Miehet, 2-Divisioona

Nibacos Miehet edustus - MLT  10 - 3

Kampushalli

Mailattomat nurin perjantai-illan tansseissa

Miehet jatkoivat voittokulkuaan Mailattomien kustannuksella ja nappasi ottelusta selkeän 10-3 voiton. Perjantaina pelattiin jälleen erittäin vauhdikas ottelu näiden joukkueiden välillä ja yleisö sai varmasti vastinetta rahalleen.

MLT hakee ahkerasti erän alku minuuteilla avausmaalia, mutta sinisten tolppien välissä majaillut Jari Koski-Vähälä pitää lukemat nollassa. Torjuntojen joukkoon mahtuu pari maailman luokan koppia. Sen sijaan siniset onnistuvat pöllyttämään vieraiden verkkoa ajassa 4:53 Jori Heikkilän katkaistessa MLT:n hyökkäyksen ja pienen höynäytyksen jälkeen sijoittaa pallon tarkasti ohi seinäjokisten maalivahdin Jukka Rahkon. Kaksi minuuttia tästä ja Heikkilä rankaisee jälleen, kun Tommi Penttilä antaa erittäin älykkään syötön päätylaudan kautta ja Jori pyöräyttää pallon maalin takaa verkkoon. MLT aloittaa takaa-ajon ja kaventaa ottelun ajassa 12:42 Ville Kakkorin osuessa tolppien väliin. Viisi minuuttia myöhemmin sama mies katkoo sinisten hyökkäyspään vaparin ja maalille ajon päätteeksi nostaa pallon ohi Koski-Vähälän, tasoittaen lukemat 2-2:een. 18 peliminuutin jälkeen MLT:n Joona Hautala ja Veli-Matti Vasanko lähtevät istunnolle, mutta siniset eivät onnistu iskemään enää maalia, joten erätauolle lähdetään tasalukemista. Ensimmäiseen erään Koski-Vähälälle 9 torjuntaa ja Rahkolle 4.

Siniset pääsevät jatkamaan vielä toisen erän alkuun ylivoimalla, ilman toivottua tulosta. 27:37 Ville Känsälä nappaa itselleen jäähyn, mutta myös sinisten av-miehitys kestää vieraiden myllyn ilman takaiskuja. 32:20 Onni Puutio järjestelee Tuomas Tiluksen läpi vasemmasta laidasta ja Tuppu iskee siniselle 3-2 johtomaalin. Parin minuutin päästä verkko heiluu jälleen Rahkon takana. Arttu Harju katkoo MLT-pakin uhkarohkean syötön keskustassa ja levittää vasemmalla päivystäneelle Jaakko Huopanalle, joka laukoo suoraan syötöstä pallon maaliin. Kaksi minuuttia ennen erätaukoa Onni Puutio antaa kovan syötön oikeasta siivestä maalinedustalle, jossa Timo Salo päivystää. Nopeasti reagoinut Salo iskee lavan väliin ja ohjaa 5-2 erätauko-tuloksen. Viimeisen erän siniset joutuvat kuitenkin aloittamaan alivoimalla, kun Känsälä sortuu jäähyn arvoiseen rikkeeseen toistamiseen. Toisessa erässä Koski-Vähälälle 10 torjuntaa ja Rahkolle 6.

