Esittely
Ottelutilastot
Nibacos Miehet edustus - MLT
2018-2019 - Miehet - 2-Divisioona
Klo 19:00 Kampushalli
5
Lok

Miehillä kahden ottelun viikonloppu


Viikonloppuna miehet pääsevät pelaamaan salibandya koko rahan edestä, kun edessä on kaksi peliä. Huomenna perjantaina siniset kohtaavat runkosarjan kolmannella kierroksella Seinäjoen Mailattomat. Sunnuntaina luvassa on reissupeli Ouluun, kun miehet vääntävät Suomen Cupin jatkopaikasta KoskRia vastaan.

MLT

Viimevuosina Mailattomista on muodostunut yksi lohkon kovimmista tanssipareista sinisille, mitä on edistänyt runkosarjan lisäksi playoffs-väännöt kolmena edellisenä vuotena. Otteluista ei todellakaan ole puuttunut vauhtia, eikä vaarallisilta tilanteiltakaan ole vältytty. Viime kaudella MLT onnistui kampeamaan siniset nurin lohkofinaaleissa ja etenemään aina divarikarsintoihin asti, joissa matka tosin päättyi Pirkkalan Pirkkoja vastaan ensimmäisellä kierroksella. MLT on jälleen tällä kaudella yksi isoimmista ennakkosuosikeista lohkossa. Joukkueesta löytyy iso määrä vastuunkantajia, mistä kertoo viimekauden pörssilukemat: yhdeksän pelaajaa ylsi vähintään 20 pisteeseen, kun Nibacosilta vähintään 20 pisteen miehiä löytyi kuusi kappaletta. Myös puolustuspäässä operoiminen on käynnyt seinäjokisilta laatuun. MLT aloitti kauden jatkoaika-tappiolla ISB:tä vastaan, mutta tämän viikon maanantaina joukkue korkkasi voittosarakkeensa Konnia vastaan. Joukkueen sisäisen pörssin kärjestä löytyvät Arttu Rahko (2+1), Aki Vainio-Hynnilä (2+1), Tuomas Prusti (1+2), sekä Veli-Matti Vasanko (0+3). Sinisten pörssi kärkenä hääräävät Oskari Kauppila (4+1) ja Timo Salo (2+3). Lisäksi erityisesti tarkkana saa olla taitavan Joona Hautalan kanssa. -MLT on meille varmasti iso haaste henkisesti, sekä fyysisesti. Me pyrimme tietenkin pitämään keskittymisen jälleen omassa tekemisessä. Tällöin meillä on varmasti hyvät mahdollisuudet napata sarjapisteet mukaan. Uskon, että saadaan hieno taistelu aikaiseksi, kommentoi päävalmentaja Toni Paloaho.

Huomenna suunta Kampushallille klo 19:00, jolloin tarjolla on varmasti yksi lohkon kiihkeimmistä tansseista.

KoskRi


Sunnuntain vastustaja KoskRi onkin hieman uudempi tuttavuus. Joukkueet ovat toki kohdanneet vuonna 2013 harjoitusottelun merkeissä, mutta sen jälkeen molempien miehistö on muuttunut aika paljon ja myös KoskRin kokoonpanossa vilisee tällä kaudella useampi lähemmäs parikymppinen peluri. Oululaiset aloittivat oman cup-matkansa toiselta kierrokselta ja alun perin joukkue tippui toista oululaisjoukkue OFBC:tä vastaan, otti joukkue Kajaanin Papaksen paikan seuraavalla kierroksella, kun Papas oli peluuttanut edustusoikeudetonta pelaajaa. Kolmannella kierroksella joukkue pölläytti Santas Unitedia 12-3 lukemin. Neljässä cupin ottelussa joukkueen hahmo on ollut ehdottomasti -94 syntynyt Niko Latvakoski, joka on painanut muikeat 9+4 tehot. Sinisten tehokkain kilpailussa on ollut Ville Känsälä tehoin 2+2. KoskRi aloitti oman sarjakautensa edellisenä viikonloppuna jatkoaikavoitolla. -KoskRi on meille uusi tuttavuus, mutta vaihtelu virkistää. Kova joukkue tulee varmasti sieltäkin vastaan ja saadaan painaa täysi työ jatkopaikan eteen, tuumaa Toni tulevasta vastustajasta. Ottelu pelataan Oulun urheilutalolla, joka ei ole ihan yhtä legendaarinen areena, kuin Kokkolan Kanuunahalli, mutta silti siniselle uudenlainen kokemus. -Sunnuntain pelikenttä on valtaosalle pelaajista varmasti erilainen, mihin on totuttu, mutta laji on kuitenkin sama, kuin ennenkin ja pelaajat varmasti janoavat jatkopaikkaa.

