Esittely
Ottelutilastot
PSS - Nibacos
2020-2021 - C-tytöt 05-06 - SM-sarja
Klo 12:10 Zemppi Areena
11
Lok

C-tyttöjen SM-sarjan avauskierros


C-tyttöjen ikäluokka koostuu kaudella 2020-21 pelaajista, jotka ovat syntyneet 2005-2006, lisäksi SM-sarjassakin nähdään useilla joukkueilla myös muutamia 2007 syntyneitä pelaajia. Ikäluokat ovat pysyneet muuttumattomina edelliseen kauteen verrattuna, joten joukkueet ovat pysyneet kokoonpanoiltaan pääsääntöisesti lähes ennallaan.

SM-sarjan 10 joukkuetta pelaavat kaksinkertaisen runkosarjan turnausmuotoisena, sisältäen 18 ottelua / joukkue. Runkosarjan 6 parasta joukkuetta jatkavat suoraan pudotuspeleihin, lisäksi sijoille 7-8 sijoittuneet joukkueet karsivat kahdesta viimeisestä pudotuspelipaikasta yhdessä aluesarjojen voittajien kanssa.

Runkosarjan tulokset Ct-SM 2019-20:

SM-sarja käynnistyy jaetulla turnauskierroksella 10-11.10. Puolet joukkueista pelaavat lauantaina Turussa, puolet sunnuntaina Kempeleessä.

Nibacoksen C-tytöt saavuttivat SM-sarjapaikan historiallisesti ensimmäisenä C-tyttöjoukkueena seurasta. Karsintoihin joukkue lähti paineitta 4. korin joukkueena, mutta voitti oman karsintalohkonsa vahvalla puolustuspelillä, jota oli harjoiteltu kesän aikana pelaamalla ainoastaan haastavia kovatasoisia harjoitusotteluita. Karsintojen jälkeen joukkueharjoituksissa on keskitytty enemmän oman hyökkäyspelaamisen kehittämiseen ja tavoitteena onkin päästä myös itse hallitsemaan otteluita enemmän pallolla.

Nibacos avaa SM-sarjakautensa pelaamalla heti kahta Salibandyliiton neljästä FBA-Maajoukkuetie yhteistyöjoukkuetta vastaan.

PSS – NIBACOS

Porvoon Salibandyseuraa (PSS) sijoittui viime kaudella SM-sarjan runkosarjassa seitsemänneksi. Joukkueet kohtasivat toisensa jo SM-karsinnoissa, tuolloin ottelu päättyi Nibacoksen niukkaan 3-2 voittoon.

Porvoon joukkueesta on valittu 2005 syntyneiden U16 maajoukkueryhmään #38 Sanni Kahila sekä #65 Venla Nousiainen. Molemmat tytöistä olivat myös B-tyttöjen SM-karsinnoissa mukana ja osallistuvat myös B:n SM sarjaan. Mainittakoon myös, että tarkkalaukauksinen oikea puolustaja #54 Anni Latva-Valkama vastasi PSS:n molemmista maaleista Nibacosta vastaan karsinnoissa.

SM-karsintojen jälkeen PSS on osallistunut HämeCupiin, jossa se kohtasi alkulohkossa SB-Pron (voitto 2-1), Classicin (voitto 2-0), sekä EräViikingit (tappio 2-1). Lohkon kolme kärkijoukkuetta olivat kaikki tasapisteissä ja sijoittuivat maalieron perusteella järjestykseen: 1. Classic2. PSS3. EräViikingit. Pronssiottelussa PSS voitti KalvKe:n rangaistuslaukausten jälkeen 3-2.

NIBACOS – CLASSIC

Joukkueet eivät ole aiemmin kohdanneet toisiaan.

Classic voitti viime kauden SM -runkosarjan, voittaen 18 pelistään 16 ja kerran he pelasivat tasan (SBS Wirmo/Masku). Ainoana joukkueena Classicin kykeni kertaalleen voittamaan GrIFK, josta suurin osa pelaajista siirtyi kuluvalle kaudelle Esport Oilersiin tipahtaen SM-karsinnoissa Nibacoksen lohkosta pelaamaan aluesarjaa.

