C-tytöt 05-06 SM, SM-sarja

Nibacos - Saipa  2 - 2

Salpausselkähalli Lahti

Maisemat kohdillaan

Kävimme pelaamassa SM-sarjan toisen turnauskierroksen Lahdessa hyppyrimäkien maisemissa. Vaikka pelit pelattiin vasta sunnuntaina, vietettiin lauantaina jo matkustuspäivää. Tuntui aika hassulta istuskella bussissa useampi tunti mennen tullen vain kahden pelin takia. Tyttöjähän tuo ei tuntunut silti lainkaan häiritsevän, päinvastoin nyt saatiin sitä mitä tilattiin tälle kaudelle! Ja kun kerran kahden pelin perässä matkataan lähes puoli Suomea halki, niin sehän tarkoittaa, että tsemppi ja taistelutahto ovat takuulla huipussaan. Ja vieläpä kun pääsimme ensimmäistä kertaa pelaamaan uusilla peliasuillamme, joihin oli painettu yhteensä 17 sponsorimme logo!

Nibacos - SaiPa

Meille täysin uusi tuttavuus, viime kauden runkosarjan kolmonen lähdettiin haastamaan hyvin levänneenä ja maittavan hotelliaamiaisen ravitsemana. Pelin alku osoittautui erittäin tasaiseksi ja hiukan varovaiseksikin, karvaus tipahti molemmin puolin suhteellisen matalalle ja vastustaja haluttiin pitää poissa vaarallisimmilta paikoilta.

Ensimmäisessä erässä nähtiin vain muutama varsinainen maalipaikka ja niissäkin maalivahdit molemmissa päissä vetivät pidemmän korren. Erän positiivisimpana antina kannaltamme oli parin edellisen viikon treenin näkyminen suoraan pelinavaamisessamme. Pallo kyettiin toimittamaan hallitusti vastustajan kenttäpuoliskolle paljon useammin kuin edellisessä turnauksessa. Hiukan pallo kuitenkin vielä pomppoili pelitilanteessa ja taisipa vastustaja saada pallonriiston tai parikin niistä aikaan ja nuo kääntyivät kyllä nopeasti myös laukauksiksi, onneksi meillä on 2 huippuveskaria :) Torjunnat maalittomassa erässä 6-2 eli Nea oli hiukan kollegaansa työllistetympi.

Toisessa erässä vastustaja lisäsi hiukan prässiä ja siihenhän me olemme jo tottuneet, joten ei huolta tai ongelmia. Pääsimme sen sijaan hyödyntämään paremminkin jo kesällä huippuunsa hiottua nopeaa pelin kääntämistä ja suoraviivaisempaa hyökkäämistä. Muutama todella vaarallinenkin paikka kyettiin luomaan ja paras niistä taisi olla Emman onetimer pitkästä takaviiston syötöstä maalin edustalta, laukaus kuitenkin päin veskaria. Mannu taisi myös kertaalleen kilauttaa yläristikkoon. Erä tahkottiin kuitenkin edelleen nollanollaa, torjuntojen kääntyessä kuitenkin toisin päin 4-5.

Kolmanteen erään lähtiessä pelin henki olikin jo aika selvä, maalin peli tiedossa. Eikähän erää ehditty kuin 50 sekuntia pelaamaan, kun pallo löytää tiensä verkon perille. SaiPa laittaa kulmavaparista vakuuttavasti lyhyen kantin päätteeksi pallon etuylämummoon, ei jäänyt veskarille mitään mahdollisuuksia siihen laukaukseen. Erän puolivälissä Elina pistää Emman poikkarista sellaisen pommin, ettei kukaan tiedä mistä se pallo kimpoilee, tuomari oli kuitenkin ilmeisen hereillä ja totesi pallon käyneen takaraudoissa. Varmuutta ei tuohon saada koskaan, kun videollakin vastustaja peittää sopivasti näkyvyyden, mutta niin tai näin niin tasoihin tultiin joka tapauksessa.

Peliä oli alle puolitoista minuuttia jäljellä kun Mannu löytää syötöllään maalin edestä Millan, joka laittaa 2-1 johtomaalin varmuudella yläpömpeliin. Huhhuh mikä peli… minuutti tästä ja saamme turvallisen tuntuisesti hyökkäyspään kulmavaparin, riittää kun pelataan pitkällä hyökkäyksellä kello nollaan, mutta… mehän olemme harjoitelleet kulmavapareita ja hienon sellaisen pelaajat saavatkin aikaan. Pallo kuitenkin päätyi vastustajalle, joka lähtee nopealla käännöllä vastahyökkäykseen. Nealta vielä torjunta kypärällään ja ripari jää ilkeästi pomppimaan maalin edustalle… miekkailua… ja pallo verkkoon, eiiiiiiii… Niin oli jo 7 sekunnin päässä se ensimmäinen voittokin SM-sarjassa, tällä kertaa se jäi kuitenkin odottamaan vielä päivää uutta. Se on kuitenkin varma, että se ensimmäinen maistuu sitäkin makeammalta sitten kun sen aika koittaa! Voiton kääntyminen tasuriksi menee sitten valmennuksen piikkiin, olisihan se ollut aikalisän paikka hyökkäyspään kulmavaparista ja voiton varmistaminen aikaa pelaamalla. Oppirahat on nyt maksettu ja ensi kerralla taas hiukan viisaampina. Piste on silti piste ja jokainen tällä kaudella saavutettu sellainen on pelkkää plussaa! Kolmannen erän torjunnat 7-3. Parhaana pelaajanamme palkittiin Emma V.