Ottelu alkaa sunnuntai-iltana kello 19:30. Jatkoon menijä etenee cupin valtakunnalliseen vaiheeseen, jolloin mukana ovat myös divarijoukkueet.

Mailattomat nurin perjantai-illan tansseissa


Miehet jatkoivat voittokulkuaan Mailattomien kustannuksella ja nappasi ottelusta selkeän 10-3 voiton. Perjantaina pelattiin jälleen erittäin vauhdikas ottelu näiden joukkueiden välillä ja yleisö sai varmasti vastinetta rahalleen.

MLT hakee ahkerasti erän alku minuuteilla avausmaalia, mutta sinisten tolppien välissä majaillut Jari Koski-Vähälä pitää lukemat nollassa. Torjuntojen joukkoon mahtuu pari maailman luokan koppia. Sen sijaan siniset onnistuvat pöllyttämään vieraiden verkkoa ajassa 4:53 Jori Heikkilän katkaistessa MLT:n hyökkäyksen ja pienen höynäytyksen jälkeen sijoittaa pallon tarkasti ohi seinäjokisten maalivahdin Jukka Rahkon. Kaksi minuuttia tästä ja Heikkilä rankaisee jälleen, kun Tommi Penttilä antaa erittäin älykkään syötön päätylaudan kautta ja Jori pyöräyttää pallon maalin takaa verkkoon. MLT aloittaa takaa-ajon ja kaventaa ottelun ajassa 12:42 Ville Kakkorin osuessa tolppien väliin. Viisi minuuttia myöhemmin sama mies katkoo sinisten hyökkäyspään vaparin ja maalille ajon päätteeksi nostaa pallon ohi Koski-Vähälän, tasoittaen lukemat 2-2:een. 18 peliminuutin jälkeen MLT:n Joona Hautala ja Veli-Matti Vasanko lähtevät istunnolle, mutta siniset eivät onnistu iskemään enää maalia, joten erätauolle lähdetään tasalukemista. Ensimmäiseen erään Koski-Vähälälle 9 torjuntaa ja Rahkolle 4.

Siniset pääsevät jatkamaan vielä toisen erän alkuun ylivoimalla, ilman toivottua tulosta. 27:37 Ville Känsälä nappaa itselleen jäähyn, mutta myös sinisten av-miehitys kestää vieraiden myllyn ilman takaiskuja. 32:20 Onni Puutio järjestelee Tuomas Tiluksen läpi vasemmasta laidasta ja Tuppu iskee siniselle 3-2 johtomaalin. Parin minuutin päästä verkko heiluu jälleen Rahkon takana. Arttu Harju katkoo MLT-pakin uhkarohkean syötön keskustassa ja levittää vasemmalla päivystäneelle Jaakko Huopanalle, joka laukoo suoraan syötöstä pallon maaliin. Kaksi minuuttia ennen erätaukoa Onni Puutio antaa kovan syötön oikeasta siivestä maalinedustalle, jossa Timo Salo päivystää. Nopeasti reagoinut Salo iskee lavan väliin ja ohjaa 5-2 erätauko-tuloksen. Viimeisen erän siniset joutuvat kuitenkin aloittamaan alivoimalla, kun Känsälä sortuu jäähyn arvoiseen rikkeeseen toistamiseen. Toisessa erässä Koski-Vähälälle 10 torjuntaa ja Rahkolle 6.

