​Makea ryöstöretki TPS:n vieraana
Julkaistu: 17.02.2024 23.18

Tiukkaa oli, kuten ennakkoon saattoi odottaakin Turun Palloseuran ja Nibacoksen välinen koitos P16:n SM-sarjassa. Pitkään näytti, että ensimmäisen kierroksen tapaan mennään jatkoajalle etsimään ratkaisua, mutta lopulta toisin kävi. Nöyrästi koko ottelun puolustanut Nibacos onnistui iskemään voittomaalin ajassa 59.50 vieden pisteet mukaansa Mynämäen Hani-hallista 3-4 (2-2, 0-2, 1-1) -tuloksella.

Avauserässä TPS näytti ”isännän” elkeitä, kun karkasi ensimmäisen vitosen aikana jo kahden maaliin johtoon. Siniset eivät luovuttaneet ja päästäneet enempää TPS:aa mellestämään, vaan tilkitsivät oman pään loppuerän ajaksi. Kun ylivoimalla onnistuttiin ja erän lopulla vielä toistamiseen, mentiin ensimmäiselle tauolle tasalukemissa.

Toinen erä saattoi olla vieraiden parasta, sillä niin hyvin onnistuttiin laittamaan TPS pyörimään enemmän laidoilla kuin vaarallisimmilla paikoilla. Kun kertaalleen onnistuttiin hyödyntää maalipaikkakin, mentiin päätöserään maalin vierasjohdossa.

Päätöserässä TPS laittoi vieraat ahtaalle kahteen kenttään tiivistämisen kautta. Paine oli kovaa, mutta aina välissä päästiin myös ahdistelemaan kotijoukkueen maalivahtia. Tasoihin TPS punnersi erän alkupuolella, jonka jälkeen jännättiin onnistuuko jompikumpi maalinteossa. Pitkään siis näyttikin, että voittajaa ei varsinaisella peliajalla löydy, kunnes junnukenttä päätti toista.

Isot voitonjuhlat pistettiin pystyyn, kun pystyttiin parin viikon takaiset tappiot nitistämään. Kauan ei voitosta voida nauttia, sillä sunnuntaina jo kello 12.00 käynnistyy peli SBS Maskua vastaan Hemmingin liikuntahallilla.