Miehet, Miesten Suomen Cup

Nibacos Miehet edustus - Merikoski SBT  0 - 2

Kampushalli

Sinisten tie pystyyn suomen cupissa

Miesten cup-juna jäi pysäkille Hollihaassa, kun Merikoski SBT raivasi tiensä jatkoon 0-2 lukemin. Vaikka maaleilla ei lauantai-iltana mässäilty, tarjottiin yleisölle viihdettä ja vauhtia koko rahan edestä.

Siniset ovat lähellä saada unelma-alun ottelulle, kun jo ensimmäisessä vaihdossa Timo Salolle pedataan huipputontti vastahyökkäyksen päätteeksi, mutta laukaus suuntautuu ohi etukulmasta. Tämän jälkeen hallinta siirtyy Kosken haltuun, mutta Nibacosin puolustus ykköskentän ja Jari Koski-Vähälän johdolla on rautaa, eivätkä myöskään vieraat saa palloa tolppien väliin, vaikka oululaiset saavat myös viimeiset minuutit jauhaa kuudella viittä vastaan siirretyn rangaistuksen seurauksena, joten erätauolle siirrytään maalittomassa tasatilanteessa. Koski-Vähälälle 10 torjuntaa ja Merikosken Sami Yli-Korpelalle 4 torjuntaa.

Toisen erän alkuun siniset tappavat ansiokkaasti alivoiman ilman takaiskuja, joten peliä päästään jatkamaan täydellä miehityksellä normaalisti. Myös toisen erän juoni jatkuu samalla linjalla, kuin ensimmäisessä erässä ja oululaiset jatkavat vahvasti pallollisena. Toisen erän viimeisellä vitosella alkaa tunnelma tiivistymään, kun Merikosken pelaaja rikkoo rangaistuslaukauksen arvoisesti ja tarjoilee sinisille ison sauman avata maalitili. Palloa keskipisteelle lähtee asettelemaan odotetusti Riku Anttila. Tällä kertaa yritys jää valitettavasti hieman ponnettomaksi ja tuloksena ohilaukaus. Tosin maalivahti Yli-Korpela on myös hyvin tilanteessa mukana, pitäen pään kylmänä ja jättäen aloitteen Anttilalle. Ajassa 37:31 Merikoski pääsee ottelussa toistamiseen ylivoimalle Juuso Kortetmaan rikkeen seurauksena ja tällä kertaa joukkueen kapteeni Mika Heiskanen ei jätä mitään arvailujen varaan, vaan vetää voimakkaan kantin oikealta puolelta ohi peiton aina etukulmaan, vieden vieraat 0-1 johtoon. Näillä lukemilla mennään tauolle. Toiseen erään Koski-Vähälälle 8 torjuntaa ja Yli-Korpelaa työllistetään ainoastaan 3:lla torjunnalla.

Viimeiseen erään lähdettäessä ero tulostaululla on seitin ohut, jota siniset lähtevät tietenkin kuittaamaan. Erän alkuun vaarallisimmat paikat siunautuvat kuitenkin Merikoskelle, mutta Koski-Vähälä on maalilla kovana ja korjaa marjat talteen, ottaen myös yhden ison ”gamesaverin”.47:57 sinisten takaa-ajo vaikeutuu huomattavasti, kun Salo lähtee istunnolle vaarallisesta pelistä. Vieraiden yv jauhaa puolentoista minuutin verran, kunnes Heiskanen väläyttää jälleen vaarallista vetoaan ja laukoo pallon vasempaan yläkulmaan, kasvattaen Merikosken johdon 0-2:een. Tässä vaiheessa ero on silti vielä kovin pieni, joten mitään ei olla ratkaistu. 54:12 laitetaan molemmilta joukkueilta mies istumaan jäähylle maalinedusmylläkän seurauksena ja peliä jatketaan tasavajaalla. Tänä aikana siniset saavat peliään hienosti rullaamaan ja onnistuvat saamaan pari potentiaalista tilannetta, mutta ei onnistu. Myös täydellä miehityksellä siniset jatkavat myllytystään Merikosken päädyssä, mutta vieraat näyttävät peittämisen mallia ja estävät maalinteon tehokkaasti. Näin ollen lopun takaa-ajo ei tuota tulosta ja Merikoski jatkaa seuraavalle kierrokselle. Viimeiseen erään Koski-Vähälälle 8 torjuntaa ja Yli-Korpelalle 4 torjuntaa

Vaikka takkiin tulikin, voivat siniset olla ylpeitä omasta esityksestään, sillä joukkue pelasi syyskauden parasta salibandyaan. Vieraiden ykkönen tiedettiin vaaralliseksi, joten siihen osattiin myös varautua, minkä seurauksena 5 vs. 5 -peli päättyi tasan. Ykkösen pohjalla pelannut Pauli Peltoniemi teki vahvan paluun sinipaitaan ja toi joukkueeseen mukaan ison kasan johtajuutta. Myös muut kentälliset suoriutuivat hienosti. Tietenkin myös parannettavaa jäi, tällä kertaa viimeistelyn ja ratkaisujen kanssa. Illan tärkein ja koko ottelun paras pelaaja löytyi Nibacosin tolppien välistä, kun Jari Koski-Vähälä vertyi isossa pelissä erinomaiseen suoritukseen, nollaten vieraiden viimeistely-yrityksiä kerta toisensa jälkeen.

Miesten tiuhaan ottelutahtiin saadaan nyt hieman taukoa, kun seuraavan kerran rytkitään sählypelin merkeissä 17.11. Tuolloin sarjapelit jatkuvat parkettitanssien merkeissä ja matka vie miehet Kauhajoelle paikallisen SB Kauhajoen vieraaksi.