Miehet, Playoff 1-kierros

SB Kauhajoki - Nibacos Miehet edustus   4 - 10

Kauhajoki yhteiskoulun sali

Edustus jatkaa matkaa lohkofinaaliin

Edustus kävi nappaamassa Kauhajoen parketilta voiton 4-10 lukemilla. Siniset veivät ottelusarjan suoraan kahdessa ottelussa ja eteni askeleen lähemmäs varsinaisia karsintoja.

Ensimmäinen erä on kapealla rosterilla liikkeellä olleelle edustukselle haasteellinen, kun pelinrakentelu ontuu ja syötöt napsuvat enemmän isäntien, kuin omien lapoihin ja alusta hyvin hereillä ollut SB Kauhajoki onnistuu moneen otteeseen kääntämään pelin sinisten päätyyn. Siniset onnistuvat kuitenkin tekemään ottelun avausmaalin ajassa 3:24, Tuomas Tiluksen maalatessa. Johtoasema kestää reilun viiden minuutin ajan, ennen kuin Lassi Lähdesmäki pääsee iskemään isäntien tasoitusosuman. 11:47 Kauhajoki siirtyy kuskin paikalle Joonas Olkkosen iskiessä Juha-Matti Kiviluoman tarjoilusta ja 15 minuutin kohdilla Kauhajoki menee jo kahden maalin karkumatkalle, Mikael Rahkolan komealla vedolla. Sinisten asema vaikeutuu vielä 17:48 Hannu Hirven ottaessa kaksiminuuttisen vaarallisesta pelistä, mutta edustus kestää tämän alivoiman ja lopulta ensimmäiselle erätauolle marssitaan kotijoukkueen 3-1 johtoasemassa. Backlund nappaa 8 torjuntaa ja Kauhajoen Mika Ollonqvistille sama määrä koppeja.

Toisen erän alkuminuuteilla, ajassa 24:37, siniset onnistuvat kaventamaan pelin Hirven veivatessa pallon maaliin ja 27:32 varusmies Jori Heikkilän tarkka sijoitus oikeaan alaseen ohittaa Ollonqvistin, tasoittaen pelin 3-3:een. Kauhajoki menee kuitenkin ottelun puolenvälin jälkeen jälleen johtoon Juha Kulmalan toimiessa maalarina, mutta 32:17 siniselle tarjotaan oiva paikka tasoittaa jälleen peli, kun Juha-Matti Kiviluoma lähtee miettimään tekosiaan jäähypenkille. Ylivoima toimii, kuten pitääkin ja Pauli Peltoniemen ovela laukaus pienestä kulmasta yllättää veskarin ja päätyy riman kautta verkkoihin. 38:29 siniset pääsevät jälleen koittamaan ylivoimaa, Juha Kulmalan syyllistyessä ajan peluuseen. Hyvin toimii tämäkin ylivoima, kun Jukka Kinnunen levittää vasempaan siipeen Tuomas Palovaaralle ja tämän suora veto uppoaa vastustamattomasti vasempaan yläkulmaan ajassa 38:32 ja siniset ensimmäistä kertaa johtoon. Viisi sekuntia ennen loppua Hirvi pääsee sujauttamaan vielä pallon verkkoon ja toiselle erätauolle mennään 4-6 tilanteessa. Backlundille tässäkin erässä 8 torjuntaa ja Ollonqvistille 4.

Viimeisessä erässä siniset ottavat pallonhallinan itselleen ja Kauhajoki joutuu enemmän puolustuskannalle. Kotijoukkueen mahdollisuus kavennukseen tulee kuitenkin ajassa 44:01, Joonas Poutasen lähtiessä jäähylle korkeasta mailasta. Sinisten alivoima hoitaa kuitenkin homman ilman takaiskumaaleja. 49:27 edustus painelee jo 4-7 johtoon, kun Hannu painaa hatullisen täyteen, Paulin hienosta esityöstä. Ottelun loppua kohden isännät alkavat hakea kavennusosumia riskilläkin mutta tulosta ei synny. 55:45 päävalmentaja Marko Ollonqvist yrittää juonia kuvioita maaleihin aikalisän aikana ja tämän jälkeen Kauhajoki koittaa tulla vielä peliin mukaan kuuden kenttäpelaajan voimin, mutta tämä kostautuu kuitenkin sinisten kahdella tyhjiin tehdyllä osumalla, Poutasen ja Palovaaran toimesta. 57:29 siniselle tarjotaan vielä yksi ylivoima, joka ei myöskään jää käyttämättä, kun Heikkilä iskee Tiluksen laukauksesta syntyneen riparin sisään ajassa 57:35. Tämän jälkeen kumpikaan joukkue ei onnistu enää tekaisemaan lisäosumia, joten edustus pääsee kotimatkalle 4-10 voitto taskussaan. Backlund saa olla varsin rauhassa viimeisen ajan, kun torjuntoja kirjataan pyöreät nolla kappaletta ja Ollonqvistinkin tilastoista löytyy viimeisessä erässä ainoastaan 2 torjuntaa.

Nibacos pelasi ottelun nousevalla käyrällä. Ensimmäisessä erässä edustus oli melkoisessa unessa ja Kauhajoella oli monta paikkaa iskeä useampikin nuotta, mutta kaikeksi onneksi maalia vartioinut, sinisten parhaana palkittu Backlund oli hereillä ja piti joukkuetta pystyssä. Toisessa erässä edustus sai paremmin rivejänsä kasaan ja pallollinen peli alkoi pikkuhiljaa järkevöitymään, mistä suurin kiitos menee pakkiparille Kinnunen-Peltoniemi. Viimeisessä erässä siniset ottivat pelin täysin haltuunsa, pelasi hyvin johtoasemassa ja vielä loppuun pääsi iskemään kympin täyteen.

Nibacosin seuraavana haasteena ovat lohkofinaalit ja toinen osapuoli ratkeaa tänään, kun Mailattomat ja TU pelaavat kolmannen ottelun Seinäjoella. Mailattomien edetessä jatkoon, ensimmäinen finaali pelataan keskiviikkona Kampushallilla 19:00 ja TU:n voittaessa finaalipelit startataan perjantaina, jolloin paikka ja aika ovat myöskin Kampushalli kello 19:00. Kumpi vastaan asettuukaan, on odotettavissa tiukka kisa paikasta divarikarsinnan ensimmäiselle kierrokselle, jossa vastustaja on sisäsuomen lohkosta O2 Jyväskylästä, tai Pirkkalan Pirkat Tampereelta.

SB Kauhajoki

4 - 10

3 - 11 - 50 - 4
3'MaaliTilus Tuomas
3'MaalisyöttöPeltoniemi Pauli
17'Jäähy: 2minHirvi Hannu
24'MaaliHirvi Hannu
24'MaalisyöttöHonkaniemi Miikka
27'MaaliHeikkilä Jori
27'MaalisyöttöLehtinen Joni
33'MaaliPeltoniemi Pauli
33'MaalisyöttöHonkaniemi Miikka
38'MaaliPalovaara Tuomas
38'MaalisyöttöKinnunen Jukka-Pekka
39'MaaliHirvi Hannu
39'MaalisyöttöPaloaho Toni
44'Jäähy: 2minPoutanen Joonas
49'MaaliHirvi Hannu
49'MaalisyöttöPeltoniemi Pauli
56'MaaliPalovaara Tuomas
56'MaalisyöttöHonkaniemi Miikka
56'MaaliPoutanen Joonas
57'MaaliHeikkilä Jori
57'MaalisyöttöTilus Tuomas