Miehet Suomisarja, Suomisarja

Nibacos - Merikoski SBT  9 - 6

Kampushalli

Nibacos kukisti Merikoski SBT:n - Vauhdikas ottelu päättyi 9-6

Vauhtia, paljon tilanteita ja komeita maaleja. Nibacos ja Merikoski SBT tarjosivat yleisölle koko rahan edestä. Hieno salibandyottelu päättyi Nibacoksen voittoon, ansaittuun sellaiseen: 9-6 (3-3, 3-1, 3-2).

Ottelussa tapahtui koko ajan. Päästä päähän mentiin ja satavarmasti yleisö viihtyi.

Nibacos sai otteluun lentävän lähdön, kun Jaani Nissilä (Tommi Tilus syötti) isko 1-0 ajassa 00.22. Niklas Shnoro, vieraiden paras pelaaja, kavensi nopeasti. 2-1 maalin laukoi Timo Salo (Jaani Nissilä) joka sai pallon ollessaan selkä maaliin päin. Timo kääntyi ja nopea laukaus löysi maaliin.

Shnoro tasoitti kaksi minuuttia myöhemmin. Ensin maalivahti Atte Hanhineva teki hienon torjunnan, mutta tilanne jatkui ja vapaaksi jäänyt Shnoro laukoi pallon maaliin.

Eetu Tolonen vei vieraat johtoon. 3-3 tasoitus nähtiin ajassa 19.19. Eemeli Seppänen syötti ja Luukas Salin osui lähes nollakulmasta.

Toisen erän alkuun molemmat loivat hyviä paikkoja, Nibacos hieman enemmän. Kotijoukkueen komea hyökkäys, joka lähti alhaalta, toi tulosta. Salin syötti ja Jesse Lintala vei kotijoukkueen johtoon. Vili Ylikorpi tarjoili Salinille pitkän syötön. Merikoski tasoitti, kun Nibacos jäähyä oli jäljellä enää sekunti. Shnorolle hattutemppu.

Kotijoukkueen 5-4 oli myös hieno. Ensin Roope Nissilältä hienot harhautukset, syöttö Tuomas Määttälälle, joka jatkoi Jori Heikkilälle ja pallo maaliin. Komea oli myös 6-4 maali, Seppänen syötti ja Miska Honkaniemi osui tolppien väliin.

Merikoski sai rankkarin, mutta Atte Hanhineva torjui ja kotijoukkue sekä yleisö tuuletti. Hanhineva teki vielä pari hienoa pelastusta ennen taukoa.

Jännitys tiivistyi kun Merikoski nousi maalin päähän heti päätöserän alussa. Maalintekijänä Tolonen.

Peli aaltoili ja taas mentiin päästä päähän.

Nibacos siirtyi 7-5 johtoon ajassa 47.43. Seppänen syötti Salinille, joka teki pari harhautusta ja sitten komea laukaus maaliin.

Kotijoukkueen peli vapautui, enemmän ja enemmän. Yleisö sai nähdä hienoja sommitelmia. 8-5 maali oli kuin entisen Neuvostoliiton huippukiekkoilijat. Mahtavaa klap-klap-klap syöttöpeliä ja Salin täydensi hattutempun. Lintala tarjoili hienon syötön. Myös Seppäsen avaus Lintalalle oli loistava.

Nibacos hallitsi tapahtumia. Kotijoukkue sai rankkarinkin, mutta Jori Heikkilän laukaus osui tolppaan.

Jaani Nissilä teki vielä 9-5 ja homma alkoi olemaan selvä. Ajassa 56.40 Merikoski otti aikalisän ja maalivahdin pois. Pasi Kallio iski 6-9 kavennuksen kun pelaamatta oli enää 16 sekuntia.

Palkitut: Vili Ylikorpi Nibacos ja Niko Shnoro Merikoski SBT.

Niko Shnoro:

-Kauteen on saatu hyvä startti, mutta tänään vastustaja oli parempi. Nibacos teki pelin meille vaikeaksi.

Juha Laukka, Merikoski SBT:n valmentaja:

-Nibacos viimeisteli paremmin. Meidän pallonmenetyksistä joukkue käänsi ja iski nopeasti.

-Toisen erän puoliväliin oltiin hyvin mukana. Maalipaikkoja oli ihan riittävästi.

-5-6 tilanteessa meillä oli pieni momenttumi.

-Hyökkäyspäässä Nibacos oli taitavampi.

Vili Ylikorpi, Nibacos:

-Oman pelin osalta kokonaisuus oli ehjää tekemistä.

-Tässä joukkueessa on kiva pelata. On turvallinen fiilis ja joukkueessa loistava henki.

-Kauan on pelattu yhdessä ja tunnemme toisemme hyvin.

Jan Salin, Nibacos-valmentaja:

-Raikas ja rohkea esitys meiltä.

-Kun pelataan rohkeasti, myös yleisö viihtyy.

-Nuoret pelaajat ovat rohkeita. Onneksi mukana on myös kokeneita pelaajia jotka osaavat rauhoittaa.

-Sarjaan on saatu hyvä alku, mutta paljon on vielä opittavaa. Ollaan iloisia aina kun päästään kentälle.