Miehet Suomisarja, Suomisarja 20-21 Lohko A

Nibacos - SB Vaasa  7 - 8

Kampushalli, Kokkola

Jännittävä ottelu - SB Vaasa sai revanssin

Nibacos teki komean nousun, mutta jäi lopussa ilman palkintoa, kun sarjakausi perjantaina ”uudestaan käynnistyi”.

Vierasjoukkue SB Vaasa otti niukan voiton, 8-7 (1-0, 3-4, 4-3) ja sai samalla revanssin syksyn tappiolle.

Avauserässä, jonka vieraat siis voittivat 1-0, Nibacos loi enemmän tekopaikkoja, mutta Samu Mikkonen teki upeita torjuntoja. Hän selvitti muun muassa Nibacoksen 3-1 vastaiskun, pelasti kerran maaliviivalta ja pysäytti Urho Koljosen vedon kohti ylänurkkaa.

Toki vieraillakin oli paikkansa ja Atte Hanhineva venyi pariin hienoon pelastukseen. Kerran Atte joutui antautumaan, kun Jesse Ylinen (Nico Hagelberg) laukoi vieraat johtoon.

Toisessa erässä SB Vaasa karkasi peräti 4-0 johtoon. Anton Bystedt (Ylinen), Ylinen (Bystedt) ja Tomi Kallio (Stanislaw Adamus) tekivät tuhojaan.

Mutta, Nibacos ei periksi antanut. Kotijoukkue teki 39 (!) sekunnissa peräti kolme maalia. Luukas Salin (Lauri Paloneva) 1-4, Timo Salo (Joni Lehtinen) 2-4, Jori Heikkilä (Niklas Honkaniemi) 3-4. Nibacos oli jälleen pelissä mukana ja SB Vaasa otti aikalisän.

4-4 tasoitusmaali nähtiin erän loppuhetkillä ja se syntyi ylivoimalla, tekijänä Jaani Nissilä (Jori Heikkilä).

Kolmas erä oli tasainen ja maaleja tehtiin vuorotellen: 5-4 Tilus (Jukka Keskisipilä), 5-5 Ylinen (Hagelberg), 5-6 Hagelberg (Kim Sand), 6-6 Tilus (Arttu Harju), 6-7 Ylinen (Hagelberg), 7-7 Nissilä (Keskisipilä), 7-8 Jere Koskela (Amadus).

7-7 tasoitus syntyi, kun kotijoukkue pelasi ilman maalivahtia. Pelikellossa silloin 58.30. Koskelan voittomaali syntyi ajassa 59.10.

Vieraiden Jesse Ylinen teki ottelussa peräti neljä maalia.

Jani Ollikainen, Nibacos:

-Vaihteleva ottelu. Kaksi erää oli meidän pientä hallintaa ja riittävästi oli laadukkaita tekopaikkoja.

-Kolmas erä oli tasainen.

-Pitkän ottelutauon taakse ei voi mennä. Sen verran on kuitenkin saatu harjoitella.