Esittely
Ottelutilastot
Nibacos Miehet edustus - TU
2018-2019 - Miehet - 2-Divisioona
Klo 17:00 Kampushalli
24
Mar

Lauantaina kauden kuumin derby - TU vierailulle Kokkolaan


Huomenna on taas edessä yksi kauden odotetuimmista kotiotteluista, kun Toholammin Urheilijat vierailevat Kampushallin areenalla. Tälläkin kertaa pelataan isoin panoksin.

Joukkue aloitti kauden kahdella tappiolla Blue Foxista ja SB Paapoista, mutta tämän jälkeen lamppilaiset ovat saaneet koneensa käyntiin ja edellisestä seitsemästä ottelusta on kertynyt kuusi voittoa ja yksi jatkoaikatappio. Näillä tuloksilla TU miehittää sarjataulukon toista sijaa, kun siniset löytyvät viidenneltä sijalta neljän pisteen takamatkalla, joskin otteluita on yksi vähemmän pelattuna. TU:n pistepörssin kärkeä miehittää tuttu tehokolmikko Lauri Hyväri (13+12), Tuomas Määttälä (12+10) ja Harri Keskisipilä (9+8). Myös sinisten pörssikärki on pysynyt alkukaudesta lähtien lähes muuttumattomana ja piikkiä pitävät kolmikko Kauppila (12+6), Lokasaari (8+4), Salo (6+5). Parin Alavieskassa vietetyn evakkovuoden jälkeen Toholammille palannut Mika ”Wiiksi” Siermala on kantanut isoimman vastuun maalin suulla (pmk. 6.50, t% 80.3). Sinisten maalilla suurimman työn on tehnyt Jari ”Bull” Koski-Vähälä (pmk. 4.4, t% 80.18).

Tänä vuonna lisäjännitettä mukanaan tuo varmasti sinipaitojen Toholammin vahvistukset. Vielä telakalla majaileva Petteri Toivola odottaa omaa kauden avaustaan, mutta kaksi muuta mestaria, Janne Seppälä ja Jukka Keskisipilä, ovat päässeet näyttämään parastaan moneen otteeseen. Kaiken lisäksi Jukka on johtanut joukkoja myös kapteenin ominaisuudessa. Odotukset ovat varmasti tapissa, vaikka omaa viikkoa on flunssa häirinnyt. -Hieman rikkonainen viikko on ollut ja vähän olen jäännyt meiningeistä paitsi, mutta lupaavalta vaikuttaa. Huopanan Jaakko on huhujen mukaan viulua viritellyt läpi viikon.

Vastustajan Jukka tuntee, kuin omat taskunsa ja naapurista löytyykin paljon hyviä ystäviä. Tämä tuo Jukan mukaan lisälatausta otteluun. -Saa nähdä, minkälainen pyöremyrsky sieltä tulee. Tässä pelissä on paljon ekstraa omalla kohdalla, ja kun edellinen peli Kauhajoella päättyi, alkoi ajatus kääntyä heti Lamppia päin.

Ottelussa nähdään myös veljesten vääntö, kun Jukan velipoika Harri johtaa Toholampia niin kentällä, kuin valmentajanakin. -Hienoa kohdata Harri, sekä myös Määttälän mies ja muut kaverit. Uskon myös, että mahdutaan vielä Harrin kanssa samaan pöytään tämänkin pelin jälkeen. Rehdisti mennään ja samaa meininkiä toivotaan tietysti myös katsomoon.


Huomena ehdottomasti paikalle seuraamaan yhtä runkosarjan kuumimmista otteluista. Pallo pistetään liikkeelle klo 17:00.

Tärkeä voitto paikallispelistä


Miehet nappasivat lauantaina arvokkaan voiton, kun Toholammin Urheilijat kaatuivat yleisöön menevän kamppailun jälkeen 8-7 lukemin.

Ottelun ensimmäiset minuutit kotijoukkue on hieman hukassa ja TU käyttää tämän hyväkseen, kun ainoastaan puolentoista minuutin pelaamisen jälkeen Mikael Tervamäki siirtää vieraat johtoon. Viiden minuutin jälkeen siniset alkavat päästä juoneen kiinni ja tämän seurauksena viime ottelut kenttätapahtumia dominoinut Juho Karhula tasoittaa lukemat 1-1:een Arttu Harjun tarjoilusta. 10:55 Toholammin Lauri Hyväri jäähyilee ja sarjan murhaavin yv käyttää tämän hyväkseen, kun Joni Lehtisen suonenveto uppoaa aivan ristikon alle. Tämänkin jälkeen kotijoukkueella on vielä erinomaiset paikat kasvatella johtoaan, mutta tulos jää uupumaan ja tauolle lähdetään 2-1 lukemista. Koski-Vähälälle 4 torjuntaa ja TU:n Siermalalle 11 torjuntaa.