SM-karsinnat Classic selvitti puhtaalla pelillä 5:llä voitolla, joista 2 päättyi keskeytyksellä 12 maalin erolla (Tiikerit & LASB). Muissa otteluissa he voittivat KooVeen (9-2), SB Vaasan (8-0), sekä SSRA:n (8-1). Vahva maalintekojoukkue on siis kyseessä.

SM-karsintojen jälkeen myös Classic osallistui HämeCupiin ja kohtasi siellä alkulohkossaan EräViikingit (voitto 4-0), PSS:n (tappio 0-2), sekä SB-Pron (voitto 1-0). Finaalissa Classic hävisi Oilersille lukemin 1-2).

Classicista 2005 syntyneiden U16 maajoukkueryhmään ovat valittuina #6 Liisa Kaihua, #46 Tanja Parviainen, #56 Janina Rinne, sekä maalivahti #71 Julia Saarinen. Koko nelikko osallistui myös B-tyttöjen SM-karsintoihin ja osallistuvat myös B:n SM sarjaan.

TURNAUSISÄNTÄNÄ:

Laadukasta asianajoa kiistapallotilanteissakin tarjoaa turnausisäntämme:

Asianajotoimisto Kati Kynnäs

http://www.katikynnas.fi/

Nibacos C-tytöt KIITTÄVÄT kaikkia 39 yhteistyöyritystämme, jotka ovat tukemassa tyttöjen SM-sarjakautta!
SM-sarjan taso koettu


C-tyttöjen SM-sarja käynnistyi jaetuilla turnauksilla lauantaina Turussa ja sunnuntaina Kempeleessä. Lauantaina kaksi voittoa nappasivat Northern Stars, sekä SBS Wirmo, sunnuntaina siihen kykeni ainoastaan EräViikingit.

PSS - Nibacos

Nibacoksen tytöt avasivat uransa SM-sarjassa kohdaten PSS:n Porvoosta. Vaikka vastustaja oli jo SM-karsinnoista tuttu, tuntuivat tytöt jännittävän kovasti uutta sarjatasoa. Ensimmäistä maaliamme ei kuitenkaan tarvinnut odotella kuin reilut 4 minuuttia. Vastustaja pyrki avaamaan oman maalinsa kulmalta pitkällä Nibacoksen kenttäpuoliskolle ja Miisa pääsee katkoon, muutama askel kohti vastustajan maalia ja poikkari painottomalle puolelle, josta Emma V tällää historiamme ensimmäisen SM-sarjamaalin, NIBACOS SIIRTYY 1-0 JOHTOON!

Noh noh… eipäs ehditty pitkään juhlia, kun vastustaja kuittaa seuraavassa vaihdossa jo 16 sekunnin jälkeen tasoihin ja reipas minuutti myöhemmin ollaankin jo 1-2 tappiolla, hupsista… Jännitys oli hetkessä vaihtunut juhlinnaksi ja siitä sujuvasti pettymyksen karvaaksi kalkiksi, melkoista tunteiden vuoristorataa heti sarja-avauksen aluksi.

Toiseen erään lähdettäessä alkoi jännityskin jo hiukan hellittämään. Siitäkin huolimatta heti erän ensimmäiseen vaihtoon vastustaja tulee selvästikin terävämmin ja lisää johtonsa jo kahteen maaliin. 20 minuutin kohdalla Milja lähtee avaamaan peliä oman maalimme takaa laitaan nostavalle Miisalle. Puolen kentän jälkeen jälleen poikkari Emma V:lle, josta siirto takatolpalle ja Thelma neppaa pallon verkkoon. Kaksi viimeistä kosketusta vieläpä rystyllä =D

Kolmatta erää ehditään pelaamaan kolmannes, kun pitkälti samalla kaavalla mennään jälleen… Tällä kertaa vain Juulia on avaamassa peliä ja löytää kotihallissaan pelaavan Emma K:n, joka jatkaa nopeasti Mannulle painottomalle laidalle. Tyhjät pois, pallo Millalle ja rystyltä yläpeltiin! Onkohan naisten treeneissä harjoiteltu rystyn käyttöä, kun omissamme sitä ei ole taas pitkään aikaan ainakaan tehty?