SM-sarjaa pääsee seuraamaan myös kotona kisastudiossa.

Parin tunnin tauko hyödynnettiin välipalaa tankkaamalla. Kommentteina tuli poimittua tuomareilta tullutta palautetta: C-tyttöjen SM-sarjan taso on noussut hurjasti viime kaudesta ja ottelut ovat jopa tasokkaampia kuin C2 -poikien SM-sarjassa.

Northern Stars - Nibacos

Toiseen otteluunkin vastaamme asettui kokonaan uusi tuttavuus, onpa mukavaa kun ei oikein tiedä mitä odottaa?!? Toki pientä taustatyötä oli ennätetty tekemään ja vaaranpaikat oli tunnistettu, silti vastustaja pääsi nakuttamaan useamman maalin sieltä takatolpan lähistöltä. Ensimmäinen erä 3-0 vastustajalle.

Toista erää jatkettiin pitkälti siitä mihin ensimmäisessä jäätiin. Jostain syystä syöttömme suuntautuivat pelaajille, jotka olivat jo valmiiksi paineellisina, joten pidemmät syöttöketjut tuottivat vaikeuksia. Molemmat joukkueet pääsivät koittamaan erässä kertaalleen ylivoimaakin, kummankaan kuitenkaan niillä onnistumatta. Toinen erä vastustajalle 2-0.

Kolmannessa erässä pääsimmekin sitten taas kokemaan tiukan tuomarilinjan vaikutuksia, erään vastustajalle 2x2min ja meille 1x2min. Vaan onpa mukavaa pelata sarjassa, jossa tuomarityöskentely on oikeasti reilua ja aktiivista, erikoistilanteita tulee monin verroin sen mihin olemme tottuneet ja nythän niitäkin näemmä kannattaisi harjoitella… tai no… mehän emme ole päästäneet vielä ainuttakaan maalia alivoimalla pelatessamme tällä kaudella, ei SM-karsinnoissa, eikä sarjassa! Ja tällä kertaa olimme itse 5 vs 3 ylivoimalla kun viime turnauksessa mentiin toisinpäin. Kuinka ollakaan, meidän harjoittelematon YV pelimme tuottaa tulosta. Vain 4 sekuntia kahden pelaajan ylivoimaa ja suoraan vaparista käyttösyöttö Saimille, josta Juulia laukoo Verrosen loistavan maskin takaa kavennuksen. Edelleen päästään kuitenkin jatkamaan erikoistilanteella 1 pelaajan ylivoimalla. Vaikka välillä jo näyttää siltä, että vastustaja kykenee saamaan parempia maalipaikkoja aikaan, niin saadaanhan se omakin YV peli taas uudelleen pyörimään ja meidän näemmä uusi maalitykkimme iskee heti perään toisen ylivoima osuman, kuinkas muuten kuin Verrosen maskista jälleen, tällä kertaa Mannun syötöstä. Loppuerään vastustaja tekee vielä 2 maalia ja Vilja laittaa pikkukantin etuyläkulmaan Akken syötöstä, joten peli ja turnaus päätettiin kuitenkin 3-2 erävoittoon vahvaa vastustajaa vastaan. Vastustajan maalien lisäksi Mella oli maalilla ajoittain kovinkin työllistettynä ja pokkasi ansaitusti parhaan pelaajan palkinnon 28 torjunnallaan.

Vaikka tunteet olivat monellakin pelaajalla pinnassa ottelun jälkeen, voisi todeta niiden kyynelten lähinnä kuvaavan tyttöjen rakkautta lajia kohtaan ja vahvaa uskoa meidän omaan tekemiseemme joukkueena! Suihkun jälkeen tunnelma olikin jo tasaantunut ja pääsimme kotimatkalle iloisin mielin pitkää mutta niin mukavaa yhteistä bussiaikaa viettäen. Tällä kertaa matka ei loppunut kesken, mutta yllättävänkin nopeasti se lähes 6 tuntinen kuitenkin vierähti, liekö pientä uutuuden viehätystä vielä tässä vaiheessa kautta?

Kiitos kaikille mukana olleille kannattajillemme, sekä Lahden matkan turnausisännällemme APEX AUTOMATIONILLE! Seuraavat pelit pelataankin sitten isäinpäivän kunniaksi Mosahallissa Helsingissä, tuolloin kohtaamme EräViikingit, sekä uutena tuntemattomana FBC Turun.

2 - 2

Saipa
0 - 00 - 02 - 2
37'MaaliOjala Elina
37'MaalisyöttöVähärautio Emma
43'MaaliKänsäkangas Milla
43'MaalisyöttöPaloaho Marlena