Kun kolmannet erät ovat olleet alkukaudesta kovin tahkeita, niin nyt siniset saavat lennokkaan startin, kun joukkue kestää illan toisen alivoiman ilman takaiskuja ja ajassa 41:22 kasvattavat johtoaan 6-2:een. Känsälä kuittaa jäähynsä erinomaisesti, kun hän jakaa pallon maalinedustalle hiipineelle Aapo Lokasaarelle, joka painaa pallon vastustamattomasti rysään. MLT onnistuu kuitenkin kaventamaan eron kolmeen maaliin jo seuraavassa vaihdossa. Arttu Rahko läpisyöttö sinisten maalinedustalla päivystäneelle Jussi Lähteenmäelle osuu kohteeseen ja Lähteenmäen rystysijoitus ohittaa Koski-Vähälän. 47:03 Salo isketään jäähypenkille ja kotijoukkueelle tarjotaan illan kolmatta alivoimaa. Maali pysyy jälleen varjeltuna, mutta minuutin kyykkimisen jälkeen Oskari Kauppila nappaa peitosta tipahtaneen pallon ja kiitää vastustamattomasti läpiajoon. Oskari laittaa Rahkon kyljelleen ja nostaa rystypuolelta 7-3 johtomaalin alivoimalla. 51:16 MLT hakee lisäideoita loppukiriin aikalisän turvin, mutta asiaa ei helpota Ville Kakkorin viiden minuutin rangaistus vaarallisesta pelistä ajassa 54:44. Siniset kerkeävät jauhaa ylivoimaa reilun minuutin verran, kunnes Kauppila tarjoilee Tilukselle vasempaan siipeen, joka iskee illan toisensa. Vajaa minuutti myöhemmin MLT:n Teemu Turigin nappaa itselleen kaksiminuuttisen, joten kotijoukkue pääsee hakemaan lisämaaleja kahden miehen ylivoimalla. Homma toimii ja Jukka Keskisipilän tarkka ja kova kuti keskustasta painuu maaliin. Loppusilauksen ottelulle iskee pankinjohtaja Salo reilu kymmenen sekuntia päätöstä maalinedustalle ajautuneesta pomppupallosta. Ottelu päättyy lukemiin 10-3 ja siniselle erittäin tärkeä päänahka, sekä täydet sarjapisteet.

Vaikka ero kasvoikin lopussa suureksi, oli MLT läpi ottelun vaarallinen ja onnistuikin luomaan tukun hyviä maalipaikkoja ja paremmalla viimeistelyllä ehkä olisi pystynyt haastamaan siniset paremmin. Kotijoukkueen viimeistely sen sijaan oli hyvällä tasolla ja lisäksi henkilökohtaisia onnistumisia tuli laajalla säteellä. Kahden maalin miehinä kunnostautuivat Jori Heikkilä, Tuomas Tilus ja Timo Salo. Parhaana palkittu Oskari Kauppila (1+3) on ilmoittautunut todenteolla pörssikuninkaan tittelin tavoitteluun ja Aapo Lokasaari oli vakuuttava otteissaan ja tuo vielä paljon iloa tulevalla kaudella. Kuitenkin illan tärkein sininen oli maalivahti Jari Koski-Vähälä, jonka ansiosta joukkue onnistui vääntämään tärkeät pisteet itselleen.

Miesten taival sarjapelien merkeissä jatkuu tulevana sunnuntaina Vaasassa. Pelikenttänä toimii paikallinen OP-areena ja vastaan asettuu varmasti lohkon nimekkäin joukkue ja yksi suurimmista suosikeista, SB Paapat.

Kuvat tarjoaa: www.nibacos.fi
Kuvaaja: Tommy Lågland


  • Tervetuloa paikan päälle! Ottelu alkaa klo 19:00 ja lipunmyynti alkaa 18:00.


   

   

   

   
Tilastot
Miehet edustus 10 - 3
(2 - 2) (3 - 0) (5 - 1)
MLT
4' Maali Heikkilä Jori

6' Maali Heikkilä Jori

6' Maalisyöttö Penttilä Tommi

27' Jäähy: 2min Känsälä Ville

32' Maali Nimi

32' Maalisyöttö Nimi

33' Maali Huopana Jaakko

33' Maalisyöttö Harju Arttu

38' Maali Nimi

38' Maalisyöttö Nimi

39' Jäähy: 2min Känsälä Ville

41' Maali Lokasaari Aapo

41' Maalisyöttö Känsälä Ville

47' Jäähy: 2min Nimi

48' Maali Kauppila Oskari

55' Maali Nimi

55' Maalisyöttö Kauppila Oskari

57' Maali Keskisipilä Jukka

57' Maali Keskisipilä Jukka

57' Maalisyöttö Kauppila Oskari

59' Maali Nimi

59' Maalisyöttö Kauppila Oskari
Lisää uutisia
Nibacos Kokkola
«  Syyskuu   »
Kategoriat