T18 pelaa preaseason ottelunsa Uumajassa
Julkaistu: 09.08.2023 10.25

T18 pelaa preaseason ottelunsa Uumajassa


KoVa on aloittamassa uutta kovaa kautta preseason peleillä Ruotsissa.

KoVan kokoonpano vaikuttaa vakuuttavalta tulevalla kaudellakin. Menetyksiä koimme, kun maalinälkäinen tutkaparimme Vilja ja Zara lähtivät opintojen myötä Tampereelle ja edustavat tulevalla kaudella vastustaja Classicia, Ella Honkala siirtyi SC Kokkolaan ja rinnakkaisedustusoikeudella vastustaja SPV T18 joukkueeseen. Tulopuolella on kuitenkin Nibacoksen ja SB Vaasan kolmen 2006 syntyneen pelaajan liittyminen mukaan joukkueeseen. Milja Palojärvi, Kiia Anttila, Senni Schulte-Tigges ovat harjoitelleet kevään ja kesän joukkueen mukana ja tuovat joukkueeseen kokemusta T18 sarjasta, fyysistä voimaa ja uutta energiaa.

KoVa piti tietoisesti pitkän tauon edellisen kauden jälkeen. "Halusimme antaa pelaajille kunnon tauon palautumiseen pitkästä kaudesta ja matkustamisesta, ajattelemme usein niin, että laatu korvaa määrän ja pyrimme luomaan ennemmin laadukkaita treenejä vähemmän, kuin keskinkertaisia paljon." toteaa valmentaja Kati Kynnäs. Edellisen kauden jälkeen on ollut vain muutama yhteinen treeni ja yksi harjoitusottelu pelattuna Nibacos T21 joukkuetta vastaan.

Tänä kesänä ryhmäytymiseen ei ole käytetty niin paljon aikaa ja pelaajat ovat harjoitelleet omissa kotikaupungeissaan erillään. Toki, useampi pelaaja pelasi myös Prahassa Prague Games turnauksessa ja 10 pelaajaa on ollut mukana maajoukkuetieleirityksillä. Lisäksi Veera sai kutsun U19 maajoukkueleirille ja pelasi vanhemman ikäluokan otteluissa hienosti. Salibandymailat eivät siten ole olleet ihan koskemattomia.

KoVa lähtee pelaamaan perjantaina 11.8 preseason otteluita Ruotsiin Uumajaan. Vastassa on Umeå Västra F16, IBK Dalen Dj18 ja Umeå Västra Dj18. Järjestelyt sujuivat rannan toiselta puolen hienosti. "Yhden sähköpostin jälkeen kasassa oli kolme täysmittaista peliä aikataulutettuna meille sopivaan aikatauluun, liigatason tuomarit ja hieno Thoren Arena varattuna" Kati kiittelee.

Vastuuvalmentaja Teemu Kuusaari on tyytyväinen siihen, että saadaan pelata 3 täysimittaista peliä. "Preseason pelit päätettiin pelata tällä kertaa Ruotsissa, että saadaan hieman erilainen lähestyminen kauteen, paljon yhdessäoloa ja on mahdollisuus rakentaa omaa juttua. Uudet vastustajat sytyttävät myös aina!" toteaa Teemu innoissaan tulevasta matkasta.

Ruotsin vastustajista joukkueella ei ole sen enempää tietoa, muuta kuin ennakko-odotus, että tyypillisesti peli on rapakon toisella puolella yleensä fyysisempää ja mailarikkeet syynätään tarkemmin. Tärkeintä on päästä rakentamaan omaa peliä tulevaa kautta ja sen kovia vastustajia vastaan.

KoVan kausi alkaa venetsialaislauantaina T18 karsintasarjalla, joka pelataan turnausmuotoisena. Ottelut pelataan Seinäjoen urheilutalolla ja vastassa ovat tuolloin tutut joukkueet SBS Wirmo ja FBC Turku. Lohko on kova, sillä siihen on sijoitettu mm. viime kauden T16 ikäuokan SM sarjan kaikki seurat sijoilta 1-4.


Nibacos Kokkola ry               

Torikatu 21-23, 67100 Kokkola

Puh. 050 476 9022
toimisto@nibacos.fi


Toimiston aukioloajat:

Maanantai 11.00-16.00

Tiistai 9.00-13.00

Keskiviikko 9.00-13.00

Torstai 8.00-16.00

Perjantai 9.00-15.00


-SALIBANDYÄ SUURELLA SYDÄMELLÄ-