Loppupeli mennäänkin sitten taas nitropurkkia kaivaten, välillä ollaan pahassakin pyörityksessä ja liian moni laukaus löytää tiensä aina jostain välistä maalillekin saakka. Taidettiinpa käydä ainakin kertaalleen rimoissakin ja kertaalleen maaliviivaltakin Mella koppaa pallon pois. Välillä suoristeltiin ja kiinniteltiin kaukalon paloja takaisin paikoilleen, kun laitakahinoissa laitettiin sitä kroppaa peliin ja taisteltiin oikeasti jokaisesta pallosta loppuun saakka.

40 minuutin kohdalla päästään kokemaan myös ensimmäinen SM-sarjan jäähymme, mailaan lyönnit takaapäin vihelletään tässä sarjassa ja näemmä suoraan jäähyiksi, pohjanmaalla näistä on joskus annettu jopa vapari. Vaan eihän se taistelutahtoa lannista, päinvastoin. Vastahan me karsinnoissakin puolustettiin muutama jäähy päästämättä maaliakaan, joten usko on vahva, kyllä me tämä hoidetaan. Ja kuinkas käykään, aikansa vastustaja pyörittelee palloa kulmissa ja ulkokehällä, kunnes Thelma haistaa syötönkatkon ja puikkelehtii kolmen keltaisen välistä maalintekopaikalle. Ja kuten sanottua, tässä sarjassa ne rikkeet vihelletään ja kun maalintekotilanteessa pallo riistetään mailaan lyöden niin rankkarihan siitä vihelletään. Mutta hei, sehän tarkoittaa että jonkun pitäisi sitten mennä se myös laukomaan… eikä muuten ollut kovin montaa kättä pystyssä… No Iippa oli onneksi rohkea ja otti roolia. Tällä kertaa vastustajan maalivahti kuitenkin veti pidemmän korren, joten peliä jatkettiin edelleen tasatilanteesta ja alivoimalla. Huhhuh millaista vuoristorataa taas mennään!

Viimeisillä sekunneilla päästään vielä juonimaan vapari ihan hyvältä paikalta reilusti puolta kenttää lähempää, mutta laukaus menee ohi maalin. Summeri pärähtää soimaan ja SM-sarjamme on avattu tasapelillä. Ensimmäinen sarjapiste saavutettuna ja osoitus ettemme vahingossa voittaneet ”pessiä” karsinnoissa, tälläkin kertaa haastoimme heidät omilla vahvuuksillamme tosissaan, eikä se voittokaan ollut kuin rankkarin päässä. Yksi piste on silti voitettu piste ja joukkue oli siitä kopissakin iloinen, olimmehan saaneet sarjan käyntiin avaamalla pistetilimme!

kuva 1. Oltiin mekin välillä pari askelta edellä :)


Nibacos - Classic

Päivän toinen ottelumme toi vastaamme sarjan ennakkosuosikin Classicin, jotka olivat kohdanneet ensimmäisessä ottelussaan EräViikingit. Vastoin kenttätapahtumia, oli ErVi vienyt tuon kohtaamisen luvuin 3-1, joten vastustajamme taisi olla jo valmiiksi ärsytettynä ja tuntia pidemmällä tauolla hiukan paremmin ainakin levännyt.

Jo ensimmäisessä erässä kävi hyvin selväksi millaista peliä oli odotettavissa, Classic tuplasi jokaisen tilanteen kun pääsimme pallolle ja meillä oli isoja haasteita päästä paineen alta omistamme pois. Vastustajamme sen sijaan pyöritteli nättiä hyrrää lähinnä vasemmassa kulmassamme ja aina sieltä löytyi uutta pelaajaa tyhjennettyyn tilaan. Ööö, kukahan siinä puolusti ja ketä ja missä vaiheessa?!? Eikä se ainakaan helpottanut karvaamistammekaan, kun kohdattiin sellainenkin harvinaisuus tyttöjen sarjassa kuin kaksi pelaajaa korkealla. No kaikkea voi tehdä, silloin kun henkilökohtainen taito on jokaisella pelaajalla niin korkealla tasolla, ettei pallonmenetyksiä juurikaan tule ja avaukset voidaan avata kovalla syötöllä, tarvittaessa vaikka päätyyn saakka. Kaksinkamppailuissakin vastustajamme näytti miksi sitä fysiikkaa kannattaa ja pitää harjoitella, kropan käytössä oltiin ”hiukan” perässä vastustajaa. Ja tähän jos vielä lisätään pelivalmius ripareilla oman maalimme edustalla, sekä askeleen pari jalalla perässä roikkuminen niin onhan siinä jo sen verran tarinaa, ettei kovin taikuri tarvitse olla, jos arvaa kuinka pelissä kävikään…

