Miehet, Sarjaottelut

Nibacos Edustus - TU Toholampi  8 - 3

Kampushalli

Selkeä kaato vuoden ensimmäisestä.

Vuosi 2017 alkoi edustukselta hienoissa merkeissä, kun kotijoukkue otti kauden yhdeksännen voiton Toholammin Urheilijoista lukemin 8-3 (2-1, 4-1, 2-1). Ottelu oli varsin selkeä alusta lähtien, eikä TU päässyt kunnolla haastamaan Nibacosia oikein missään vaiheessa.

TU oli saapunut Kokkolaan varsin kapealla rosterilla: 14 kenttäpelaajaa ja 3 maalivahtia. Ilmeisesti sairastelu oli sielä puolella vaatinut veronsa ja esimerkiksi ennakossa mainittu Roope-Heikki Haapaniemi oli jäänyt kotopuoleen toipilaaksi. Paranemisia hänelle.

Ottelun ensimmäinen erä paljasti pitkälti pelin käsikirjoituksen: isännät myllyttää pallon kanssa ja naapuri pyrkii kurinalaisesti puolustamaan omaa aluettaan, sekä iskemään tiukasti vastaan. Hyvin onnistuivat toteuttamaan pelitapaansa varsinkin ensimmäisen 20 minuuttisen aikana, sillä sinisellä oli koko erän ajan vaikeaa päästä hyville maalipaikoille. Pallo toki liikkui pelaajalta toiselle välillä hienostikin, mutta vähän oltiin seisovilla jaloilla liikenteessä. Riistojen kautta TU pääsi muutamaan kertaan iskemään vaarallisesti vastaan ja tämä tuottikin tulosta ottelun ensimmäisen maalin muodossa, kun Kälviältä Toholammin riveihin siirtynyt Miika Vähähyyppä levittää vaparista poikkikentän syötön Valtteri Toivolalle ja tämä tällää 0-1 osuman ohi maalissa pelanneen Backlundin. Syöttö oli tarkka, mutta se olisi voitu katkoa. Tästäpä lähdettiinkin sitkeään taka-ajoon, joka tuottaa tulosta ajassa 17:21. Lehtis Joni (1+1) pistää näppärästi selän takaa pallon Miikka Honkaniemelle (0+3), jonka tutka löytää väylän Tuomas Palovaaralle (3+1) vasempaan laitaan. Tarkka syöttö Tumpille ja tämä naputtaa suoraan syötöstä 1-1 tasoituksen ohi voimattoman Janne Tuikan. Tämähän ei riittänyt, vaan puoli minuuttia ennen loppua Pauli Peltoniemen (0+2) rystynätti keskelle tavoittaa Lehtisen, jonka kaikkea muuta kuin puhdas veto ottaa osumaa TU:n peitosta ja päätyy maaliin siirtäen tilanteeksi 2-1 ajassa 19:35. Näistä lukemista lähdettiin tauolle. Veskareille töitä ei ollut kovinkaan paljoa tarjolla, sillä Backlund otti torjuntoja 6 kappaletta ja Tuikka 3. Tokihan Backlund otti myös yhden todellisen ryöstön erään, mutta muuten sai Jan-Olov olla varsin rauhassa.

Toiseen erään haluttiin alun koomailun jälkeen lisätä liikettä sinisen puolella, jotta TU:n pakkaa saataisiin rikottua. Kyllähän liikettä myös hieman saatiin ja peli alkoi näyttämään vähän tutummalta Nibacosilta. Eipä tarvinnut kovin kauaa odottaa maalia, sillä ensimmäinen syntyi jo reilun kahden minuutin pelin jälkeen. Pallonriiston jälkeen nopeasti jalalla nostaneen Peltoniemen siirto keskeltä vasempaan laitaan löytää isäntien parhaana palkitun Palovaaran ja armoitetun maalintekijän rutiinilla Tumppi laukoo pallon häkkiin ohi Tuikan. Tarkka aika 22:08 ja tilanne 3-1. Lisää oli luvassa pari minuuttia tästä, kun ajassa 24:44 Timo Salon (4+0) iskemä pomppupallo löytää tien TU:n maaliin ja tilanne muuttuukin nopeassa tahdissa lukemiin 4-1. Vajaa minuutti tästä ja nyt oli Toholammin vuoro iskeä. Entinen Nibacos-taikuri Tuomas Hägg pääsee epäonnistuneen laukauksen jälkeen uudestaan kiinni palloon, ajaa kulmasta maalille ja pienen kärkihassuttelun jälkeen pistää pallon etukulmasta sisään kaventaen tilanteeksi 4-2 ajassa 25:45. Kieltämättä hieno yksilösuoritus, mutta olihan huonoa puolustamista maalinedustalla. Tätä ei jääty murehtimaan, vaan taas lähdettiin jatkamaan oman pelin höyläämistä. Ajassa 33:09 TU:n Roope Tiala ottaa ottelun ainoan jäähyn estettyään Janne Tiilikaisen etenemisen. Sininen YV toimii vallan moitteettomasti, kun jo kolmen sekunnin jälkeen Palovaara iskee illan kolmannen suoraan Jukka Kinnusen (0+1) tarjoilusta ja tilanne näin ollen 5-2 ajassa 33:09. Kyseessä oli muuten Tumpin jo kauden kolmas hattutemppu. Erän loppuun isännät hakevat vielä 6-2 johto-osuman, kun Honkaniemen kovan maanuoliaisen Timo Salo ohjaa aivan maalin edestä reppuun ajassa 39:12. Näistä lukemista lähdettiin myös tauolle. Molemmille veskareille kirjattiin 3 torjuntaa mieheen.