Toiseen erään siniset saavat myrskyisän startin, kun Ville Mattila iskee 3-1 maalin ainoastaan kuuden sekunnin jälkeen. Lisää saadaan neljä minuuttia myöhemmin. Karhula järjestelee Jori Heikkilän nokikkain Siermalan kanssa, mutta veskari venyttää jalallaan Jorin vedon tielle. Jaani Nissilä on kuitenkin kärppänä paikalla ja sutaisee karat sisään. Kaksi minuuttia tästä ja nyt on TU:n vuoro kasvatella maalisarakettaan, kun Tuomas Määttälä käyttää palloa Harri Keskisipillällä, joka jatkaa suoraan takiksella majailleelle Lauri Hyvärille, joka iskee pallon verkkoihin Koski-Vähälän torjunnan kautta. Vieraiden ilo on ohimenevää, kun jo seuraavassa vaihdossa tuuletellaan taas toisessa päädyssä, sillä Joni Lehtisen ihana poikkari tavoittaa Aapo Lokasaaren, joka taidokkaasti napauttaa 5-2 maalin suoraan ilmasta. 29:03 Tommi Penttilä estää Määttälän kulun, jonka seurauksena jäähypenkki kutsuu. Lamppilaiset eivät jätä tilaisuutta käyttämättä ja puolentoista minuutin päästä Keskisipilä lataa pallon vastustamattomasti maalin kattoon, kaventaen lukemiksi 5-3. Erän viimeinen kymppi pelataan ilman lisämaaleja ja tauolle lähdetään sinisten kahden maalin johdossa. Toiseen erään Koski-Vähälälle 7 torjuntaa ja Siermalalle 8 torjuntaa.

Kolmannen erän ensimmäinen viisiminuuttinen on sinisten kannalta jälleen suotuisa. Ensin Timo Salo laittaa peitolla olleen vieraiden Jani Poutasen polvilleen ja tämän jälkeen kanttaa pallon pussiin ajassa 42:35. Kaksi ja puoliminuuttia myöhemmin Oskari Kauppila ja Jukka Keskisipilä karkaavat vastahyökkäykseen. Kauppila jakaa pallon Keskisipilälle vasemmalle puolelle ja Jukka painaa pallon varmasti häkkiin, vieden siniset jo neljän maalin johtoon. Toholammin vastaus saadaan ajassa 47:01, Aleksi Huhtalan iskiessä kavennusosuman, mutta 50:38 Mattila kasvattaa johdon jälleen neljään maaliin, jota ennen siniset pyörittelevät palloa mieheltä toiselle noin kolmekymmentä kertaa. Tässä vaiheessa ottelu näyttää sinisten kannalta hyvältä ja myös lisämaaleihin on enemmän kuin hyvät tontit. MUTTA ottelun viimeiset viisi minuuttia ovatkin sitten TU:n näytöstä. Joukkue saa kaivettua vielä yhden ylimääräisen vaihteen omaan peliinsä ja ajassa 55:33 Elias Ritola iskee ensin joukkueen viidennen maalin, jota seuraavat minuutin välein isketyt kuudes ja seitsemäs osuma Huhtalan ja Hyvärin toimesta. TU on rynninyt ainoastaan maalin päähän ja aikaa vielä kaksi ja puoliminuuttia. Loppuaika meneekin vieraiden painostuksen taltuttamiseen, mutta taistelu tuo suotuisan tuloksen ja kotijoukkue nappaa erittäin arvokkaan voiton ja tärkeät kolme sarjapistettä. Viimeiseen erään Koski-Vähälälle 3 torjuntaa ja Siermalalle 6 torjuntaa.

Viime vuosien tapaan tämä paikallispeli näytti jälleen arvonsa ja kentällä nähtiin hieno kamppailu. TU antoi loppuun hyvän oppitunnin siitä, että ottelut kestävät 60 minuuttia, mutta tälläkin kertaa sinisten luonne oli rautaa ja kaveri saatiin pidettyä takana. Alun ja lopun viittä minuuttia lukuunottamatta siniset pystyivät pelaamaan suhteellisen ehjän pelin ja aktiivisempi pelitapa alkaa pikkuhiljaa tuottamaan tulosta, vaikka työtä vielä riittääkin. Voitolla joukkue sai jälleen hyvät eväät taisteluun playoff -paikoista.

Taistelu jatkuu jälleen tulevana lauantaina ja myös tuolloin tarjoillaan paikallisherkkua pöytään, kun matka vie Lohtajan Maininkiin, jossa isäntänä meidät vastaanottaa Himangan Pallo.

Kuvat: Tommy Lågland IG: @tommylagland


   

   

   

   
Tilastot
Miehet edustus 8 - 7
(2 - 1) (3 - 2) (3 - 4)
TU
8' Maali Karhula Juho

8' Maalisyöttö Harju Arttu

12' Maali Lehtinen Joni

12' Maalisyöttö Heikkilä Jori

20' Maali Mattila Ville

20' Maalisyöttö Kauppila Oskari

24' Maali Nissilä Jaani

24' Maalisyöttö Heikkilä Jori

27' Maali Lokasaari Aapo

27' Maalisyöttö Lehtinen Joni

29' Jäähy: 2min Penttilä Tommi

42' Maali Salo Timo

45' Maali Keskisipilä Jukka

45' Maalisyöttö Kauppila Oskari

50' Maali Mattila Ville

50' Maalisyöttö Puutio Onni
Lisää uutisia
Nibacos Kokkola
«  Heinäkuu   »
Kategoriat