Miehet, Suomen Cup

SB Naantali - Nibacos Edustus   4 - 3

Tampere Areena

SB Naantali otti revanssin pikkufinaalissa

Edustus ei saanut Suomen Cupin päätöksessä haluamaansa kruunua, vaan taipui SB Naantalille lukemin 4-3. Naantali onnistui kääntämään Nibacosin 1-3 johdon päätöserässä, jonka jälkeen edustus ei onnistunut purkamaan Naantalin tiivistä pakkaa.

Nibacosille ensimmäinen kymmenminuuttinen oli tatsin hakemista ja heti ottelun alusta lähtien hyvällä jalalla liikkeellä ollut Naantali onnistui luomaan vaarallisia tilanteita Mika Pirttimäen maalille, mutta oivalla pelipäällä ollut Pira nollasi yritykset kerta toisensa jälkeen. Erän toisella puolikkaalla Nibacos alkoi saada paremmin ottelun juonesta kiinni ja pallonhallinta siirtyi enemmän edustuksen haltuun. Vedot kilpistyivät kuitenkin Naantalin erinomaisesti maalia vartioineeseen Niko Kariseen ja irtopallot naantalilaisten puolustus siivosi tehokkaasti. Maaleitta erässä ei silti jääty, kun vasemmassa laidassa jalalla nostanut Pauli Peltoniemi huomaa noin viiden senttimetrin väylän Naantalin miehistön keskellä ja laittaa pallon siitä välistä suoraan Timo Salon lapaan. Pankkiiri kiittää ja lataa pallon suoraan syötöstä ohi Karisen ajassa 18:00. Nibacosin 0-1 johdossa siirryttiin myös erätauolle. Pira napsi erän aikana 6 torjuntaa ja Karinen 4.

Toiseen erään Nibacos sai hyvän alun, kun jo ajassa 21:32 Karisen takana soi. Nopeasta käännöstä Juho Karhula syöttää Joonas Poutaselle, joka päättää jakaa vielä takikselle etenevälle Jaani Nissilälle. Jaajo ei tästä erehdy ja sijoittaa 0-2 maalin verkon perukoille.Ukot saivat tästä lisää virtaa ja hetken päästä pallo oli jälleen naantalilaisten maalissa, mutta Salo viimeistelee vasemman jalan sisäsyrjällä, joten osumaa ei hyväksytä. Seuraavasta osumasta vastasi SB Naantali ajassa 23:24. Kulmasta itsensä vetopaikkaan nostanut, kokenut Ville Veikkolainen pääsee koittamaan Piran ohitusta, mutta Mika ottaa ensimmäisen kiinni. Torjunnasta syntyneen riparin Veikkolainen ottaa kuitenkin haltuunsa ja iskee pallon maaliin, kaventaen tilanteeksi 1-2. Seuraavan noin 14 minuutin ajan Nibacos ottaa pallonhallinnan itselleen ja luo tilanteita lisämaalien tekoon, mutta myös Naantalilla on omat paikkansa maalaamiseen. Nibacos pääsee ajassa 37:15 räppäämään osuman. Naantalin pakilla katkeaa ajatus ja tämän liian hiljaiseen levitykseen pääsee käsiksi Miikka Honkaniemi, joka pyrkii jatkamaan suoraan Timolle ja Karisen vastaantulosta huolimatta, Salo pääsee ensimmäisenä käsiksi palloon. Maaliin asti Timo ei palloa saa, mutta apajille seurannut Miikka pääsee siirtämään pelivälineen uuniin ja lisäämään johdon 1-3:een. Toinen erä myös päätettiin näillä lukemilla, joten tähän mennessä Nibacosilla oli hyvin pullat uunissa. Piralle kertyi erän aikana 4 torjuntaa ja Kariselle 10.

