Esittely
Ottelutilastot
Nibacos Miehet edustus - Konnat
2018-2019 - Miehet - 2-Divisioona
Klo 19:00 Kampushalli
21
Syy

Miehet valmiina runkosarjan avaukseen


Perjantaina pitkä odotus päättyy ja miehet aloittavat oman urakkansa miesten 2. divisioonassa kotiottelulla. Vastaan asettuu uusi tulokas Konnat Seinäjoelta.

Konnat ovat ennakkoon yksi viimevuosien mielenkiintoisimmista sarjanousijoista. Seura on perustettu vuonna 2015 lajin monitoimimiehen Jukka Tervon toimesta. Miesten edustusjoukkue aloitti omat sarjapelinsä kaudella 2015-2016, josta lähtien joukkue on edennyt lähes leikitellen sarjanousuun peräkkäisinä kausina ja nyt joukkue on mukana myös alueen korkeimmalla sarjatasolla. Konnien matkaa tähän asti kuvaa hyvin edellisten vuosien saldo sarjapeleissä, sillä 54 ottelusta joukkue on voittanut 47 ja tappioita on kertynyt ainoastaan 3. Konnien kokoonpanosta löytyy useampi Nurmon Jymy -taustan omaava pelaaja, joista esille voidaan nostaa Jymyn kultaisen 92-ikäluokan kantavat voimat Niko Mäkelä ja Jani-Juhani Hautanen, jotka viimekaudella iskivät 53 ja 42 pörssipistettä. Mäkelältä löytyy lisäksi kokemusta liigasta, divarista ja nuorten maajoukkueesta, josta isoimpana saavutuksena vuoden 2011 alle 19-vuotiaiden mm-kulta. Isoin vahvistus tälle kaudelle on Jyväskylästä palannut taitava puolustaja Jiri Tervo, joka omistaa yhden sarjan parhaista kanttilaukauksista. Joukkue on varmasti kauteen lähdettäessä iskukykyinen ja sen päälle voidaan asettaa sarjan mustan hevosen viittaa.

Vaikka siniset ovatkin jo päässeet hyvin pelien makuun suomen cupin ansiosta, tuo runkosarjan startti omanlaista innostusta ja vipinää joukkueen keskuuteen. Tämän toteaa myös pääkoutsi Paloaho. -Tunnelma joukkueen sisällä on mitä mainioin. Runkosarjan avauksessa on aina oma hohtonsa, kun takana on pitkä kesätauko sarjapelien osalta. Lähdemme hakemaan voittoa keskittymällä omaan tekemiseen ja toivottavasti ollaan vähän lähempänä ehjää 60-minuuttista. Loukkaantumisten ja sairastelujen kanssa taistellaan vielä, mutta rosterista löytyy kuitenkin hyvin leveyttä ja otteluun saadaan täysi kokoonpano. Loppuun Toni iskee vielä terveiset kannattajille. -Tervetuloa hallille sankoin joukoin nauttimaan huippuviihteestä!

Huomenna halli täyteen, vilskettä katsomoon ja huutamaan Konnat nurin! Ottelu alkaa Kampushallilla kello 19:00.

Miehille täydet pisteet sarja-avauksesta


Miehet aloittivat oman urakkansa runkosarjassa Konnia vastaan. Sarjapisteet saatiin pidettyä kotona, kun siniset nappasivat ottelusta 7-3 voiton.

Maalinteon aloittaa Juho Karhula reilun seitsemän minuutin jälkeen Kasper Harjun syötöstä. 11:41 siniset kasvattavat johtoaan kahteen maaliin Juuso Kortemaan osuessa putkien sisään. Ajassa 16:18 vieraiden Joonas Mäkelä lähtee istunnolle ja ylivoima kerkeää jauhaa reilun puolen minuutin verran, kunnes Oskari Kauppila laukoo Riku Anttilan tarjoilusta pallon oikeaan yläseen ja kasvattaa johdon 3-0:aan. Ihan puhtain maalein eivät sinisetkään pääse erätauolle, sillä ajassa 18:07 Konnien Ville Yli-Juuti iskee pallon keksihyllylle nopean käännön päätteeksi. Ensimmäisessä erässä sinisten Janne Tuikka nappailee 7 torjuntaa ja Konnien Tero Kotomäki 5 torjuntaa.

