tilanteessa mukana, pitäen pään kylmänä ja jättäen aloitteen Anttilalle. Ajassa 37:31 Merikoski pääsee ottelussa toistamiseen ylivoimalle Juuso Kortetmaan rikkeen seurauksena ja tällä kertaa joukkueen kapteeni Mika Heiskanen ei jätä mitään arvailujen varaan, vaan vetää voimakkaan kantin oikealta puolelta ohi peiton aina etukulmaan, vieden vieraat 0-1 johtoon. Näillä lukemilla mennään tauolle. Toiseen erään Koski-Vähälälle 8 torjuntaa ja Yli-Korpelaa työllistetään ainoastaan 3:lla torjunnalla.

Viimeiseen erään lähdettäessä ero tulostaululla on seitin ohut, jota siniset lähtevät tietenkin kuittaamaan. Erän alkuun vaarallisimmat paikat siunautuvat kuitenkin Merikoskelle, mutta Koski-Vähälä on maalilla kovana ja korjaa marjat talteen, ottaen myös yhden ison ”gamesaverin”.47:57 sinisten takaa-ajo vaikeutuu huomattavasti, kun Salo lähtee istunnolle vaarallisesta pelistä. Vieraiden yv jauhaa puolentoista minuutin verran, kunnes Heiskanen väläyttää jälleen vaarallista vetoaan ja laukoo pallon vasempaan yläkulmaan, kasvattaen Merikosken johdon 0-2:een. Tässä vaiheessa ero on silti vielä kovin pieni, joten mitään ei olla ratkaistu. 54:12 laitetaan molemmilta joukkueilta mies istumaan jäähylle maalinedusmylläkän seurauksena ja peliä jatketaan tasavajaalla. Tänä aikana siniset saavat peliään hienosti rullaamaan ja onnistuvat saamaan pari potentiaalista tilannetta, mutta ei onnistu. Myös täydellä miehityksellä siniset jatkavat myllytystään Merikosken päädyssä, mutta vieraat näyttävät peittämisen mallia ja estävät maalinteon tehokkaasti. Näin ollen lopun takaa-ajo ei tuota tulosta ja Merikoski jatkaa seuraavalle kierrokselle. Viimeiseen erään Koski-Vähälälle 8 torjuntaa ja Yli-Korpelalle 4 torjuntaa

Vaikka takkiin tulikin, voivat siniset olla ylpeitä omasta esityksestään, sillä joukkue pelasi syyskauden parasta salibandyaan. Vieraiden ykkönen tiedettiin vaaralliseksi, joten siihen osattiin myös varautua, minkä seurauksena 5 vs. 5 -peli päättyi tasan. Ykkösen pohjalla pelannut Pauli Peltoniemi teki vahvan paluun sinipaitaan ja toi joukkueeseen mukaan ison kasan johtajuutta. Myös muut kentälliset suoriutuivat hienosti. Tietenkin myös parannettavaa jäi, tällä kertaa viimeistelyn ja ratkaisujen kanssa. Illan tärkein ja koko ottelun paras pelaaja löytyi Nibacosin tolppien välistä, kun Jari Koski-Vähälä vertyi isossa pelissä erinomaiseen suoritukseen, nollaten vieraiden viimeistely-yrityksiä kerta toisensa jälkeen.

Miesten tiuhaan ottelutahtiin saadaan nyt hieman taukoa, kun seuraavan kerran rytkitään sählypelin merkeissä 17.11. Tuolloin sarjapelit jatkuvat parkettitanssien merkeissä ja matka vie miehet Kauhajoelle paikallisen SB Kauhajoen vieraaksi.
   

   

   

   
Tilastot
Miehet edustus 0 - 2
(0 - 0) (0 - 1) (0 - 1)
Merikoski SBT
Lisää uutisia
Nibacos Kokkola
«  Syyskuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Kategoriat