Kolmanteen erään lähdettiin tavoitteena pelata ottelun paras erä. Muistissa oli hyvin edellinen peli, jossa selkeä johto suli kuin varkain. Erään tehtiin pari muutosta ketjujen osalta, kun Tuomas Tilus ja pitkän tauon jälkeen pelikentille palannut Hannu Hirvi viilettivät kolmosen laidoilla. Huonosti ei viimeistä erää pelattu. TU:n oli pakko lähteä karvaamaan enemmän ja ottamaan samalla riskejä. Tämä sopi Nibacosille vallan mainiosti ja nyt kun tilaa oli enemmän, pallo ja miehet liikkuivat jo varsin hienosti. Vedot maalille jäivät vain uupumaan. Kuitenkin tulosta tuli, kun ajassa 43:31 Palovaaran lättysyöttö takatolpille löytää tontille yksin jätetyn Salon ja Timo saa kahteenkin kertaa mahdollisuuden osua maaliin. Toisella onnistuu ja pallo ohi uuniin vaihdetun Jesse Sepän. Näin myös Timolle isketään hattu päähän. Loma toden totta teki Lapuan suurmiehelle hyvää, sillä ajassa 52:54 Lehtisen komeasta oman pään heitosta herra iskee taidokkaasti pompun kautta illan neljännen ja 8-2 johtomaalin. TU pääsi vielä ajassa 59:43 kaunistelemaan lukemia, kun vierailijoiden parhaana palkittu Tuomas Hägg iskee vastaiskusta tarkalla vedolla toisen maalinsa. Se olikin illan viimeinen ja Nibacos otti historiansa 14. voiton TU:sta lukemin 8-3. Backlund Nibacos-maalissa torjui 5 kertaa ja vieraiden Seppä 4 kertaa.

Ottelussa Nibacosilla oli nousujohteinen käyrä ja vaikean ensimmäisen erän jälkeen peli rullasi suhteellisen mallikkaasti näin tauon jälkeen. Ihan parhaaseen suoritukseen ei tänään kuitenkaan kyetty, johtuen varmasti siitä, että joukkue treenasi maanantaina ensimmäisen kerran tämän vuoden puolella, joten tatsin kanssa oli hakemista. Tämäkin suoritus riitti kuitenkin selkeään voittoon, koska TU jätti yllättävän vaisun kuvan itsestään, eikä kyennyt haastamaan isäntiä. Ottelun ehdottomasti paras osasto oli Peltoniemen ja Honkaniemen johtama kakkosviisikko, joka pystyi läpi ottelun pyörittämään peliä mallikkaasti ja pistemiehet Jukka Kinnusta lukuun ottamatta tulivat tästä kentällisestä. Myöskin Backlund maalissa pelasi jälleen ehjän pelin. Varsinkin kolmannessa erässä herra otti tärkeitä koppeja, joista näyttävin oli Eemeli Kotilan läpiajon nollaus. Viimeisen erän peittopeliäkin voisi kuvailla sanalla huikea, niin hienoa oli sinisten sykkiminen vetojen tielle. Ottelun yksi sykähdyttävimmistä hetkistä oli varmasti Hannu Hirven paluu kaukaloon pitkien vaikeuksien jälkeen ja nähtiinpä sielä jo heti kättelyyn yksi vaarallinen ilmaveivikin, jonka tällä kertaa veskari torjui. Lisää poikkeuksellisia ratkaisuja lienee luvassa lisää, kunhan Hannu pääsee vauhtiin. Yleisö oli jälleen hienosti ottelussa mukana ja piti tunnelmaa yllä. Jatkakaa samaa rataa.

Voitosta voittoon sarjapeleissä kulkeva sininen miehistö jatkaa pelien merkeissä jälleen ensi viikon perjantaina. Tuolloin Kampushallille Nibacos saa vieraakseen sarjajumbo FBC Remixin. Tervetuloa siis ensiviikolla 13.1. klo 19:00 nauttimaan vauhdikkaasta salibandyviihteestä!

2 - 14 - 12 - 1
17'MaaliPalovaara Tuomas
17'MaalisyöttöHonkaniemi Miikka
19'MaaliLehtinen Joni
19'MaalisyöttöPeltoniemi Pauli
22'MaaliPalovaara Tuomas
22'MaalisyöttöPeltoniemi Pauli
24'MaaliSalo Timo
24'MaalisyöttöHonkaniemi Miikka
33'MaaliPalovaara Tuomas
33'MaalisyöttöKinnunen Jukka-Pekka
39'MaaliSalo Timo
39'MaalisyöttöHonkaniemi Miikka
43'MaaliSalo Timo
43'MaalisyöttöPalovaara Tuomas
52'MaaliSalo Timo
52'MaalisyöttöLehtinen Joni