C-tytöt 05-06 SM, SM-sarja

PSS - Nibacos   3 - 3

Zemppi Areena

SM-sarjan taso koettu

C-tyttöjen SM-sarja käynnistyi jaetuilla turnauksilla lauantaina Turussa ja sunnuntaina Kempeleessä. Lauantaina kaksi voittoa nappasivat Northern Stars, sekä SBS Wirmo, sunnuntaina siihen kykeni ainoastaan EräViikingit.

PSS - Nibacos

Nibacoksen tytöt avasivat uransa SM-sarjassa kohdaten PSS:n Porvoosta. Vaikka vastustaja oli jo SM-karsinnoista tuttu, tuntuivat tytöt jännittävän kovasti uutta sarjatasoa. Ensimmäistä maaliamme ei kuitenkaan tarvinnut odotella kuin reilut 4 minuuttia. Vastustaja pyrki avaamaan oman maalinsa kulmalta pitkällä Nibacoksen kenttäpuoliskolle ja Miisa pääsee katkoon, muutama askel kohti vastustajan maalia ja poikkari painottomalle puolelle, josta Emma V tällää historiamme ensimmäisen SM-sarjamaalin, NIBACOS SIIRTYY 1-0 JOHTOON!

Noh noh… eipäs ehditty pitkään juhlia, kun vastustaja kuittaa seuraavassa vaihdossa jo 16 sekunnin jälkeen tasoihin ja reipas minuutti myöhemmin ollaankin jo 1-2 tappiolla, hupsista… Jännitys oli hetkessä vaihtunut juhlinnaksi ja siitä sujuvasti pettymyksen karvaaksi kalkiksi, melkoista tunteiden vuoristorataa heti sarja-avauksen aluksi.

Toiseen erään lähdettäessä alkoi jännityskin jo hiukan hellittämään. Siitäkin huolimatta heti erän ensimmäiseen vaihtoon vastustaja tulee selvästikin terävämmin ja lisää johtonsa jo kahteen maaliin. 20 minuutin kohdalla Milja lähtee avaamaan peliä oman maalimme takaa laitaan nostavalle Miisalle. Puolen kentän jälkeen jälleen poikkari Emma V:lle, josta siirto takatolpalle ja Thelma neppaa pallon verkkoon. Kaksi viimeistä kosketusta vieläpä rystyllä =D

Kolmatta erää ehditään pelaamaan kolmannes, kun pitkälti samalla kaavalla mennään jälleen… Tällä kertaa vain Juulia on avaamassa peliä ja löytää kotihallissaan pelaavan Emma K:n, joka jatkaa nopeasti Mannulle painottomalle laidalle. Tyhjät pois, pallo Millalle ja rystyltä yläpeltiin! Onkohan naisten treeneissä harjoiteltu rystyn käyttöä, kun omissamme sitä ei ole taas pitkään aikaan ainakaan tehty?

Loppupeli mennäänkin sitten taas nitropurkkia kaivaten, välillä ollaan pahassakin pyörityksessä ja liian moni laukaus löytää tiensä aina jostain välistä maalillekin saakka. Taidettiinpa käydä ainakin kertaalleen rimoissakin ja kertaalleen maaliviivaltakin Mella koppaa pallon pois. Välillä suoristeltiin ja kiinniteltiin kaukalon paloja takaisin paikoilleen, kun laitakahinoissa laitettiin sitä kroppaa peliin ja taisteltiin oikeasti jokaisesta pallosta loppuun saakka.

40 minuutin kohdalla päästään kokemaan myös ensimmäinen SM-sarjan jäähymme, mailaan lyönnit takaapäin vihelletään tässä sarjassa ja näemmä suoraan jäähyiksi, pohjanmaalla näistä on joskus annettu jopa vapari. Vaan eihän se taistelutahtoa lannista, päinvastoin. Vastahan me karsinnoissakin puolustettiin muutama jäähy päästämättä maaliakaan, joten usko on vahva, kyllä me tämä hoidetaan. Ja kuinkas käykään, aikansa vastustaja pyörittelee palloa kulmissa ja ulkokehällä, kunnes Thelma haistaa syötönkatkon ja puikkelehtii kolmen keltaisen välistä maalintekopaikalle. Ja kuten sanottua, tässä sarjassa ne rikkeet vihelletään ja kun maalintekotilanteessa pallo riistetään mailaan lyöden niin rankkarihan siitä vihelletään. Mutta hei, sehän tarkoittaa että jonkun pitäisi sitten mennä se myös laukomaan… eikä muuten ollut kovin montaa kättä pystyssä… No Iippa oli onneksi rohkea ja otti roolia. Tällä kertaa vastustajan maalivahti kuitenkin veti pidemmän korren, joten peliä jatkettiin edelleen tasatilanteesta ja alivoimalla. Huhhuh millaista vuoristorataa taas mennään!

