Miehet, Divarin nousukarsinnat II-kierros

SBS Soittorasia - Nibacos   4 - 6

Tamppi Areena

Nibacos pysäytti Soittorasian

Ei pystynyt SBS Soittorasia pitämään Divarin karsinnan toisessa vaiheessa kotietuaan Nibacosta vastaan, vaan joukkue joutui ensimmäistä kertaa tällä kaudella taipumaan kotiareenallaan. Nibacos haki kypsällä pelillä ensimmäisen täpän paras kolmesta pelattavassa sarjassa lukemilla 4-6 (2-2, 2-2, 0-2).

Avauserän alussa Soittorasia näytti, että miksi joukkue on ollut voittamaton tällä kaudella. Joukkue tuli kovalla vauhdilla, kun Nibacos vielä haki tuntumaa kenttään. Kauan ei täyden Tamppi Areenan tarvinnut odottaa avausmaali, kun Soittorasia iski avausosuman ajassa 3.18. Nibacos jaksoi hakea nöyrästi tuntumaa kenttään ja puolusti omaa maaliaan totutun rauhallisesti maalissa torjuneen Mika Pirttimäen edessä. Pikkuhiljaa tuntuma alkoi löytyä ja jo ensimmäisellä minuutilla loistavilta Periscope-lähetyksen kotikommentaattoreilta lempinimensä saanut Jaani ”Jaajo” Nissilä toi vieraat tasoihin. Ajassa 12.57 pieni kantti nurkasta Tuomas Kinnusen syötöstä painui vain kahdesti avauserässä torjuneen Antti Kortetmaan selän taakse. Kauan ei tarvinnut toistakaan maalia odottaa, sillä ajassa 14.23 Jori Heikkilä puttasi ilmasta Joni Lehtisen syötön sisään. Soittorasia ei kauan takana viihtynyt, sillä ajassa 15.59 numerot olivat tasan.

Toiseen erään Nibacos otti pallonhallinnan itselleen, erityisesti erän alussa. Pitkät hyökkäykset pitivät isännät irti pallosta. Hyvän vauhdin pallolliseen peliin antoi erän alku, kun ajassa 22.15 Kinnunen iski Janne Tiilikaisen poikkarista pallon maaliin. Nibacoksen pallonhallinnalle saatiin myös toinen palkinto, kun ajassa 32.11 kakkoskenttä juoksutti Soittorasia kuin pässiä narussa. Toni Paloahon syötöstä Nissilä sai laittaa pallon tyhjään maaliin. Jos runsaslukuinen vierasfaniryhmä luuli pelin ratkeavan tässä vaiheessa, niin väärässä olivat. Soittorasia iski jo seuraavassa vaiheessa pallon maaliin, kun maali saati Aleksi Hännisen laukauksen tielle. Ei kavennuksesta kestänyt kuin neljä minuuttia, niin numerot olivat tasan. Näin päätöserään lähdettiin jännittävästä tilanteesta.

Jos kahdessa ensimmäisessä erässä Nibacoksen maaleista kolme teki kakkoskenttä, niin päätöserän ensimmäisessä vaihdossa oli ykkösen vuoro iskeä. Pienoisen 2-1-ylivoimahyökkäyksen jälkeen Lehtinen taituroi maalin takaa vanhanaikaisen väärällä tolpalla päivystäneen Kortetmaan selän taakse. Tämän jälkeen ottelun tempo säilyi vielä tovin rauhallisena, kun Soittorasia ei halunnut avata omaa pakkaansa. Ajassa 49.28 oli ilmassa jo ratkaisun makua, kun Tommi Tiluksen ylärimaan osuneen pommin maalin jälkeisen riparin verkon perukoille löi Heikkilä. Tämän jälkeen Nibacos otti myös ottelun ainoan jäähyn, mutta se jäi isänniltä käyttämättä. Lopussa Soittorasia yritti vielä hakea tasoitusta ilman maalivahtia pelaten, mutta hyvää peittopeliä ja Pirttimäen torjuntoja tamperelaiset eivät onnistuneet ohittaa.

Näin ottelusarja on katkolla Nibacokselle 2.4. Kampushallissa, kun peli laitetaan käyntiin kello 18.30.

SBS Soittorasia

4 - 6

2 - 22 - 20 - 2
12'MaaliNissilä Jaani
12'MaalisyöttöKinnunen Tuomas
14'MaaliHeikkilä Jori
14'MaalisyöttöLehtinen Joni
22'MaaliKinnunen Tuomas
22'MaalisyöttöTiilikainen Janne
32'MaaliNissilä Jaani
32'MaalisyöttöPaloaho Toni
40'MaaliLehtinen Joni
40'MaalisyöttöHeikkilä Jori
49'MaaliHeikkilä Jori
49'MaalisyöttöTilus Tommi
49'Jäähy: 2minHeikkilä Jori