Akatemialle kaksi pistettä kotiturnauksesta
Julkaistu: 15.11.2015 00.00

Nibacos Akatemia kohtasi kotiturnauksessaan Vaasalaisen ToCon ja paikallisvastustaja ReDyn. Aamun ensimmäiseen peliin saatiin toivottu startti, kun kahteentoista minuuttiin kotijoukkue naputteli taululle 4-0 johtolukemat. Liekö legendaarinen ”hyvänolon tunne” hiipinyt nuoren Nibacos miehistön puseroon, kun kolmessa seuraavassa vaihdossa kokenut Vaasalaisnippu naputteli taululle kavennuksen 3-4:ään. Erätauolle mentiin näissä lukemissa. Toisessa erässä tekeminen oli edelleen tahmeaa ja ToCo siirtyi ensimmäistä kertaa ottelussa johtoon. Jesse Stenvall toi Akatemian erän lopussa tasoihin ja haamukoppeja ottanut ToCon maalivahti Ari Salmi saatiin vihdoin ohitettua toisessakin erässä. Kolmas erä meni toisen erän tapaan kummankin joukkueen maalatessa erässä kertaalleen. ToCon maalivahti torjui välillä lähes päällään seisten ja otti muutaman todellisen ”gamesaverin”.
Lopputulos ei Akatemiaa tyydyttänyt, sillä peli oli täysin voitettavissa ja hyvä alku olisi pitänyt hyödyntää. Jostain syystä sinipaidat menivät kuitenkin vastustajan määräämään pelitempoon ja omat aseet jäivät hyödyntämättä. Ennen pelin alkua painotettiin pelinopeutta, mutta siltä osalta jäätiin kauas siitä mihin olisi nuorella joukkueella pitänyt pystyä. Kauden kolmas tasuri ja katseet suunnattiin kohti illan peliä valmentaja Koljosen ripityksen jälkeen.
Akatemian maaleista ottelussa vastasivat Lokasaari, Puutio, Nissilä, Nystrand, Stenvall ja Perälä.
Toiseen peliin Akatemia sai vastaansa paikallisvastustaja ReDyn. Otteluun saatiin jälleen hyvä lähtö, kun toisessa vaihdossa verkko pölähti ensimmäisen kerran vastustajan päädyssä. Johto lisääntyi vielä kertaalleen erän aikana ja erätauolle siirryttiin Akatemian 2-0 johdossa. Peli näytti jo paljon paremmalta kuin ensimmäisessä ottelussa ja kaikilta kolmelta kentälliseltä löytyi tarpeeksi jalkaa otteluun. Toinen erä meni maalien osalta tasan 1-1, kun ReDy onnistui kertaalleen rankkarista ja Akatemia vielä kerran erän loppuun. Kolmannen erän ensimmäisessä vaihdossa pappa-kentän Matias Nystrand suoritti tyylipuhtaan ”coast to coast-kuljetuksen” ja siirsi sinipaidat jo selvään 4-1 johtoon. ReDy kuitenkin kampesi itsensä mukaan otteluun ja tasoitti pelin vain 17 sekuntia ennen päätössummeria.
Jälleen oli siis tyytyminen yhteen pisteeseen, joka on alkukaudella tullut jo liiankin tutuksi (1 voitto, 4 tasapeliä, 1 voitto). No, seuraavassa turnauksessa on taas mahdollisuus kasvattaa voittosaraketta kaksi kertaa. Vastaan Vaasan kauppiksella 20.12. pelattavassa turnauksessa astelee HiPa Himangalta ja Moramasa Vaasasta. Molemmat keikkuvat juuri Akatemian yläpuolella sarjataulukossa, mutta tasaisessa sarjassa piste-erot ovat molempiin suuntiin pieniä.
Akatemian maaleista toisessa ottelussa vastasivat Hyyppä, Lokasaari, Nissilä ja Nystrand.