Kun kolmannet erät ovat olleet alkukaudesta kovin tahkeita, niin nyt siniset saavat lennokkaan startin, kun joukkue kestää illan toisen alivoiman ilman takaiskuja ja ajassa 41:22 kasvattavat johtoaan 6-2:een. Känsälä kuittaa jäähynsä erinomaisesti, kun hän jakaa pallon maalinedustalle hiipineelle Aapo Lokasaarelle, joka painaa pallon vastustamattomasti rysään. MLT onnistuu kuitenkin kaventamaan eron kolmeen maaliin jo seuraavassa vaihdossa. Arttu Rahko läpisyöttö sinisten maalinedustalla päivystäneelle Jussi Lähteenmäelle osuu kohteeseen ja Lähteenmäen rystysijoitus ohittaa Koski-Vähälän. 47:03 Salo isketään jäähypenkille ja kotijoukkueelle tarjotaan illan kolmatta alivoimaa. Maali pysyy jälleen varjeltuna, mutta minuutin kyykkimisen jälkeen Oskari Kauppila nappaa peitosta tipahtaneen pallon ja kiitää vastustamattomasti läpiajoon. Oskari laittaa Rahkon kyljelleen ja nostaa rystypuolelta 7-3 johtomaalin alivoimalla. 51:16 MLT hakee lisäideoita loppukiriin aikalisän turvin, mutta asiaa ei helpota Ville Kakkorin viiden minuutin rangaistus vaarallisesta pelistä ajassa 54:44. Siniset kerkeävät jauhaa ylivoimaa reilun minuutin verran, kunnes Kauppila tarjoilee Tilukselle vasempaan siipeen, joka iskee illan toisensa. Vajaa minuutti myöhemmin MLT:n Teemu Turigin nappaa itselleen kaksiminuuttisen, joten kotijoukkue pääsee hakemaan lisämaaleja kahden miehen ylivoimalla. Homma toimii ja Jukka Keskisipilän tarkka ja kova kuti keskustasta painuu maaliin. Loppusilauksen ottelulle iskee pankinjohtaja Salo reilu kymmenen sekuntia päätöstä maalinedustalle ajautuneesta pomppupallosta. Ottelu päättyy lukemiin 10-3 ja siniselle erittäin tärkeä päänahka, sekä täydet sarjapisteet.

Vaikka ero kasvoikin lopussa suureksi, oli MLT läpi ottelun vaarallinen ja onnistuikin luomaan tukun hyviä maalipaikkoja ja paremmalla viimeistelyllä ehkä olisi pystynyt haastamaan siniset paremmin. Kotijoukkueen viimeistely sen sijaan oli hyvällä tasolla ja lisäksi henkilökohtaisia onnistumisia tuli laajalla säteellä. Kahden maalin miehinä kunnostautuivat Jori Heikkilä, Tuomas Tilus ja Timo Salo. Parhaana palkittu Oskari Kauppila (1+3) on ilmoittautunut todenteolla pörssikuninkaan tittelin tavoitteluun ja Aapo Lokasaari oli vakuuttava otteissaan ja tuo vielä paljon iloa tulevalla kaudella. Kuitenkin illan tärkein sininen oli maalivahti Jari Koski-Vähälä, jonka ansiosta joukkue onnistui vääntämään tärkeät pisteet itselleen.

Miesten taival sarjapelien merkeissä jatkuu tulevana sunnuntaina Vaasassa. Pelikenttänä toimii paikallinen OP-areena ja vastaan asettuu varmasti lohkon nimekkäin joukkue ja yksi suurimmista suosikeista, SB Paapat.

Kuvaaja: Tommy Lågland

Tilastot

10 - 3

MLT
2 - 23 - 05 - 1
4'MaaliHeikkilä Jori
6'MaaliHeikkilä Jori
6'MaalisyöttöPenttilä Tommi
27'Jäähy: 2minKänsälä Ville
32'MaaliTilus Tuomas
32'MaalisyöttöPuutio Onni
33'MaaliHuopana Jaakko
33'MaalisyöttöHarju Arttu
38'MaaliSalo Timo
38'MaalisyöttöPuutio Onni
39'Jäähy: 2minKänsälä Ville
41'MaaliLokasaari Aapo
41'MaalisyöttöKänsälä Ville
47'Jäähy: 2minSalo Timo
48'MaaliKauppila Oskari
55'MaaliTilus Tuomas
55'MaalisyöttöKauppila Oskari
57'MaaliKeskisipilä Jukka
57'MaalisyöttöKauppila Oskari
59'MaaliSalo Timo
59'MaalisyöttöKauppila Oskari