Esittely
Ottelutilastot
Nibacos Edustus - FBC Remix
2016-2017 - Miehet - Sarjaottelut
Klo 19:00 Kampushalli
13
Tam

Ennakkoinfo


Tammikuun kotipeliensarja jatkuu ottelulla FBC Remixiä vastaan. Otteluun kaksi yhden hinnalla KP-ETUKORTILLA! Tervetuloa!

Vieraita Isokyröstä


Miesten edustusjoukkueen kausi jatkuu seuraavaksi isokyröläistä FBC Remixiä vastaan. Edellisen ottelun selvästä 8-3 voitosta huolimatta käsijarru päällä pelannut sininen legioona alkaa treenien perusteella päästä rytmiin kiinni, joten ennakoitavissa on Remixille hikinen ja pohkeille raskas iltapuhde.

Edellisessä pelissä edustuksen maalinteosta vastasi ainoastaan kakkosviisikko, tarkemmin sanottuna pelaajat Salo, Palovaara ja Lehtinen herrojen Peltoniemi, Honkaniemi ja Jukka Kinnunen esitöistä, joten nyt olisi muidenkin aika ottaa tulosvastuuta. Varsinkin nuorisokaartin edustajalta, loistavalla vedolla operoivalta Jaani ”Jaajon veli” Nissilältä odotetaan varmasti ketsuppipullon aukeamista. Tällä kaudella poika on iskenyt sarjapeleihin tehot 4+2. Puolustuksen osalta homma toimi edellisessäkin pelissä varsin hyvin, joten siellä puolella ei edelleenkään löydy suurempaa moitittavaa. Alle neljällä päästetyllä maalilla ottelua kohti pitäisikin voittaa suurin osa peleistä.

FBC Remixin kausi on ollut lievästi sanottuna mollivoittoinen. Joukkue on onnistunut voittamaan ainoastaan yhden pelin yhdeksästä tällä sesongilla ja joukkue majaileekin sarjan hännillä kaksi pistettä SB Kauhajokea perässä. Remixillä ja Kauhajoella on käynnissä tiukka vääntö siitä, kumpi pääsee playoffseihin ja kumpi lähtee karsimaan alaspäin. Mielenkiintoinen sarjajärjestelmä antaa tähän mahdollisuuden, kun sarjan kahdeksasta joukkueesta Vaasan porukat ja SPV II eivät voi nousta niiden edustusjoukkueiden pelatessa pääsarjatasolla. Maaliverkkoa Remix on pölläyttänyt 40 kertaa, eli 4.44/ottelu ja omissa on soinnut 83 kertaa, mikä tekee 9.22/ottelu. Eniten pisteitä ovat värkkäilleet Juho Kallio (9+9) ja Ilkka Salonen (10+4). Herrat ovat siis tehneet lähes puolet Remixin maaleista. Maalia on vartioinut yhtä peliä lukuun ottamatta Miika Kuru, joka ainakin viimekaudella teki allekirjoittaneeseen hyvän vaikutuksen ja saa todennäköisesti tälläkin kertaa venyä parhaimpaansa.

Isokyröläisten noustessa viimekaudeksi kakkosdivariin, Nibacos on kohdannut heidät kolme kertaa. Viime kaudella ottelut olivat vielä suhteellisen tasaisia, mutta tällä kaudella kapealla materiaalilla varustettu Remix sai kunnolla huutia kauden alkupuolella Nibacosilta sinisten hakiessa Laihialta 2-9 voiton. Voitot siis tällä hetkellä 3-0 Kokkolalle. Maaliero näissä peleissä on 26-11, eli peleissä on tuuleteltu keskiarvolla 12.33 kertaa/ottelu. Keskinäisissä peleissä Nibacosin tehokkain on ollut Tuomas Kinnunen (4+4) ja Remixiltä eniten onnistumisia on saanut Jussi Keko (4+1). Jäähypörssiä keskenäisissä otteluissa hallussaan pitää isännän otteella Henrik Huhtala 32:lla minuutilla.

