Paikallisderbyissä tasaista vääntöä
Julkaistu: 21.01.2023 08.55

Lauantaina 14.1 Sinisiet taistelivat paikallisderbyistä 3 pistettä.

Nibacos - SC Kokkola 8 - 5

Ensimmäisessä ottelussa vastassa oli SC Kokkola. Siniset saivat otteluun lentävän lähdön ja heti ensimmäisestä vaihdosta lähtien luotiin maalipaikkoja. Pelikellon näyttäessä 46 sekuntia, Sinisten Milja Palojärvi avasi maalihanat näpäkällä laukauksella. Ja kun yhdeksän minuuttia oltiin menty eteenpäin olivat taululla jo lukemat 5-0 Sinisille. Jenna Potinoja teki 2-0, Mannu Paloaho 3-0 ja parivaljakko Miisa Tuikka - Jenna Potinoja 4-0 ja 5-0. Peli tuntui olevan hyvin hyppysissä, vaikka SC:n Mira Sikala kavensikin erän lopussa tilanteeksi 5-1. Sitten tapahtui jotakin erätauolla ja Sinisten ajatukset karkailivat pelissä. Seuraavat neljä maalia olivat SC:n käsialaa, Mira Sikala, Marjo Yli-Tokola, Ella Petäjävuori sekä Alina Honkaharju maalintekijöinä ja kolmanteen erään lähdettiin yhtäkkiä 5-5 tasalukemissa. Kolmannessa erässä Siniset saivat pelin kuosiin ja Potinoja -Tuikka otti joukkueen reppuselkään. Ajassa 32.17 Jenna maalaa Saimi Koiviston syötöstä, 33.26 Jenna uudelleen Miisan syötöstä ja 35.29 Miisa Jennan syötöstä loppulukemiksi 8-5.

Sinisten kommentit pelistä: - Hyvä alku ottelulle, heti onnistumisia alkuun. Toisessa erässä ajatus katosi siitä, mitä olimme sopineet ja peli lähti viemään mukanaan. Innokkaasti yritettiin hyökätä ja omanpään pelaaminen ja tekemisen siellä, niin oliko sitä. Kolmanteen saatiin lähteä peliin uudestaan tasatilanteesta ja sitten löytyi jo peliin asioita, joita läpi käytiin. Loistava tasonnosto toisen erän kyykkäämisestä ja kaikki kolme kenttää teki hienosti hommia.

KäTa - Nibacos 2 - 2

Toisessa ottelussa vastaan tuli niin ihana ja "Rakas" Kälviän Tarmo. Jos joku oli sattunut paikanpäälle katsomaan Tarmon aikaisempaa ottelua Remixiä vastaan, niin oletusarvo olisi ollut ihan toisenlainen kuin ottelusta tuli. Läksyt oli tehty hyvin ja Siniset hallitsivat ottelua ja saivat pidettyä Tarmon "nallipyssy" kentän aisoissa. Sinisten konkariosasto aloitti maalitehtailun ajassa 7.58 kun Anski Sipilä runnoi Aleksandra Lahden laukauksen riparit maalinperukoille. Aina erän loppupuolelle asti päästiin, kunnes 14.27 tulee ensimmäinen virhe ja armottoman kovalla prosentilla ottelussa viimeistellyt Hägg-Mäkinen tasoittaa taukolukemiksi 1-1.

Toinen erä menee samoilla käsikirjoituksilla, Siniset hallitsee palloa ja luo maalipaikkoja, Tarmo puolustaa ja yrittää iskeä vastaan. Siniset pysyvät pelisuunnitelmassaan ja 25.29 Akke tarjoilee nyt puolestaan konkari Mirja Anttiroikolle ja Mirja laittaa painavalla laukauksellaan Siniset 2-1 johtoon.

Eikä kolmas eräkään suunnitelmia ja käsikirjoitusta muuta. tarmo tuskailee, kun ei pääse vastaiskuja tekemään, mutta myös Sinisten maalihanat ovat tukkoiset. Mennään aina ottelun viimeiselle minuutille, Siniset pyörittävät peliä aikaa kuluttaen vastustajan päässä, kunnes odottamaton harhasyöttö, Hägg- Mäkinen palloon laidalla, ujuttaa pallon vastaan tulevan pakin jaloista ja vastahyökkäys. Ja kun kaikki taivaanmerkit ovat kohdallaan niin Iida löytää Tuija Kiurun, jonka pomppiva laukaus löytää maalin perukoille ja peli tasan. Siniset ottavat maalin jälkeen aikalisän ja lyövät vielä kaikki vastamerkit samaan koriin ja lähtevät hakemaan vielä voittoa. Loppuun ei saada enää maaleja ja näin ollen pisteet tasataan yleisöön menevässä ottelussa 2-2 lukemin.

Sinisten mietteet ottelusta: - Tehtiin ottelussa sovittuja asioita, kaksi nukahdusta asioissa joita painotettiin ja molemmista vastustaja iski. Hyökkäyspelaamisessa ei päästy ihan sille tasolle mitä odotettiin. Tasuri harmittaa, oltiin parempia, mutta tulosta täytyy kunnioittaa. Kummasti tuo "pikkusisko" löytää taisteluilmeen meitä vastaan, mutta hienoahan se on, että me saadaan vastustaja syttymään, ei olla ihan mikä vaan vastus heille. Kuitenkin pelillisesti yksi parhaimmista, kun otetaan huomioon meidän vaihtuvuus kokoonpanoissa, ensimmäista kertaa näillä pelaajilla yhdessä ja hyvin pelaajat tekivät töitä ja sovittuja asioita. Pelit jatkuu ja hyvissä asemissa edelleen ollaan.