Esittely
Ottelutilastot
Nibacos Miehet edustus - SB Vaasa
2019-2020 - Miehet - Miesten II- div. Pohjanmaa, lohko 7
Klo 19:00 Kampushalli, Kokkola
4
Lok

Edustuksen kausi käyntiin perjantaina


Kakkosdivisioonan runkosarja pohjanmaan lohkossa startattiin edellisenä viikonloppuna ja tulevana perjantaina kausi saadan polkaistua käyntiin myös miesten edustusjoukkueen osalta, kun Kampushallin areenalle saapuu SB Vaasa. Tulevalla sarjakaudella on myös erityistä juhlan tuntua, sillä kyseessä on seuran ja joukkueen 25. kausi liiton sarjoissa.

Harjoituskaudella sininen pelasi viisi harjoitusottelua, joissa se pystyi esittämään varsin lupaavia otteita. Silti esityksissä paistoi vielä nuorelle joukkueelle tietynlaista ailahtelevuutta, joten työmaata joukkueen pääkäskijä Toni Paloaholla on vielä kauteen lähdettäessä. Potentiaalia joukkueesta löytyy varmasti lohkon kärkikahinoihin saakka. Ehkä vakuuttavinta jälkeä harjoituskaudella on esittänyt OLS:sta rinnakkaisedustuksella joukkueeseen saapunut Emil Aho, jolla on jo ensimmäisellä kaudella mahdollisuus nousta lohkon parhaiden puolustajien joukkoon.

Tulevalle talvelle lisämausteensa antaa kaudelle 2020-2021 Divarin ja kakkosen väliin perustettava Suomisarja, johon nostetaan pohjois-suomea lukuunottamatta 30 kakkosen joukkuetta. Pohjanmaalta suoraan nousee kolme joukkuetta, minkä lisäksi lohkon 4. ja 5. joukkue karsivat Suomisarja-paikasta länsirannikon joukkueita vastaan. Vielä alkavalla kaudella kakkosesta on myös mahdollisuus nousta Divariin, joten porkkanaa on tarjolla yllin kyllin.

Kaudella 2019-2020 kakkosen pohjanmaan lohkosta voidaan odottaa hyvin tasaista ja pleijareihin on taatusti tunkua usean joukkueen voimin. Kisa lohkovoitosta on myös varmasti kuuma läpi kauden ja siinä joukossa varmasti myös sininen haluaa olla mukana. Suurimmat ennakkosuosikin paineet voidaan lyödä Vaasan molemmille joukkueille ja Uusikaarlepyyhyyn. Lisäksi naapuri Himangan Pallo vahvistui merkittävästi kesän kuluessa ja tulee olemaan varsinkin kotonaan vaikeasti voitettava.

Kauden ensimmäinen vastus SB Vaasa haluaa varmasti jatkaa siitä, mihin edellisenä viikonloppuna avauksessaan jäivät, kun joukkue kaatoi TU:n selkein lukemin 10-5. Ratkaisupuolella kunnostautuivat viime kaudelta tutut nimet Kaius Klemetti tehon 3+2 ja Nico Hagelberg tehoin 3+1. Lisäksi Paapoista saapunut Jesse Lintala iski hatullisen maaleja ja puolustaja Kim Sand antoi syötön kolmeen maaliin. Veräjällä Vaasalla aloitti Kristian Österman, mutta koska edellisellä kaudella Vaasa peluutti veskareita tasaisesti läpi kauden, perjantaina luukulla nähtänee toinen veskari Samu Mikkonen.

Pelillisesti Vaasa luottaa vahvaan pallolliseen pelaamiseen ja pyrkii kärsivällisen rakentelun kautta luomaan vaarallisimmat tilanteet. Lisäksi joukkueen ylivoimapelaaminen oli edellisellä kaudella parhaimmillaan murhaavaa, joten rikkeiden kanssa saa olla perjantaina tarkkana. Kauden ensimmäiseen otteluun SB Vaasa on varmasti hyvä mittari siihen, missä joukkue tällä hetkellä menee.

Vaikka jalkeilla on nuori joukkue, löytyy sinipaidasta myös joukko kokeneita pelaajia. Ikähaitarin toista päätä edustaa maalivahtiosastolle saapunut Jari Isosalo, joka pitkän kierroksen jälkeen teki paluun Nibacokseen. Kokemusta Nibacoksen edustamisesta Isosalolta löytyy usean kauden verran, jo niinkin kaukaa, kuin seuran ensimmäisiltä vuosilta. Ikäerosta huolimatta ”Jalkku” on päässyt hienosti sisään joukkueeseen ja meininki on iskenyt silmään positiivisessä mielessä, varsinkin sarjakauden kynnyksellä. -Meno on näyttänyt hyvältä treeneissä. Tiivillä ryhmällä ollaan menty ja vauhtia ei olla säästelty. Välillä joutuu kokeneemmat vähän rauhoittelemaan menoa, kun laidat ryskyy ja tahtotila on tapissa, mikä tietenkin on vain positiivista.

-Paluu Nibacokseen on itselleni kunnia-asia. Viime talvena tuli jo ajateltua, että siirtyminen takaisin sinisiin olisi edessä tälle kaudelle. Hienoa, että joukkue on ottanut minut hyvin vastaan. Tarkoituksena ei tietenkään ole vielä alkaa jäädyttelemään, vaan täysiä mennään ja pelataan täydellä höyryllä.

Sinisten pelaajiston nuori ikä ei Isosaloa häiritse ja hän uskookin, että joukkueella on mahdollisuudet hienoon kauteen. -Joukkue on hyvin nuori muutamaa poikkeusta lukuunottamatta. Uskon kuitenkin tähän joukkueeseen täysin. Meillä on mahdollisuudet voittaa tässä sarjassa mikä tahansa vastustaja. Yhteisesti tavoite on asetettu playoffseihin ja sitä lähdetään talven mittaan lunastamaan. Näytönpaikkoja tälle kaudelle on runsaasti ja niiden myötä meiltä nousee varmasti nuoria taitavia pelimiehiä parrasvaloihin.

Perjantaina kello 19:00 Kampuksen lauteet täyteen ja seuraamaan huipputasaisen pohjanmaan lohkon avausta sinisten osalta. Luvassa on varmasti jälleen vauhtia ja vaarallisia tilanteita.


Otteluraportti


Kuvat: nibacos.fi
Kuvaaja: Tommy Lågland


Ei liveseurantaa   

   

   

   
Tilastot
Miehet edustus 3 - 7
(1 - 1) (2 - 3) (0 - 3)
SB Vaasa
19' Maali Paloneva Lauri

19' Maalisyöttö Porko Artturi

22' Maali Nissilä Jaani

22' Maalisyöttö Harju Arttu

25' Maali Honkaniemi Niklas

25' Maalisyöttö Nissilä Jaani

55' Jäähy: 2min Seppälä Janne
Lisää uutisia
Nibacos Kokkola
«  Helmikuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829
 
Kategoriat