Viimeisillä sekunneilla päästään vielä juonimaan vapari ihan hyvältä paikalta reilusti puolta kenttää lähempää, mutta laukaus menee ohi maalin. Summeri pärähtää soimaan ja SM-sarjamme on avattu tasapelillä. Ensimmäinen sarjapiste saavutettuna ja osoitus ettemme vahingossa voittaneet ”pessiä” karsinnoissa, tälläkin kertaa haastoimme heidät omilla vahvuuksillamme tosissaan, eikä se voittokaan ollut kuin rankkarin päässä. Yksi piste on silti voitettu piste ja joukkue oli siitä kopissakin iloinen, olimmehan saaneet sarjan käyntiin avaamalla pistetilimme!

kuva 1. Oltiin mekin välillä pari askelta edellä :)

Nibacos - Classic

Päivän toinen ottelumme toi vastaamme sarjan ennakkosuosikin Classicin, jotka olivat kohdanneet ensimmäisessä ottelussaan EräViikingit. Vastoin kenttätapahtumia, oli ErVi vienyt tuon kohtaamisen luvuin 3-1, joten vastustajamme taisi olla jo valmiiksi ärsytettynä ja tuntia pidemmällä tauolla hiukan paremmin ainakin levännyt.

Jo ensimmäisessä erässä kävi hyvin selväksi millaista peliä oli odotettavissa, Classic tuplasi jokaisen tilanteen kun pääsimme pallolle ja meillä oli isoja haasteita päästä paineen alta omistamme pois. Vastustajamme sen sijaan pyöritteli nättiä hyrrää lähinnä vasemmassa kulmassamme ja aina sieltä löytyi uutta pelaajaa tyhjennettyyn tilaan. Ööö, kukahan siinä puolusti ja ketä ja missä vaiheessa?!? Eikä se ainakaan helpottanut karvaamistammekaan, kun kohdattiin sellainenkin harvinaisuus tyttöjen sarjassa kuin kaksi pelaajaa korkealla. No kaikkea voi tehdä, silloin kun henkilökohtainen taito on jokaisella pelaajalla niin korkealla tasolla, ettei pallonmenetyksiä juurikaan tule ja avaukset voidaan avata kovalla syötöllä, tarvittaessa vaikka päätyyn saakka. Kaksinkamppailuissakin vastustajamme näytti miksi sitä fysiikkaa kannattaa ja pitää harjoitella, kropan käytössä oltiin ”hiukan” perässä vastustajaa. Ja tähän jos vielä lisätään pelivalmius ripareilla oman maalimme edustalla, sekä askeleen pari jalalla perässä roikkuminen niin onhan siinä jo sen verran tarinaa, ettei kovin taikuri tarvitse olla, jos arvaa kuinka pelissä kävikään…

Ensimmäiseen erään Classic tekee kaksi maalia, molemmat kauempaa laukoen ja molemmissa taidettiin harmiksemme itse olla vähintäänkin yhtä hyvin maskissa kuin vastustaja. Erän puoliväliä päästiin katselemaan harvennetulla kokoonpanolla, kun kaimat kaveerasivat jäähyboksissa, molemmat mailaan lyönneistä. Osoitimme jälleen kuitenkin alivoimataitomme ja kykenimme nollaamaan molemmat jäähyt 23 sekuntia 3-5 alivoimaakin pelaten. Eipä ole piirisarjassa taidettu sellaista päästä kokemaan, joten jälleen jotain uutta toi SM-sarjaan osallistuminen tullessaan. Ehkä ihan tällaisia kokemuksia ei kuitenkaan lähdetty sarjasta hakemaan :)

kuva 2. "Koronatilaa" kentälle = 2 jäähylle

Toista erää kyetään puolustamaan lähes puolet, ennen kuin vastustajan ilotulitus alkaa. Viisi kaunista maalia, joihin ei Nealle paljoa palaa jätetä. Kun paikka annetaan näin taitavalle joukkueelle niin aika usein se pallo joudutaan silloin verkosta kaivamaan esille.

Kolmannessa erässä vastustaja näyttää vielä kolmesti meille maalintekomallia, joten lopputuloksena 0-10 tappio. Sen voimme kuitenkin todeta, että huonoille emme ainakaan hävinneet! Ja olihan meilläkin omat etsikkoaikamme ottelussa, laukauksia saatiin kuitenkin 13 kpl maalia kohti, joten prosenttien valossa kyllähän niistä 1 tai 2 olisi pitänyt jo maaliinkin mennä. No jätettiin sitten säästöön seuraavaan turnaukseen… Ja toisaalta kuten tällaisista otteluista aina, niin kehitystä tapahtui kuitenkin pelin aikana ja saimme omaakin pelinrakenteluamme hiukan parannettua myös kovassa paineessa, lisää vain toistoja niin kyllä se sieltä aukeaa.

kuva 3. tiiviisti koitettiin puolustaa pelin sisältä

kuva 4. välillä oli vieläkin enemmän ruuhkaa maalilla

kuva 5. Olihan siellä vastustajankin maalilla välillä ruuhkaa

Ainakin yhdessä asiassa olimme silti parempia kuin kumpikaan päivän vastustajista… meidän tytöillä oli PALJON paremmat kannattajat, niin kovaa katsomosta raikuivat kannustushuudot päivän mittaan! Kiitos kaikille kannattajille, sekä Kempeleen matkan turnausisännällemme ASIANAJOTOIMISTO KATI KYNNÄKSELLE, teitte ensimmäisestä SM-sarjan turnauksestamme tytöillemme ikimuistoisen!!!

PSS

3 - 3

2 - 11 - 10 - 1
4'MaaliVähärautio Emma
4'MaalisyöttöTuikka Miisa
19'MaaliBjörk Thelma
19'MaalisyöttöVähärautio Emma
34'MaaliKänsäkangas Milla
34'MaalisyöttöPaloaho Marlena
39'Jäähy: 2minHaataja Aida