Miehet Suomisarja, Suomisarja 20-21 Lohko A

Nibacos - SalBa, Rauma  9 - 8

Kampushalli, Kokkola

Nibacos vei jännitysnäytelmän!

Nibacos ja SalBa tarjosivat todellisen jännitysnäytelmän. Koko rahan edestä. Maalirikas ottelu päättyi Nibacoksen voittoon, 9-8 (1-3, 4-1, 4-4).

Nibacos oli jo 1-4 tappiolla ja siinä vaiheessa SalBa sai vielä rankkarinkin, mutta maalissa Jari Koski-Vähälä torjui. Kaksi minuuttia siitä ja Jaani Nissilä iski 2-4 kavennuksen.

Nibacos oli syttynyt peliin. Kotijoukkue teki kahdeksan (!) maalia putkeen: 1-4 oli muuttunut tilanteeksi 9-4. SalBa kiri hurjasti, iski neljä maalia ilman veskaria, mutta kotijoukkue kesti viimeisen minuutin.

Nibacos juhli kauden kolmatta voittoaan.

SalBa hallitsi avauserää, mutta Nibacos teki ottelun avausmaalin, tekijänä Ville Mattila, Arttu Harjun syötöstä. Rasmus Horn, Jani Lehtoniemi ja Tuomas Arola veivät vieraat 3-1 johtoon.

Arola teki 4-1 heti toisen erän alkuun. SalBa sai rankkarin 38 sekuntia myöhemmin. Koski-Vähälä torjui!

Riku Anttilan syötöstä iski Jaani Nissilä 2-4. Aivan huippuhieno hyökkäys päättyi 3-4 maaliin, tekijänä Miika Mattila (syötti Pauli Peltoniemi). Nibacos oli liekeissä. Niklas Honkaniemi (Jori Heikkilä) tasoitti ja Nissilä (Jori Lehtinen) vei kotijoukkueen 5-4 taukojohtoon.

Kolmas erä ehti vanheta vain 41 sekuntia, kun Heikkilä (Honkaniemi) teki 6-4. Sitten tuli kaksi maalia kahden miehen ylivoimalla: Nissilä (Jukka Keskisipilä) 7-4 ja Heikkilä (Riku Anttila) 8-4.

Kun Honkaniemi (Heikkilä) vielä iski 9-4 ja peliaikaa enää alle kymmenen minuuttia, niin homma näytti selvältä.

Mutta, näin ei ollut. Vieraiden valmentaja Ilkka Hurmerinta otti maalivahdin pois ja pisti kaiken peliin.

Ja huh huh, mikä loppunäytös nähtiin. SalBa teki neljä maalia kuudella viittä vastaan, Lehtoniemi 5-9, Arola 6-9, Tomi Lahti 7-9 ja Lehtoniemi 8-9.

Aikaa oli vielä 72 sekuntia. SalBa painoi, mutta Nibacos kesti.

Ilkka Hurmerinta, SalBa:

- Tottakai harmittaa. Aika sekava peli.

- Peli jätti monta kysymysmerkkiä, mutta puretaan ne joukkueen kesken.

- Molemmila oli hetkensä, meillä ehkä enemmän.

Jani Lehtoniemi, SalBa:

- Olihan meillä paikkoja. Kaveri käytti paikkansa paremmin.

- Meillä oli rankkari, jonka maalivahti torjui. Maalivahti pelasi muutenkin hyvän ottelun.

Jani Ollikainen, Nibacos:

- Lopussa sykkeet oli korkealla. Kaveri painoi lujaa.

- Rankkari oli Jarilta iso torjunta. Mutta olihan Jarilla muutenkin toistakymmentä hienoa torjuntaa.

- Oma peli ei avauserässä lähtenyt rullaamaan. Toiseen erään tehtiin pieniä muutoksia, peli parani ja usko nousi.

Jaani Nissilä, Nibacos:

- Välillä vastustaja hallitsi, välillä me hallittiin.

- Vastustaja tuli lopussa kovaa.

- Ollaan sarjaan saatu hyvä alku.

Palkitut:

Jaani Nissilä (Nibacos), Jani Lehtoniemi (SalBa).

Kiinteistömaailman tähtipisteet:

Jari Koski-Vähälä 3, Jaani Nissilä 2, Jori Heikkilä 1.

1 - 34 - 14 - 4
2'Jäähy: 2minSalo Timo
7'MaaliMattila Ville
7'MaalisyöttöHarju Arttu
11'Jäähy: 2minKopsala Timi
23'MaaliNissilä Jaani
23'MaalisyöttöAnttila Riku
27'MaaliMattila Miika
27'MaalisyöttöPeltoniemi Pauli
28'MaaliHonkaniemi Niklas
28'MaalisyöttöHeikkilä Jori
28'Jäähy: 2minHarju Arttu
30'Jäähy: 2minMattila Ville
34'MaaliNissilä Jaani
34'MaalisyöttöLehtinen Joni
40'MaaliHeikkilä Jori
40'MaalisyöttöHonkaniemi Niklas
42'MaaliNissilä Jaani
42'MaalisyöttöKeskisipilä Jukka
43'MaaliAnttila Riku
43'MaalisyöttöHeikkilä Jori
50'MaaliHonkaniemi Niklas
50'MaalisyöttöHeikkilä Jori