Toisen erän juoni ei hirvittävästi eroa ensimmäisestä ja Nibacos pysyy enimmäkseen pallollisena. Siniset saavat erään erittäin lennokkaan lähdön, kun kapteeni Jukka Keskisipilä lisää johdon 4-1:een, Anttilan napatessa toisen syöttärinsä. Konnien vastaus saadaan kolmen minuutin päästä Jiri Tervon kantatessa vaparista 4-2 kavennuksen. 28:56 Janne Seppälä tuumii, että nyt on veskari jättänyt takakulman auki ja lataa pallon vasemmasta laidasta yllättävästi aivan oikeaan yläseen ohi Kotomäen ja vie siniset jälleen kolmen maalin johtoon. Syötön saalistaa Timo Salo. 34:27 vieraat pääsevät kokeilemaan ylivoimaa Juho Karhulan kärsiessä kaksiminuuttista, mutta sinisten nelikko saa pidettyä vieraiden ylivoiman vaarattomana. Vielä erän loppuun Keskisipilä pääsee nautiskelemaan Nibacosin kuudennen maalin erittäin tyylikkään coast-to-coastin jälkeen. Myös Konnilla on erän loppupuolella huippupaikka iskeä lisämaali, mutta Tuikka venyy loistavaan torjuntaan. Toiseen erään Tuikalle 6 torjuntaa, Kotomäelle 4.

Viimeisessä erässä sinisten ajatus taitaa olla muualla, kuin itse pelissä ja homma ei oikein käy laatuun, mistä seurauksen lukuisia pallon menetyksiä ja Konnien vastahyökkäyksiä, joiden ratkaisut päätyvät kuitenkin onneksi peittoihin, seinille, sekä varmasti pelanneen Janne Tuikan hyppysiin. Kuitenkin ajassa 44:56 vieraat rankovat virheistä ja Riku Kallioniemi kaventaa lukemat 6-3:een. Lisää tuskaa on edessä hetken päästä, kun Juuso Kortetmaa istutetaan jäähylle, mutta jälleen siniset onnistuvat kestämään alivoiman ilman takaiskuja. 54:58 Konna-valmentaja Jukka Tervo hakee lisäkuvioita aikalisän muodossa, mutta tulos jää laihaksi. Lopulta vajaa kaksi minuuttia ennen päätöstä siniset pääsevät vielä myllyttämään ylivoimalla ja 13 sekuntia ennen päätössummeria Salo jakaa maalin edestä palloa Kauppilalle, joka niittaa illan toisensa ja 7-3 loppulukemat. Viimeiseen erään Tuikalle 9 torjuntaa ja Kotomäelle 5.

Ensimmäisestä ottelusta tärkein, eli voitto ja täydet pisteet hoituivat, mutta ihan ehjään peliin eivät siniset pystyneet. Näin tuumi myös sinisen laivan luotsi Toni Paloaho -Pari ensimmäistä erää ihan hyvää pelaamista, mutta kolmanteen erään täytyy olla pettynyt. Ajatus ja kontrolli hiukan katosivat pelistä, mutta onneksi saatiin johto säilytettyä. Erikoistilanne pelaaminen oli erinomaista ja Tuikka maalissa loistava. Työt jatkuvat edelleen, jotta saataisiin peliä nopeutettua ja jalkoja paremmin liikkeelle.

Miesten karavaani matkustaa seuraavaksi Laihialle, kun FBC Remix isännöi miehiä tulevana lauantaina. Vauhdikasta salibandya on silti tarjolla samana päivänä Kokkolassa, kun Nibacosin C2-juniorit korkkaavat kautensa SM-sarjassa kotiturnauksella Hollihaassa. Ottelut alkavat kello 12:00.   

   

   

   
Tilastot
Miehet edustus 7 - 3
(3 - 1) (3 - 1) (1 - 1)
Konnat
7' Maali Karhula Juho

7' Maalisyöttö Harju Kasper

11' Maali Kortetmaa Juuso

16' Maali Kauppila Oskari

16' Maalisyöttö Anttila Riku

20' Maali Keskisipilä Jukka

20' Maalisyöttö Anttila Riku

28' Maali Seppälä Janne

28' Maalisyöttö Salo Timo

34' Jäähy: 2min Karhula Juho

39' Maali Keskisipilä Jukka

46' Jäähy: 2min Kortetmaa Juuso

59' Maali Kauppila Oskari

59' Maalisyöttö Salo Timo
Lisää uutisia
Nibacos Kokkola
«  Syyskuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Kategoriat