Miehet Suomisarja, Divarin nousukarsintasarja

Nibacos - Blue Fox  6 - 5

Kampushalli

Nibacos vei trillerin - kaatoi Blue Foxin

Huh huh, olipa ottelu. Paikallispeli, jossa tehtiin peräti 11 maalia ja ratkaisu nähtiin loppusekunneilla.

Nibacos kukisti Blue Foxin 6-5, erät: 1-1, 1-3 ja 4-1. Näin Nibacos voitti kauden molemmat kohtaamiset.

Ottelu oli huikea jännitysnäytelmä, joka jo pari kertaa oli menossa vieraille. Kotijoukkue oli tappiolla 2-4 ja 3-5, mutta ei periksi antanut.

Nibacos siirtyi johtoon ajassa 3.45. Jaani Nissilä katkaisi syötön ja laukoi pallon maaliin, 1-0. 1-1 roikkui ilmassa kun Elliot Wingren laukoi ylärimaan. 1-1 tasoitus nähtiin ajassa 14.38, tekijänä Christoffer Lassander.

Wingren vei vieraat johtoon ajassa 23.29. Nibacos tasoitti nopeasti: maalintekijänä Ville Mattila Timo Salon syötöstä.

Ottelu näytti jo ratkeavan, kun Wingren ja Anton Kallvik veivät vieraat 4-2 karkumatkalle ja kotijoukkueen Lauri Paloneva sai suihkukomennuksen.

Nibacos selvitti viiden minuutin alivoiman ja teki jopa 3-4 kavennuksen. Urho Koljoselta hieno esityö ja Timo Salo teki todellisen tahtomaalin.

Jälleen haiskahti vierasvoitolta, kun Johannes Vähäkangas osui rankkarista, Fox johti 5-3.

Mutta Nibacos nousi peliin mukaan. Erän puolivälissä Jori Heikkilä osui kahdesti: 4-5 Vili Ylikorven ja 5-5 Arttu Harjun syötöstä.

Maalit antoivat kotijoukkueelle lisävoimaa. Nibacos hallitsi tapahtumia, mutta ilmassa oli jo jatkoajan tuntua.

Vain 11 (!) sekuntia ole pelaamatta, kun kotijoukkue iski. Joni Lehtinen syötti Jaani Nissilälle, jonka laukaus puolesta kentästä upposi Jan-Olov Backlundin selän taakse. Kotijoukkueen riemua ei sanoin voi kuvailla.

Fox otti vielä aikalisän ja maalivahdin pois, mutta Nibacos kesti. Huikea trilleri päättyi kotijoukkueen voittoon.

Jani Ollikainen, Nibacos:

- Paikallispeli on aina paikallispeli. Tunnetta ei puuttunut.

- Näissä peleissä voi tapahtua nopeita käänteitä.

- Voittomaali oli hyvä laukaus ja Salo teki hyvän maskin.

- Pelillisesti me ehkä vietiin avauserää, mutta kokonaisuutena Fox oli niskan päällä.

- Pelattiin todella hyvä viiden minuutin alivoima, voitettiin se 1-0 ja se oli iso kulmakivi.

- Ei edes 3-5 meitä lannistanut. 4-5 antoi lisää fiilistä. Meillä oli hymyä ja tekemisen meininkiä.