Miehet, Divarin nousukarsinnat II-kierros

Nibacos - Sastamolo  6 - 3

Kampushalli

Nibacos passitti Sastamolon kesälomalle

Nibacos eli turhia ujostellut Divarin ensimmäisellä karsintakierroksella Pohjois-Suomen ykköstä Sastamolon Kingsiä vastaan. Kemistä haettu 3¬-5-voitto sai jatkoksi kotikentällä 6-3 (3-0, 0-2, 3-1) –voiton, mikä tiesi sitä, että Nibacos jatkaa toiselle karsintakierrokselle voitoin 2-0.

Jos aloitti Nibacos hyvin Kemissä, samoin se teki kotikaukalossa. Nibacos näytti kemiläisille avauserässä kaapin paikan 479 katsojan edessä, sillä ensimmäiselle erätauolle mentiin 3-0-kotijohdossa. Ensimmäisen Nibacos iski ajassa 5.38, kun Pauli Peltoniemi siirsi sivuvaparin yksin jääneelle Jori Heikkilälle. Toisessa maalissa Tommi Tilus purjehti yksin kentän läpi Peltoniemen passista ajassa 13.53. Peltoniemi itse iski 3-0-lukemat hyvän karvauksen ja kemiläisten lahjan ansiosta ajassa 17.21.

Toisen erän alussa Sastamolo avasi maalitilinsä, kun Matias Kotila löysi Mika Pirttimäen etukulmasta tilan pallolle. Jo seuraavassa vaihdossa Nibacoksella oli mahdollisuus karata uudelleen kolmen maalin johtoon, kun Heikkilä ja Tilus hukkasivat 2-0-hyökkäyksen ja Heikkilä laukoi toisesta tilanteesta ohi tyhjän kemiläismaalin. Toisessa erässä muutoinkin kotijoukkueen sihti oli hukassa, ja kun Sastamolo osui erän puolivälissä toistamiseen, lähdettiin päätöserään jännittävistä lukemista.

Aina vain jännittävämmäksi peli meni, kun Sastamolo rankaisi heti päätöserän ensimmäisestä vaihdosta. Melko lailla ykköskentän varassa olleeseen viimeistelyyn saatiin kotijoukkueen osalta apua, kun ajassa 41.48 Jaani Nissilän pommi upposi verkon perukoille Janne Tiilikaisen syötöstä. Kun Tiilikainen itse tälläsi vastaavan pommin viivasta Toni Paloahon esityöstä ajassa 45.32, alkoi kemiläisten into hiipua. Lopullinen niitti vieraisiin iskettiin jo seuraavassa vaihdossa, kun Tilus kaadettiin rankkarin arvoisesti. Pelaajavalmentaja Jukka Kinnunen ei paikkaa jättänyt käyttämättä vaan veivasi Seppo Forsmanin solmuun Sastamolo-maalissa iskien loppulukemat 6-3:een.

Toisella karsintakierroksella vastaan tulee tamperelainen teekkareiden joukkue Soittorasia. Otteluparin ensimmäinen ottelu pelataan pääsiäisviikonloppuna. Toinen ottelu Kokkolassa on lauantaina 2.4. ja tarvittaessa jatketaan vielä Tampereella kertaalleen, jos voitot ovat tasan.

Kuvat: Tommy Lågland

6 - 3

Sastamolo
3 - 00 - 23 - 1
5'MaaliHeikkilä Jori
5'MaalisyöttöPeltoniemi Pauli
13'MaaliTilus Tommi
13'MaalisyöttöPeltoniemi Pauli
17'MaaliPeltoniemi Pauli
19'Jäähy: 2minHeikkilä Jori
41'MaaliNissilä Jaani
41'MaalisyöttöTiilikainen Janne
45'MaaliTiilikainen Janne
45'MaalisyöttöPaloaho Toni
46'MaaliKinnunen Jukka-Pekka
56'Jäähy: 2minTilus Tommi