Miehet, Divarin nousukarsinta

Nibacos Miehet edustus - O2-Jyväskylä  4 - 7

Kampushalli

Edustukselle tanssipari Jyväskylästä

Huomenna edustus aloittaa karsintojen valtakunnallisen vaiheen ensimmäisen kierroksen. Vastustajaksi asettuva O2 Jyväskylästä tulee olemaan siniselle todella kova mittari, sillä joukkue on rankattu monissa ennakoissa yhdeksi suurimmista nousijasuosikeista.

O2 on viimevuosina tottunut hallitsemaan Sisä-Suomen lohkoa mielin määrin, sillä tämä kausi mukaan lukien joukkue on voittanut runkosarjan viisi kertaa peräkkäin, mutta silti joka vuonna jyväskyläläisten divarihaaveet ovat katkenneet viimeistään loppumetreillä. Tällä kaudella O2 pelasi jälleen vahvan runkosarjan ja 22 ottelusta joukkue voitti 18, tasuriin päädyttiin kerran ja tappioita kertyi kolme kappaletta. Maaleja joukkue takoi 185 kappaletta, 8.41/ottelu ja omiin livahti 114 maalia, 5.18/ottelu. O2:n ylivoimaisesti tehokkain mies oli vahva voimahyökkääjä Joni Lempinen, joka nakutti runkosarjaan tehot 35+15=50. Seuraavina listalla ovat Iiro Kinnunen (13+18=31) ja 16 ottelua pelannut Sampo Laukkala (22+8=30). O2 on pyörittänyt kauden aikana varsin laajaa, viiden veskarin rotaatiota, joista päävastuun on kantanut Happee-kasvatti Henri Tikkanen, johon pallot pysähtyivät 14 ottelun aikana 83.1% teholla ja omissa soi 4.29 kertaa/ottelu.

Lohkon pudotuspelit O2 kulki läpi suoraan neljässä ottelussa, kaataen ensin Soittorasian 7-6 ja 6-7, jonka jälkeen Pirkat nöyrtyivät finaalissa luvuin 14-0 ja 6-8. Maaleja joukkue teki 36 kappaletta, 9/ottelu ja omiin upposi 18 palloa, 4.5/ottelu. Tahtipuikkoa heilutti tuttu kolmikko Lempinen (6+5=11), Laukkala (5+4=9), Kinnunen (4+4=8) ja maalilla vastuun kantoi yksin Tikkanen (4.50, 83.93%).

Siniset ovat onnistuneet viiteen peliin iskemään 43 kaappia, 8.6/ottelu ja takaiskuja joukkue on vastaanottanut 18 kappaletta, 3.6/ottelu. Henkilökohtaisella puolella tahtia ollaan lyöty varsin laajalla rintamalla, kun 11 pelaajaa on onnistunut iskemään vähintään viisi pistettä kevään aikana. Piikkipaikkaa pitää pankinjohtaja Timo Salo, joka on summannut tehot 6+4=10. Seuraavana listalla ovat tarkka-ampuja Tuomas Palovaara (7+1=8) ja taikuri Miikka Honkaniemi (2+6=8). Maalin suulla kolme ottelua viidestä pelannut Jan-Olov Backlund on napsinut palloja 84% tarkkuudella ja selän taakse on uponnut ainoastaan 2.67 maalia/ottelu.

Edustuksella on kokemusta tulevasta vastustajasta myös kuluvalta kaudelta, kun marraskuussa pelatussa Suomen Cupin ottelussa joukkueet ottivat yhteen Jyväskylän Monnarin parketilla ja silloin siniset olivat etevämpiä 4-5 lukemin, edeten kilpailussa jatkoon. O2 osoitti jo tuolloin olevansa erittäin vaarallinen joukkue, mutta sinisten joukkuepeli, höystettynä nöyrällä puolustamisella ja Mika Pirttimäen torjunnoilla, olivat avainasemassa voiton kannalta. Nöyrää asennetta tarvitaan varmasti myös nytkin, kun vastaan asettuu yksi kakkosen kärkiporukoista, jolla tavoitteena on yhtälailla sarjanousu, kuin edustuksellakin. Jyväskyläläisten materiaali on osoittautunut varsin tulivoimaiseksi, joten vaikka viime viikonloppuna sinisten peli oli hyvällä tasolla, sitä pitää pystyä parantamaan vielä entisestään.

Huomenna on siis jälleen aika saapua miehittämään Kampushallin katsomo ja seuraamaan, kuinka oman kylän pojilta sujuu salibandy jyväskyläläisiä vastaan. Ottelu aloitetaan kello 17:00 ja homma jatkuu heti seuraavana päivänä Jyväskylän Monnarilla, kello 14:00. Otteluvoittojen ollessa tasan, pelataan vielä kolmas ja ratkaiseva peli tiistaina Kampushallilla.

Tilastot

4 - 7

O2-Jyväskylä
1 - 12 - 31 - 3
4'MaaliLokasaari Aapo
4'MaalisyöttöHonkaniemi Miikka
21'MaaliSalo Timo
21'MaalisyöttöPeltoniemi Pauli
29'Jäähy: 2minHonkaniemi Miikka
39'MaaliHonkaniemi Miikka
39'MaalisyöttöKauppila Oskari
42'MaaliSalo Timo
42'MaalisyöttöLehtinen Joni
54'Jäähy: 2minPaloaho Toni