Lähtökohtaisesti ottelusta on odotettavissa sinisten runsaalla pallonhallinnalla varustettu kamppailu. Remixillä on ollut läpi kauden pieni rosteri, joten mielenkiintoista nähdä, kuinka suuren porukan Remix saa retkelle matkaan. Jos joukkue tulee Kokkolaan pienellä joukolla, on ainakin veskari Kurulle luvassa töitä koko illan edestä. Peli vihelletään käyntiin Perjantaina kello 19:00 Kampushallilla. Liput 8/5 euroa ja KP-Etukortilla kaksi yhden hinnalla illan otteluun! Tervetuloa jälleen nauttimaan pelin hienouksista!


SEURAA HEITÄ

NIBACOS

#68 Miikka Honkaniemi

Todellinen löytö tälle kaudelle. Pelaa ensimmäistä kauttaan liitonsarjoissa ja on alusta alkaen ottanut paikan sarjan kärkisenttereiden joukossa. Loistavasti peliä lukeva miehenalku antaa tarpeen tullen suorastaan eroottisia passeja kavereiden lapaan. Kauden edetessä myöskin puolustuspeli on mennyt eteenpäin.

#9 Jaani Nissilä

Joko nyt?


FBC REMIX

#16 Juho Kallio ja #91 Ilkka Salonen

Elintärkeitä herrasmiehiä isokyröläisille. Joukkueella ei ole kulkenut kovinkaan hyvin, mutta yksilötasolla on onnistumisia tullut. Varsinkin 11-9 Remixin voittoon Kauhajoesta päättyneessä pelissä miehistä Salonen hurjasteli tehot 5+1.

Edustus jatkaa voittokulkuaan - Hannu Hirveltä maaginen suoritus


Nibacos jatkoi tappiotonta matkaansa 2.divisioonan Pohjanmaan lohkossa nitistämällä FBC Remixin lukemin 11-5 (5-1, 4-1, 2-3). Edustus esitti lähes loppuun saakka kypsää pelaamista ja tämä oli lopulta avain voittoon.

Nibacos otti alusta lähtien ohjat pelistä ja jo reilun puolentoista minuutin jälkeen helähtää hurjana esiintyneen kolmosvitjan toimesta. Palovaaran (2+5) lyhyt passi tavoittaa Honkaniemen (2+2) lavan ja Miikan tarkka veto uppoaa lähelle vasenta ylästä. Tilanne 1-0 ja aikaa kulunnut 1:39. Tämän jälkeen alkaakin ensimmäisen kokonaisen ottelun kaudella pelanneen Hannu Hirven (5+0) neulontakoulu. Kulmavaparin jälkitilanteesta Palovaara sitoo kaksi vastustajaa itseensä, syöttö vapaaseen tilaan Hannulle kulmaan, jolla on vapaa kaista maalille. Hannu nappaa pallon näppärästi lavan kärkikuppiin ja veivailee pallon näyttävästi ohi voimattoman, maalissa pelanneen Miika Kurun siirtäen tilanteeksi 2-0 ajassa 4:05. Seuraavaa ei tarvitse odottaa kauaa, kun 5:43 Hirven taikasauva heiluu jälleen. Miikka laittaa oikean puolen kulmavaparista maalin taakse Hannulle, veivi ja pallo on jälleen häkissä pakin estelyistä huolimatta. Vajaa kuusi minuuttia ja tilanne jo 3-0. Remix ei kuitenkaan tästä lannistunut ja ajassa 10:29 oli heidän vuoro iskeä palloa nuottaan. Pakin pitkä roikkupallo maalin eteen tavoittaa Markus Kurun, joka vääntää itsensä vetopaikkaan ja laukoo 3-1 maalin tarkasti etukulmaan. Seuraavaa maalia saatiin odottaa viisi minuuttia, kun pallon riistänyt Timo Salo (1+1) ajaa oikeaa laitaa maalille, heittää näppärät backhand forehand –kisut ja lopuksi sijoittaa pallon läheltä ylös kellon lyödessä 15:56. Maalimäärää kerkeää täydentää vielä Hirvi, jonka tulinen veto uppoaa vastustamattomasti maalin kattoon. Palovaaralle tästä syöttäri ja Hannulle lyödään hattua päähän. Heittääpä joku innokas fani päähineensä kentälle tämän kunniaksi. 5-1 lukemista lähdettiin viettämään erätaukoa. Nibacosin maalissa Backlundille kirjataan 4 torjuntaa ja Remixin Kurulle 6.

