Nibacos P14 Pohjanmaan aluelopputurnauksen voittoon!
Julkaistu: 04.05.2023 12.06

Nibacosin P14 kausi päättyi mestaruuteen!

Nibacosin P14 joukkue päätti kautensa Nurmon Qmax-Arenalla järjestetyssä Pohjanmaan aluelopputurnauksessa mestaruuteen. Runkosarjan ykköseksi sijoittunut Nibacos kohtasi välierissä runkosarjassa neljänneksi tulleen Nurmon Jymy II:sen. Tasaisen ensimmäisen erän jälkeen (1-2) Nurmon Jymy II:n karkasi 1-4 johtoon mutta Nibacos ei tästä lannistunut. Viimeisessä erässä Nibacos kiri tasoihin 4-4:ään erän ensimmäisten seitsemän minuutin aikana. Nurmon Jymyllä oli oma mahdollisuutensa katkaista Nibacosin hyvä momentum viimeisen erän loppupuolella saadessaan rangaistuslaukauksen mutta Benjamin Kokkonen Nibacosin maalilla nollasi mahtavasti vastustajan yrityksen. Nibacosin viimeisteltyä erän lopulla vielä kaksi kertaa, oli finaalipaikka varmistettu Nibacosille.

Finaaliotteluun Nibacos sai vastaansa toisessa välierässä Konnat 6-3 voittaneen Nurmon Jymyn. Ottelun maalinteon aloitti Nurmon Jymy jo 35 sekunnin jälkeen. Nopean herätyksen jälkeen Nibacos tasoitti ottelun parin minuutin kuluttua ja siirtyi nopeasti ylivoimamaalin turvin 2-1 johtoon. Toisessa erässä Nibacos onnistui 4 kertaa maalinteossa Nurmon Jymyn onnistua kahdesti ja näin viimeiseen erään lähdettiin Nibacosin johtaessa ottelua 6-3. Viimeinen erä alkoi Nibacosin maalilla ajassa 31.18. Ajassa 40.48 alkoi Nurmon Jymyn kiri, ensin Nurmon Jymy onnistui 2 miehen ylivoimalla kaventamaan pelin 7-4:ään, sitten erän viimeisellä minuutilla ilman maalivahtia 7-5:een ja 7-6:een mutta ylemmässä jatkosarjassa molemmat kohtaamiset selvästi voittanut (4-2, 7-2) Nibacos katkaisi Nurmon Jymyn selkärangan Nikolai Niemelän tyhjään maaliin tehdyllä maalilla ajassa 44.50.

Aluesarjan mestaruus oli Nibacosille ansaittu, läpi kauden mahtavia otteita esittänyt Nibacosin P14 joukkueen yhteinen uskomattoman hieno tarina päättyi tähän turnaukseen! Ensi kaudella joukkue yhdistyy Nibacosin 08 syntyneiden poikien kanssa pelaten P16 valtakunnallista sarjaa.