Kampushalli

Huikea nousu! - Karsintasarja alkoi voitolla

Nibacos esitti huikean nousun, kun joukkue aloitti ykkösen karsintasarjan kotihallissaan. Vastassa oli aina vaikea SB Vaasa ja joukkueet tarjosivat trillerin, joka ratkesi vasta loppuminuuteilla.

Nibacos nousi voittoon: 7-6. Erät: 2-2, 1-3 ja 4-1.

Kotijoukkue aloitti terävästi ja Joni Lehtisen hienosta syötöstä iski Timo Salo 1-0 ajassa 5.16.

Erän vanhetessa SB Vaasaa sai otetta. Jari Koski-Vähälä maalissa teki pari hienoa torjuntaa, Riku Anttila puolestaan plokkasi vaarallisen laukauksen. 1-1 roikkui ilmassa ja se tuli ajassa 15.01, maalintekijän Jesse Lintala.

Vaasalaiset iskivät vastaiskulla 2-1. Eemeli Saari viimeisteli.

SB Vaasa hallitsi erän loppua, mutta Nibacos iski tärkeän maalin ajassa 19.39. Vapaalyönti, komea kuvio ja Tommi Tiluksen syötöstä laukoi Arttu Harju pallon maaliin.

Toisessa erässä kotijoukkue sai rankkarin, mutta ilman tulosta. Nico Hagelbergin yhdellä ja Anton Bystedtin kahdella osumalla Vaasa karkasi, 5-2.

Jos tuli avauserän loppuun tärkeä maali, samaa voi myös sanoa toisen erän 3-5 osumasta jonka teki Lassi Lokasaari, syöttäjänä Jaani Nissilä.

Nibacos avasi kolmoserän räväkästi. Timo Salolta hieno pallonriisto ja kylmä ratkaisu, 4-5.

Kun peli aaltoili, odotettavissa oli 5-5 tai 4-6. Se 4-6 osuma syntyi ja maalintekijänä Riku Korpi.

Nibacos ei antautunut ja varsinkin kolmanteen erään mukaan tullut kaksikko Luukas Salin-Eemeli Seppänen toi lisäpotkua kotijoukkueen peliin. Pakkina aloittanut Vili Ylikorpi siirtyi sentteriksi mainitun kaksikon väliin, joten ketju oli B-junnuketju.

Salinin syötöstä iski Arttu Harju 5-6 ajassa 53.52. Kellossa oli 55.33, kun Seppänen tasoitti, syöttäjänä Ylikorpi.

SB Vaasa otti aikalisän. Sekään ei vieraita auttanut. Vain neljä (!) sekuntia ja Jaani Nissilä iski illan voittomaalin.

Lopussa SB Vaasa pelasi ilman maalivahtia, mutta Nibacos kesti. 7-5 oli myös lähellä, toisaalta viime sekunnin 6-6 ei myöskään kaukana ollut.

Sunnuntaina ohjelmassa on Nibacos-Merikoski SBT.