Miehet Suomisarja, Suomisarja 20-21 Lohko A

Blue Fox, Nykarleby - Nibacos   4 - 5

Tähtihalli, Nykarleby

Koski-Vähälä muurina, täydet pisteet Kokkolaan

Lopputulos 4-5 (1-2, 1-1, 2-2)

Miehet jatkavat puhtaalla pelillä Suomisarjan runkosarjassa, kun Uusikaarlepyyn Blue Fox kaatui tiukan taistelun jälkeen maalin erolla lukemin 4-5. Tasaisena läpi 60-minuuttisen pysynyt kamppailu ratkesi kolmannen erän viimeisellä kymmenminuuttisella.

Ottelun ensimmäinen erä mentiin pitkälti molempien joukkueiden tarkkaillessa toistensa tekemisiä, mihin varmasti vaikutti useamman viikon pelitauko, joten maalipaikkoja saadaan luotua molempiin päätyihin vain kourallinen. Maaleja silti saadaan iskettyä solidsportin kautta peliä seuranneiden iloksi pari kappaletta. Nibacos iskee ensin ajassa 11:20, kun aivan ylivoiman päätteeksi Arttu Harju tarjoilee keskelle Jaani ”Raivokantti” Nissilälle keskustaan, jonka paikoiltaan lähtevä sivallus uppoaa ohi kettuvahti Jan-Olov Backlundin. Foxit kaventavat pari minuuttia myöhemmin, kun Christoffer Lassanderin vasemmasta laidasta lähtevä veto ottaa onnekkaan kimmokkeen Timi Kopsalan kintusta, mistä pallo pomppii ohi Jari Koski-Vähälän. Nibacos onnistuu kuitenkin iskemään itsensä vielä johtoon ajassa 17:44. Jukka Keskisipilä laittaa pallon nopeasti liikkeelle vaparista, jonka seurauksena Tuomas Tilus lataa pelivälineen verkon perukoille. Syöttö oli niin kova, ettei kameramieskään pysynyt mukana! 1-2 lukemilla joukkueet tauolle.

Toiseen erään tempo nousee ja kotijoukkue ottaa hieman otetta pelistä. 27:14 Foxit pääsevät jauhamaan ylivoimaa, joka tuottaa tasoittavan maalin 45 sekunnin jälkeen, kun William Sundelin on nopeimpana paikalla iskemässä maaliviivan läheisyydessä majaillutta palloa verkkoihin. Aivan erän loppuun myös Nibacos pääsee jauhamaan ylivoimaa, mikä tuottaa tulosta, kun ajassa 36:08 Nissilän poikkikentän kantti uppoaa aivan vasempaan takakulmaan ja vie valkopaitaisen edustuksen jälleen johtoon. 2-3 lukemista menään myös tauolle.

Kolmannen erän viidennellä minuutilla edustus karkaa kahden maalin johtoon, kun Urho Koljonen pääsee käsiksi Blue Fox päädyn oikeasta kulmasta tulleeseen harhasyöttöön ja Koljosella on vapaa kaista maalille. Backlund onnistuu estämään Koljosen maalintekoyrityksen, mutta torjunnasta kimmonneeseen ripariin Nissilä pääsee käsiksi ensimmäisenä ja napauttaa pallon kolmannen kerran maaliin, vieden Nibacosin 2-4 johtoon. Blue Fox kuittaa tämän ajassa 51:00 Elmeri Haverin iskiessä maalin Eero Karjanlahden tarjoilusta. Puoli minuuttia tästä ja Blue Foxille tarjoillaan ylivoimaa. Tällä kertaan kettujen ylivoima on huolimatonta, minkä seurauksena Nissilä pääsee karkaamaan läpi. Meno on vahvaa ja miehen saa pysäytettyä ainoastaan kahteen rikkeeseen, mistä seuraksena jäähy, sekä rankkari. Pilkun käy suorittamassa perunafarmari Lassi Lokasaari ja mitä kaveri tekee?! Kaunis kärkiveivi ja pallo ohi Backlundin. Vauhdikkaiden tilanteiden jälkeen edustus siirtyy 3-5 johtoon. Loppueräksi Blue Fox ottaa hallinnan pelistä ja pyrkii luomaan tilanteita Nibacos-päätyyn. Ansiokas peittopeli ja Koski-Vähälän torjunnat tekevät kuitenkin kettupaitojen yritykset vaarattomiksi. Maalin päähän Blue Fox silti pääsee, kun kaksi minuuttia ennen loppua Miika Latvalan veto keskeltä uppoaa oikeaan alaseen. Tämän lähemmäs vastustaja ei kuitenkaan pääse, joten Kokkolaan tuliaisina voitto ja kolme pistettä.

Suorituksena ei varmasti parasta Nibacosta, mutta voittoon asti riittävä. Kolmen viikon tauko peleistä näkyi varsinkin ottelun alussa edustuksen otteissa, jotka kuitenkin paranivat loppua kohti. Yksilöinä voidaan nostaa oivassa vireessä ollut hattutemppusankari Jaani Nissilä, sekä hurjat 39 torjuntaa merkkauttanut Jari Koski-Vähälä, joka hoiti tonttinsa rutiininomaisella varmuudella.

Pelit jatkuvat kuluvan viikon lauantaina kello 16:00 Kampushallilla. Tuolloin kotiavaukseen vastustajaksi saapuu niin ikään puhtaalla pelillä kauden avannut Rauman SalBa.

Blue Fox, Nykarleby

4 - 5

1 - 21 - 12 - 2
11'MaaliNissilä Jaani
11'MaalisyöttöHarju Arttu
17'MaaliTilus Tuomas
17'MaalisyöttöKeskisipilä Jukka
27'Jäähy: 2minAnttila Riku
38'MaaliNissilä Jaani
38'MaalisyöttöLokasaari Lassi
45'MaaliNissilä Jaani
45'MaalisyöttöKoljonen Urho
51'Jäähy: 2minMattila Ville
52'MaaliLokasaari Lassi