Miehet, Miesten II-divisioona

Nibacos Miehet edustus - FBC Remix  6 - 5 JA

Kampushalli

FBC Remix nurin jatkoajalla

Siniset nappasivat 6-5 voiton FBC Remixistä runkosarjan avausottelussa.Isännät olivat pitkään takaa-ajo asemassa läpi pelin, mutta hienon kolmannen erän turvin siniset pelasivat itsensä ensin tasoihin ja lopulta jatkoajalla myös voittoon.

Ensimmäisessä erässä Remix siirtyy 0-1 johtoon vajaan seitsemän minuutin paikkeilla, kun riiston jälkeen Juho Kallio syöttää Ville Keolle keskustaan, joka sijoittaa pallon ohi maalissa pelanneen Backlundin. 13:18 Juuso Vallin syöttö tavoittaa Ville Kekon maalinedustalta, jolla on helppo työ iskeä 0-2 osuma. Näissä lukemissa päättyy myös erä, kun siniset hakkaavat päättään Remixin puolustukseen ja maalivahti Teemu Nykäseen.

Isäntien maalinteon tuska jatkuu myös toisessa erässä ja suurin osa vedoista kilpistyy vieraiden pohkeisiin. Remix taas onnistuu kasvattamaan johtoaan maalilla ajassa 25:56. Jussi Keko sutii ensin ohi, mutta saa pelivälineen uudelleen haltuunsa ja syöttää keskustaan, jonne noussut Ville Keko sivaltaa pallon oikeaan yläseen. Tämän jälkeen peli jatkuu normaalisti: siniset yrittävät tuskaisesti saada kuparista rikki ja Remix taas kääntää vahvasti peliä isäntien virheistä. Erän viimeisen vitosen alussa sinisten tuska helpottuu, kun Tuomas Kinnunen pääsee kanttaamaan vaparista vasempaan alakulmaan 1-3 kavennuksen. Riemua ei kestä kauaa, kun vajaa kaksi minuuttia tästä Juho Kallio painaa väkisin Nibacos-puolustuksen läpi ja napauttaa pallon ylähyllylle, siirtäen Remixin 1-4 johtoon. Erän loppuun vieraiden Ilkka Salonen lähtee istunnolle, joten siniset pääsevät aloittamaan viimeisen kaksikymmenminuuttisen ylivoimalla.

Viimeisen erän alkuun kotijoukkue ei onnistu ylivoimamaalia iskemään, mutta vajaan kuuden minuutin kohdilla Onni Puutio laukoo riman kautta ensimmäisen kakkosdivarimaalinsa ja 2-4 kavennuksen. 49:19 tulokkaiden maalitehtailu jatkuu, kun Oskari Kauppila pelaa pallon oikeasta siivestä maalille ja Juuso Kortetmaan ohjuri päätyy verkkoihin, kaventaen pelin 3-4:ään. 51:29 hyvä kiri saa takapakkia Artturi Porkon jäähyn myötä, mutta äijät taistelevat hyvin ja pitävät eron yhdessä maalissa. Tämän jälkeen siniset jatkavat painostusta Remix-päädyssä, kunnes 56:39 Tommi Tiluksen poikkari löytää veli-Tuomaksen, joka kiitää ja laukoo pelin tasoihin. Pari minuuttia tästä ja kentän pienin mies, Arttu Harju, tekee hänelle tyypillisen nopean ja vihaisen kanttauksen oikeasta siivestä ja tämän hirmukuti päätyy aivan oikeaan yläkulmaan ja vie siniset ensimmäistä kertaa ottelussa johtoon, kun reilu minuutti peliaikaa jäljellä. Remix pitää tässä välissä aikalisän ja jatkaa peliä kuudella kenttäpelaajalla. Lopulta vieraat painavat pelin väkisin tasoihin, kun Kallio kävelee oikealta laidalta maalin lähelle ja ampuu ohi peiton etukulmaan, tasoittaen vielä pelin 5-5:een. Enempää maaleja ei erässä nähdä, joten jäljellä on jatkoaika neljällä neljää vastaan, sekä mahdollinen rankkarikisa. Rankkareille asti peliä ei kuitenkaan tarvi viedä, sillä Artturi Porko nostaa ensin omasta päädystä vasenta laitaa pitkin ja lähtee ajamaan Remixin maalin taakse, mutta tiputtaakin pallon näppärästi selän takaa merkkaamattomalle Timo Salolle, joka sivaltaa tarkasti oikeaan alakulmaan ohi voimattoman Nykäsen. Siniselle 6-5 jatkoaikavoitto ja tärkeät kaksi pistettä sarjataulukkoon.

Nihkeä oli runkosarjan avausottelu sinisten osalta. Yli puolet vedoista päättyivät vastustajan peittoihin tai seinille ja joukkue teki läpi ottelun karkeita virheitä, joita Remix käytti hyväkseen vastaiskujen muodossa ja loi tätä kautta vaarallisia paikkoja. Tässä näkyy varmasti joukkueen nuoruus, joten oppirahoja maksellaan vielä. Toisaalta ratkaisupaikoissa nuoret miehet olivat näkyvässä roolissa, kun kolme kuudesta maalista oli tulokkaiden viimeistelemiä. Ja tietenkin nousu kolmen maalin takaa voittoon kolmannessa erässä on iso plussa.

Isokyröläiset tarjosivat siniselle hienon vastuksen ja ilman kotijoukkueen kolmannen erän nousua, pisteet olisivatkin menneet vieraille. Joukkue tuleekin varmasti tarjoamaan harmaita hiuksia muillekin vastustajille, eikä vähiten ykköskenttänsä ansiosta, joka oli tehokkaalla pelipäällä.

Nibacosin otteluohjelma jatkuu 14.10. Seinäjoella, kun siniset lähtevät hakemaan revanssia Mailattomista. Siihen asti miehillä on jälleen aikaa hioa kuvioita kuntoon ja vetoihin tarkkuutta.

Kuvat: Tommy Lågland IG: @tommylagland

6 - 5 JA

FBC Remix
0 - 21 - 24 - 11 - 0
35'MaaliKinnunen Tuomas
35'MaalisyöttöKauppila Oskari