Toisessa erässä isännät ottavat vielä lisää pallollista peliä haltuunsa ja Remix joutuu enemmän puolustuskannalle. Maalitalkoot aloitetaan 22:03, kun Palovaaran syöttö isokyröläisten pakan läpi tavoittaa Hirven. Suoraan syötöstä lähtenyt veto löytää tiensä oikeaan ylänurkkaan ja lukemat muuttuvat 6-1:een. Hannulle jo illan neljäs, kun toista erää ollaan pelattu vasta kaksi minuuttia. Lisää oli luvassa jälleen parin minuutin jälkeen, kun varsin hyvän ottelun puolustuksessa luutinut Artturi Porko katkoo keskialueella ja Vertti Hyyppä pääsee käynnistämään vastahyökkäyksen. Pieni siirto pankkiiri Salolle, joka onnistuu hieman onnekkaastikin jakamaan vasemmalla laidalla edenneelle Jaani Nissilälle (1+0). Maalintekijän vaistolla Jaani löytää etukulmassa tilaa ja rystynäpäytys päätyy ohi Kurun ajassa 24:43. Seuraavien muutaman minuutin ajan Remix onnistuu vaarallisesti kääntämään pelin useaan otteeseen. Tänä aikana molemmat joukkueet onnistuvat samaan pallon maaliin, mutta rikkeiden johdosta näitä ei hyväksytä. 29:15 Remix lopulta onnistuu tekemään myös pöytäkirjaan kelpaavan osuman, kun nopeasta vastahyökkäyksen ja hienojen syöttökombinaatioiden päätteeksi Juho Kallio iskee maalin edestä 7-2 kavennuksen. Kuitenkin jo seuraavassa vaihdossa sininen painaa jälleen palloa pussiin, kun 29:39 Lehtisen Joni (0+2) syöttää vaparista Palovaaralle viereen ja Tumppi tällää pallon keskelle maalia. Samassa ajassa Remix-valmennus ottaa aikalisän.

Seuraavasta aloituksesta lähtien Nibacos ottaa lähes täysin pallonhallinan itselleen ja tätä kestää miltei erän loppuun asti. Ajassa 37:02 pyöritys palkitaan ylivoimalla, kun Niko Leminen lähtee istunnolle estämisestä. Tätä tilaisuutta ei jätetä käyttämättä, kun Lehtisen millintarkasta syötöstä Palovaara tekee illan toisensa ja 9-2 maalin, joka jäi erän viimeiseksi. Ihan erän loppuun Joonas Poutanen ottaa vielä jäähyn, joten sininen joutuu aloittamaan viimeisen erän alivoimalla. Torjuntoja erän aikana kertyi Backlundille 3 kappaletta ja Kurulle 7.

