Miehet, Playoff Finaali

Nibacos Miehet edustus - MLT   8 - 3

Kampushalli

Miehet nousivat sillasta ja jatkavat matkaansa eteenpäin

Edustus lähti viikonloppuun haastavasta tilanteesta. Mailattomat olivat kairanneet keskiviikkona ensimmäisen otteluvoiton itselleen ja toinen tappio edustuksen osalta tarkoittaisi kauden loppumista, joten pelin henki oli siltä osin selvä.

LAUANTAI

Siniset näyttivät heti lauantaina, että pelaamista halutaan jatkaa myös viikonlopun jälkeen. Ensimmäisen erän yhdeksännellä minuutilla edustus saa hanat auki toden teolla, kun joukkue iskee vajaaseen kahteen minuuttiin kolme kaappia, maalareina Aapo Lokasaari, Oskari Kauppila ja Tommi Tilus. Lisämaalien tehtailua siniset pääsevät vielä koittamaan ylivoimalla kahteen otteeseen, mutta tulokset jäävät laihoiksi ja ensimmäiselle erätauolle mennään 0-3 tilanteesta. Torjuntavuorossa ollut Backlund nappaa 6 torjuntaa ja MLT:n vastuuvahti Jukka Rahko 8 torjuntaa.

Siniset jatkavat myös toisessa erässä vahvaa virettään ja ajassa 26:10 konkari Paloaho pussittaa pallon maaliin toistamiseen ja lisää edustuksen johdon 0-4:ään ylivoimalla, kun Jouni Lampinen on istunnolla toistamiseen ottelussa. Hetken päästä Lokasaari napauttaa myös toisen maalinsa otteluun ja edustuksen johto tässä vaiheessa jo 0-5. 29:27 nähdään ikävä tilanne, kun kotijoukkueen Sami Ilomäki ajelee sinisten Jukka Kinnusen kovaa laitojen yli. Tämä tempaus päättää Ilomäen suorituksen tähän peliin, sillä tuomari heilauttaa herralle punaista korttia, tuomiona 5+20 väkivaltaisuudesta. Pitkästä ylivoimasta huolimatta, siniset eivät saa iskettyä palloa maaliin ja lopulta myös erätauolle marssitaan 0-5 lukemista. Backlundille 7 torjuntaa erään ja Rahkolle 13.

Viimeisen erän neljännellä minuutilla MLT:n Jaakko Lehtolainen yrittää käynnistää kotijoukkueen kiriä ja kaventaa luvut 1-5:een. Timo Salo lisää kuitenkin johdon jälleen viiteen maaliin ajassa 50:21 ja Tommi Tilus kaunistelee vielä lukemat 1-7:ään ajassa 59:40. Näillä lukemilla siniset tasoittavat ottelusarjan 1-1:een ja ratkaisu viedään sunnuntaille Kampushalliin. Viimeiseen erään Backlund napsii 6 torjuntaa ja Rahko 7.

SUNNUNTAI

Ratkaisevaan otteluun siniset lähtevät sillä asenteella, että lohkon herruus kuuluu Kokkolaan. Edellisen päivän hyvä vire jatkui myös ensimmäisen erän alkuun, kun Lokasaaren ampuma veto ottaa vastustajan mailasta kimmokkeen, ohittaen hyviä suorituksia läpi ottelusarjan esittäneen Rahkon ja vie kotijoukkueen 1-0 johtoon. 8:21 MLT:n Teemu Turiginin veto yllättää Backlundin maalin suulla ja seinäjokiset tulevat 1-1 tasalukemiin. 15:15 Turigin lähtee istunnolle ja tästä siniset myös rokottavat, kun kevään lapsi Paloaho vie maalillaan edustuksen 2-1 johtoon. 2-1 lukemista joukkueet lähtivät myös erätauolle. Backlundille kirjataan 3 torjuntaa ja Rahkolle 6.

Toinen erä on siniseltä varmasti tämän kevään paras tähän mennessä ja joukkue pitää yllä sellaista pallorallia, että MLT joutuu pelaamaan pitkälti puolustuskannalla. Erä alkaa jälleen tuloksellisesti suotuisasti kotijoukkueen kannalta, kun Tommi Tilus lisää sinisten johdon 3-1:een ajassa 23:25. 30:38 MLT:n Jesse Pukkila lähtee istunnolle mailaan lyönnistä, mutta tämän seinäjokiset kestävät. 36:36 on MLT:n vuoro koittaa ylivoimalla, Tuomas Kinnusen sortuessa vaaralliseen peliin, mutta mahdollisuus tyrehtyy, kun Konsta Jokiranta ottaa myös kakkosen vaarallisesta pelistä 37:48 ja peliä jatketaan tasavajaalla. Kinnusen päästyä jäähypenkiltä, siniset pääsevät pelaamaan ylivoimalla, jota keretään pelata 11 sekuntia, kunnes Salo sivaltaa pelivälineen verkkoihin ja vie siniset 4-1 johtoon. Erän viimeisillä sekunneilla Jouni Lampinen ottaa vielä jäähyn estämisestä, joten viimeinen erä päästäisiin aloittamaan kotijoukkueen kannalta hyvistä asetelmista. Backlund saalistaa erään ainoastaan yhden torjunnan ja Rahkolle kirjataan 4 torjuntaa.