Viimeinen erä lähti edustuksen kannalta hyvin liikkeelle, eikä Naantalille annettu kovinkaan montaa paikkaa kaventaa lukemia. Kuitenkin yllättäen ajassa 43:39 Veikkolainen pääsee ohjaamaan Tarmo Kuitusen vedon maaliin ja tilanne 2-3. Nibacos ei tätä hätkähtänyt, vaan peli oli hallussa vielä maalin jälkeenkin varsin hyvin. Silti ajassa 46:51 Naantali onnistuu tasoittamaan pelin 3-3:een. Jarkko Huuhtasen keskiviivan tuntumasta lähtenyt veto ottaa osumaa useammastakin pelaajasta ja yllättää maalivahti Pirttimäen. Tämän jälkeen Nibacosin pakka sekoaa täysin ja äijät käytännössä säntäilevät pallon perässä vuoron perään. Synkkä hetki kruunautuu ajassa 47:21, kun Piran maalilla pyörineen pallon lyö pelissä hattutempun iskenyt Veikkolainen verkkoihin ja siirtää Naantalin 4-3 johtoon. Vajaa neljä minuuttia ja kolme päästettyä maalia. Aikaa kuitenkin vielä reilu 12 minuuttia, joten peli ei missään nimessä ollut ohi. Tässä vaiheessa pallo siirtyi enemmissä määrin sinisten haltuun, mutta Naantalin hyvin organisoitu puolustus ei aukea ja pääsevätpä vielä vaarallisesti iskemään vastaan, jotka Pira onnistuu nollaamaan. Nibacosille tarjotaan myös ylivoimaa ajassa 54:17, mutta tänään sekään ei toiminut, vaan vetoyritykset päätyvät seinille, naantalilaisten pohkeisiin ja viimeisenä Karisen hyppysiin, kuten koko ottelun ajan. Tuskallinen takaa-ajo ei lopulta tuota tulosta, vaan Naantali hoitaa pikkufinaalin voiton itselleen lukemin 4-3. Viimeisessä erässä Piralle 7 torjuntaa ja Kariselle 8.

SB Naantali onnistui tylsyttämään Nibacosin aseet todella tiiviillä puolustamisella. Naantalilaiset käytännössä söivät palloja ja maalissa hienosti torjunut Karinen napsi maalille tulleet vedot. Naantali näytti finaalissa todella hienoa asennetta ja taisteluilmettä, antaen Nibacosille tästä hyvän oppitunnin.

Yksilönä Karisen lisäksi on nostettava hatullisen iskeneen Ville Veikkolaisen. Kokenut, monia vuosia liigassa ja divarissa pelannut sotaratsu ei jäätynyt tiukassa paikassa, josta tehot puhuvat puolestaan.

Puolustuspeli oli kohtuullisen hyvällä tasolla, mistä kertoo ainoastaan neljä päästettyä maalia, mutta koska hyökkäyspelaaminen oli todella heikkoa, viimeistely ja ylipäätänsä maalipaikkojen luominen oli tervan juomista ja SB Naantalin tavoin puolustavaa porukkaa vastaan tämä kostautuu helposti. ”Joukkue ei pystynyt parhaimpaansa tärkeällä hetkellä, joten valmistautuminen ei onnistunut halutulla tavalla, josta otan vastuun itselleni”, kommentoi valmentaja Jukka Kinnunen peliä.

Sinisten suurin onnistuja oli ehdottomasti Mika Pirttimäki, joka otti ottelussa tukun tärkeitä koppeja ja antoi joukkueelleen jälleen mahdollisuuden voittaa. Pakit kykenivät pelaamaan varsin ehjän pelin, etunenässä Joni Lehtinen, Pauli Peltoniemi ja Artturi Porko. ”Kaksi erää pelattiin hyvää peliä, joiden aikana luotiin paikkoja ja pidettiin pallo hallussa. 3.erän alkuun vastustaja teki muutaman maalin, jonka jälkeen meidän peli meni puskemiseksi ja ei pystytty viimeistelemään paikoista”, kommentoi Porko ottelua.

Monelle pelaajalle tämä oli varmasti ainoa mahdollisuus saavuttaa pikkufinaalin voitto, mutta tätä ei voitu jäädä harmittelemaan, sillä oli nopeasti kerättävä omat ajatukset ja keskityttävä tulevaan, kun karavaani jatkaisi matkaa aamusta Seinäjoelle pelaamaan sarjapisteistä.

Kuvat: Tommy Lågland

SB Naantali

4 - 3

0 - 11 - 23 - 0
9'Jäähy: 2minPorko Artturi
18'MaaliSalo Timo
18'MaalisyöttöPeltoniemi Pauli
21'MaaliNissilä Jaani
21'MaalisyöttöPoutanen Joonas
37'MaaliHonkaniemi Miikka
37'MaalisyöttöSalo Timo