Nibacos KokkolaJulkaistu: 23.06.2021 14.57

Covid-19 tiedote, alueellamme ei ole kokoontumisrajoituksia tai -suosituksia tällä hetkellä

Soiten alue jatkaa koronavirusepidemian perustasolla – alueelliset kokoontumisrajoitukset poistuvat

Keski-Pohjanmaan alueellinen COVID-19-viranomaistyöryhmä kokoontui keskiviikkona 23.6.2021 arvioimaan koronavirusepidemian alueellista tilannekuvaa ja suosituksia. Viranomaisryhmä linjasi, että Soiten alue jatkaa koronavirusepidemian perustasolla. Alueellisia suosituksia kevennettiin monilta osin, mm. kokoontumissuositusten ja kasvomaskin käytön osalta. Edelleen on tärkeää muistaa huolehtia hyvästä käsihygieniasta, turvaväleistä ja hakeutua herkästi koronavirustestiin, mikäli oireita ilmenee. Myöskään kasvomaskin käytöstä ei ole syytä kokonaan luopua. Uudet alueelliset suositukset ovat voimassa toistaiseksi.

Soiten alueen koronavirustilanne on rauhallinen. 14 vuorokauden alueellinen ilmaantuvuusluku on 1,3 / 100 000 asukasta ja koronavirustesteistä 0,1 % on positiivisia. Viimeisin positiivinen koronavirustartunta todettiin tiistaina 8.6.2021. Keski-Pohjanmaan keskussairaalassa on hoidossa yksi koronaviruspotilas.

Viranomaisryhmän päätöksellä Soiten alue jatkaa koronavirusepidemian perustasolla. Alueellisia suosituksia kevennetään mm. seuraavasti:

 • Alueella ei ole voimassa AVI:n määräämiä kokoontumisrajoituksia tai alueellisia kokoontumissuosituksia
 • Laajaa kasvomaskisuositusta ei enää ole julkisissa tiloissa, mutta maskia on suositeltavaa käyttää edelleen tilanteissa, jos turvavälien pitäminen on mahdotonta. Kasvomaskia suositellaan käytettävän:
  • julkisessa liikenteessä sekä riskiryhmäläisten kyydityksissä
  • asioitaessa sosiaali- ja terveydenhuollon toimipisteissä
  • koronatestiin hakeutuessa
  • riskimaasta Suomeen palattaessa
  • Kasvomaskia on suositeltavaa käyttää edelleen myös muissa tilanteissa, jos turvavälien (2 m) pitäminen on mahdotonta.

Alueelliset suositukset ovat voimassa 23.6.2021 alkaen toistaiseksi.

https://korona.soite.fi/soiten-alue-jatkaa-koronav...