Viimeisen erän alkuun MLT selvittää oman alivoimansa ja 44:49 sinisten Kauppila lähtee kaksiminuuttiselle maasta pelaamisesta. Tästä vieraat eivät vielä rankaise, mutta 47:28 MLT:n Pukkila kaventaa tilanteeksi 4-2. Siniset kuittaavat tämän jo seuraavassa vaihdossa, kun edellisen jäähyn ottanut Kauppila paikkaa virheensä parhaalla mahdollisella tavalla ja iskee 5-2 maalin ajassa 47:40. Pelimiesten kympin alkuun MLT:lle tarjoutuu jälleen mahdollisuus kavennukseen ylivoimalla, mutta siniset kestävät tämän ja hetki jäähyn päättymisestä, Tommi Tilus ottaa muutaman pitkän askeleen keskustasta, karistaen ensin MLT:n miehet kannoiltaan ja tämän jälkeen pistää vielä taidokkaasti pallon yhden käden rystyllä ohi Rahkon, lisäten johdon ratkaisevan tuntuisesti 6-2:een. 56:00 MLT:lle tarjotaan vielä viimeinen oljenkorsi tulla otteluun mukaan, kun Jori Heikkilä ottaa jäähyn työntämisestä ja vieraat lähtevät koittamaan maalin tekoa kuudella kenttäpelaajalla, kun Rahko kutsutaan pois maalilta. Siniset kuitenkin ovat iskevänä osapuolena, kun omalle tasolleen palannut, hattutemppuilija Tommi Tilus naulaa pallon tyhjiin. MLT:n Miko Mettälä tuo vieraat vielä neljän maalin päähän Heikkilän jäähyn aikana, mutta 57:38 Salo pistää vielä illan toisensa tyhjään rysään, lyöden taululle 8-3 lukemat. Kumpikaan joukkue ei enää enempää maaleja tee ja siniset nappaavat toisen voittonsa, ottaen lohkon mestaruuden itselleen ja edeten karsinnoissa valtakunnalliseen vaiheeseen.

Nibacos ja Mailattomat tarjosivat erittäin vauhdikkaan ottelusarjan katsojille, eikä otteluista tapahtumia puuttunut. MLT antoi siniselle kovan vastuksen, eikä päästänyt edustusta helpolla. Kiitos MLT:lle tästä vajaasta viikosta.

Siniset joutuivat pelaamaan ottelusarjan varsin rikkonaisella kokoonpanolla, mutta vaikka joukosta puuttuikin rivimiehiä, nousi heidän paikalleen uusia pelimiehiä, jotka suoriutuivat hyvin arvosanoin omista suorituksistaan. Varsinkin viimeisessä ottelussa jokainen ketju pisti kyllä parastaan ja onnistujaksi voidaan nostaa koko joukkueen. Jos runkosarjan loppua kohden Nibacosin kone alkoi hieman yskähtelemään, niin nyt se oma peli ollaan jälleen saatu toimimaan silloin, kun pitääkin. Finaaleissa sisäisen pistepörssin kärkikaksikkona hääri Timo Salo (3+3) ja Tommi Tilus (5+0).

Siniset ovat nyt pelanneet itsensä samaan vaiheeseen, kuin edellisenä keväänä. Tässä kohtaa vastus kovenee jälleen, kun seuraava tanssipari tulee Sisä-Suomen lohkosta, josta jatkoon itsensä pelasi tämän sarjatason kovimpaan kärkeen kuuluva O2 Jyväskylästä. Ottelupari polkaistaan käyntiin tulevana lauantaina ja luvassa on vielä tarkempaa ennakkoa viikon aikana, joten pysykäähän kuulolla.

Kuvat: Tommy Lågland
IG: @tommylagland

8 - 3

MLT
2 - 12 - 04 - 2
3'MaaliLokasaari Aapo
3'MaalisyöttöSalo Timo
15'MaaliPaloaho Toni
15'MaalisyöttöHeikkilä Jori
23'MaaliTilus Tommi
23'MaalisyöttöPaloaho Toni
36'Jäähy: 2minKinnunen Tuomas
38'MaaliSalo Timo
38'MaalisyöttöTilus Tuomas
44'Jäähy: 2minKauppila Oskari
47'MaaliKauppila Oskari
47'MaalisyöttöSalo Timo
50'Jäähy: 2minKinnunen Tuomas
52'MaaliTilus Tommi
52'MaalisyöttöPaloaho Toni
56'Jäähy: 2minHeikkilä Jori
56'MaaliTilus Tommi
56'MaalisyöttöSalo Timo
57'MaaliSalo Timo
57'MaalisyöttöHonkaniemi Miikka