Ensimmäiseen erään Classic tekee kaksi maalia, molemmat kauempaa laukoen ja molemmissa taidettiin harmiksemme itse olla vähintäänkin yhtä hyvin maskissa kuin vastustaja. Erän puoliväliä päästiin katselemaan harvennetulla kokoonpanolla, kun kaimat kaveerasivat jäähyboksissa, molemmat mailaan lyönneistä. Osoitimme jälleen kuitenkin alivoimataitomme ja kykenimme nollaamaan molemmat jäähyt 23 sekuntia 3-5 alivoimaakin pelaten. Eipä ole piirisarjassa taidettu sellaista päästä kokemaan, joten jälleen jotain uutta toi SM-sarjaan osallistuminen tullessaan. Ehkä ihan tällaisia kokemuksia ei kuitenkaan lähdetty sarjasta hakemaan :)

kuva 2. "Koronatilaa" kentälle = 2 jäähylle

Toista erää kyetään puolustamaan lähes puolet, ennen kuin vastustajan ilotulitus alkaa. Viisi kaunista maalia, joihin ei Nealle paljoa palaa jätetä. Kun paikka annetaan näin taitavalle joukkueelle niin aika usein se pallo joudutaan silloin verkosta kaivamaan esille.

Kolmannessa erässä vastustaja näyttää vielä kolmesti meille maalintekomallia, joten lopputuloksena 0-10 tappio. Sen voimme kuitenkin todeta, että huonoille emme ainakaan hävinneet! Ja olihan meilläkin omat etsikkoaikamme ottelussa, laukauksia saatiin kuitenkin 13 kpl maalia kohti, joten prosenttien valossa kyllähän niistä 1 tai 2 olisi pitänyt jo maaliinkin mennä. No jätettiin sitten säästöön seuraavaan turnaukseen… Ja toisaalta kuten tällaisista otteluista aina, niin kehitystä tapahtui kuitenkin pelin aikana ja saimme omaakin pelinrakenteluamme hiukan parannettua myös kovassa paineessa, lisää vain toistoja niin kyllä se sieltä aukeaa.

kuva 3. tiiviisti koitettiin puolustaa pelin sisältä

kuva 4. välillä oli vieläkin enemmän ruuhkaa maalilla

kuva 5. Olihan siellä vastustajankin maalilla välillä ruuhkaa

Ainakin yhdessä asiassa olimme silti parempia kuin kumpikaan päivän vastustajista… meidän tytöillä oli PALJON paremmat kannattajat, niin kovaa katsomosta raikuivat kannustushuudot päivän mittaan! Kiitos kaikille kannattajille, sekä Kempeleen matkan turnausisännällemme ASIANAJOTOIMISTO KATI KYNNÄKSELLE, teitte ensimmäisestä SM-sarjan turnauksestamme tytöillemme ikimuistoisen!!!Ei liveseurantaa


   

   

   

   
Tilastot
PSS 3 - 3
(2 - 1) (1 - 1) (0 - 1)
4' Maali Vähärautio Emma

4' Maalisyöttö Tuikka Miisa

19' Maali Björk Thelma

19' Maalisyöttö Vähärautio Emma

34' Maali Känsäkangas Milla

34' Maalisyöttö Paloaho Marlena

39' Jäähy: 2min Haataja Aida
Lisää uutisia
Nibacos Kokkola
«  Lokakuu   »
Kategoriat