Miehet, Divarin nousukarsinnat II-kierros

SBS Soittorasia - Nibacos   6 - 4

Tamppi Arena

Soittorasia jatkaa soimistaan

Ei onnistunut Nibacos yllättämään toistamiseen Soittorasiaa Tamppi Areenalla, sillä Soittorasia voitti ratkaisevan kolmannen osaottelun 6-4 (2-1 1-0, 3-3). Näin Soittorasia eteni kolmannelle ja viimeiselle kierrokselle FBC Turkua vastaan. Hurjasti kauden aikana kasvaneen nuoren Nibacos-porukan kausi päättyi toiselle kierrokselle hyvästä taistelusta huolimatta.

Ensiminuutit haettiin tuntumaa ja avattiin jalkoja edellisillan raskaan koitoksen jälkeen. Soittorasia aloitti tässäkin ottelussa maalinteon, kun tamperelaiset osuivat ajassa 5.51. Kun isännät olivat vauhdin saaneet päällensä, iskivät heti uudestaan jo minuutin kuluttua muuttaen lukemat jo 2-0:aan. Tämän jälkeen Nibacokselle tarjottiin mahdollisuutta päästä peliin mukaan ylivoiman avulla, mutta ensimmäinen yritys jäi käyttämättä. Tämän jälkeen oli puolestaan Soittorasia vuoro yrittää oman yv:nsä toimivuutta, mutta tällä kertaa Nibacos kesti alivoimansa hyvin. Kun Nibacos oli selvittänyt alivoimansa, hymyili onnikin vieraille. Janne Tiilikaisen lähes omalta maalilta heittämä pomppupallo yllätti Tuomas Kinnusen hyvän maskin ansiosta Antti Kortetmaan. Erän lopulle Nibacos otti vielä toisen jäähyn ajassa 18.25, jonka kestivät päästen erätauolle 2-1-lukemista.

Toinen erä oli tasaista vääntöä, jossa Soittorasia oli kuitenkin niukasti niskan päällä. Nibacoksella oli vaikeuksia saada haastettua kunnolla, vaikka maalipaikkoja vieraat pystyivät luomaan lauantaista paremmin. Kerran Nibacokselle ylivoimaa erässä tarjottiin, mutta se jäi käyttämättä. Erän lopulla Soittorasia onnistui punnertamaan isännät 3-1-johtoon juuri ennen erätaukoa.

Päätöserä jatkui samaan malliin kuin toinenkin erä. Soittorasia oli hivenen niskanpäällä. Päätöserää mentiin pikkuisen yli puolivälin ennen kuin ensimmäinen maali näki päivänvalon. Ajassa 50.15 Soittorasia tuntui jo karkaavan ratkasevaan 4-1-johtoon, mutta Nibacos oli toista mieltä. Jos seuraavassa vaihdossa Jaani Nissilä kanttasi 4-2:een. Kauan ei kuitenkaan Nibacos kahden maalin takaa-ajoasemassa saanut olla, sillä jo kolmen minuutin kuluttua Soittorasia karkasi jälleen kolmen maalin johtoon. Nibacos sai viimeisen mahdollisuutensa, kun isännät joutuivat alivoimalle viimeisen vitosen alettua. Joni Lehtisen kantti viivasta löysi tiensä perille ja kun vielä heti perään Tommi Tilus laukoi Lehtisen poikkarista 5-4:ään, oli kaikki taas auki. Ykköskenttä laittoi kuitenkin kaiken peliin, joka kostautui, sillä Soittorasia sai purettua karvauksen seuraavassa vaihdossa ja loppulukemat 6-4:ään nähtiin ajassa 56.45.

SBS Soittorasia

6 - 4

2 - 11 - 03 - 3
13'Jäähy: 2minHietala Santeri
16'MaaliTiilikainen Janne
16'MaalisyöttöHietala Santeri
18'Jäähy: 2minTiilikainen Janne
44'Jäähy: 2minTilus Tommi
50'MaaliNissilä Jaani
50'MaalisyöttöKinnunen Tuomas
55'MaaliLehtinen Joni
55'MaalisyöttöPaloaho Toni
56'MaaliTilus Tommi
56'MaalisyöttöLehtinen Joni