Heti viimeisen erän alkuun ylivoimalla pelannut Remix kaventaa tilanteeksi 9-3, kun 40:38 yksin maalille unohtunut Ville Keko iskee pallon pussiin. Minuutti tästä oli luvassa jälleen sinisten jäähy, kun kentälle oli eksynyt ylimääräinen mies. Tätä ei Remix pystynyt hyödyntämään, mutta ajassa 45:02 oli Backlundin vartioiman maalin eteen päässyt jälleen kutsumaton vieras yksin ilman vartijaa. Timo-Jukka Koski pelaa pallon Niko Lemiselle, joka toisella yrittämällä saa iskettyä 9-4 kavennuksen. Maalin jälkeen ehtii kulua ainoastaan puolisen minuuttia, kun pallo on tällä kertaa Remixin maalissa. 45:36 Honkaniemi pelaa pallon Hirvelle, joka tuttuun tapaan lähtee veivaamaan ja pallo löytyykin taas verkosta. Hannun illan viides osuma ja kolmas veivaamalla. Maali ei jää sinisen viimeiseksi, vaan 51:41 Honkaniemi-Palovaara –akseli aukoo Remixin pakan auki, jonka päätteeksi Miikka laittaa pehmeillä käsillään pallon jalkojen välistä reppuun. Ajassa 55:50 Remix pääsee vielä kaventamaan luvut 11-5:een, kun Ilkka Salosen veto yllättää pahasti maskissa olleen Backlundin. Nämä jäävät loppulukemiksi, joten Nibacos pitää pisteet Kokkolassa ja jatkaa edelleen tappiotonta kulkuaan sarjapeleissä. Viimeisessä erässä Backlund ottaa 3 torjuntaa ja Kuru 7.

Sininen pelasi pääosin ehjän pelin ja pallonhallinta oli parhaimmillaan todella hyvällä tasolla. Miinusta tulee kuitenkin viimeisen erän heikohkosta puolustamisesta, joka osaltaan taisi johtua selvästä johdosta. Toivottavasti tulevaisuudessa ei sama toistu. Kolmosvitjalla oli todellinen lentokeli ja kyseinen viisikko napsi yhteensä hienot 18 pistettä. Maininnan arvoisesti esiintyi myös vasta 17-vuotias Artturi Porko, joka otti monta hyvää katkoa ja pelasi varsin ehjän ottelun puolustuspäässä.

FBC Remix pyrki puolustamalla ja vaarallisten vastaiskujen avulla horjuttamaan isäntiä, mutta se ei tuottanut toivottua tulosta. Viimeisessä erässä vierailija pääsi isäntien heikentyneen puolustusasenteen ansiosta luomaan parhaat paikkansa ja he voittivatkin viimeisen erän. Joukkueesta palkittu veskari Kuru otti monta hienoa koppia ja tämän lisäksi avasi peliä hyvin. Sinisen parhaana palkittiin upean pelin pelannut, viisi maalia iskenyt Hannu Hirvi.

Edustus ei pääse paljoa lepäilemään, vaan jo viikon päästä on luvassa tuplapeliviikonloppu. Ensin matka vie lauantaina Tampereelle, kun Suomen Cupin pikkufinaalissa SB Naantali lähtee hakemaan revanssia ja siitä heti sunnuntaina retki jatkuu Seinäjoelle sarjapelin merkeissä. Seinäjoella meidät ottaa vastaan SPV II. Tampereelle on luvassa myös fanimatkaa, joten ehdottomasti mukaan kannustamaan Nibacos voittoon!Kuvat: Tommy Lågland (IG: @tommylagland)

Ei liveseurantaa   

   

   

   
Tilastot
Edustus 11 - 5
(5 - 1) (4 - 1) (2 - 3)
FBC Remix
1' Maali Nimi

1' Maalisyöttö Nimi

4' Maali Nimi

4' Maalisyöttö Nimi

5' Maali Nimi

5' Maalisyöttö Nimi

15' Maali Salo Timo

17' Maali Nimi

17' Maalisyöttö Nimi

22' Maali Nimi

22' Maalisyöttö Nimi

24' Maali Nissilä Jaani

24' Maalisyöttö Salo Timo

29' Maali Nimi

29' Maalisyöttö Nimi

38' Maali Nimi

38' Maalisyöttö Nimi

40' Jäähy: 2min Nimi

41' Jäähy: 2min Salo Timo

45' Maali Nimi

45' Maalisyöttö Nimi

51' Maali Nimi

51' Maalisyöttö Nimi
Lisää uutisia
Nibacos Kokkola
«  Kesäkuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
 
Kysely
Ilmottautumiset
Kategoriat