Naiset I, Naisten 2 div PM

SB Vaasa - Nibacos   3 - 2

Hollihaka

Kauden avauksessa oli ilmassa jännitystä ja odotusta. Uudistunut Nibacos sai vastaansa SB Vaasan, joka myös oli uudistuneella ryhmällä vastassa. Luvassa oli vauhtia ja tapahtumia, eikä joukkueet jättänyt Hollihaan lehtereitä kylmäksi.

Avauserässä Nibacos lähti hyvällä liikkeellä ja pallonhallinnalla liikkeelle ja alun tunnustelun jälkeen painopiste siirtyi mustapaitaisten kenttäpäätyyn. Ajassa 11.30 Siniset avaavat maalihanat, kun Helga Koljonen riistää pallon kulmassa ja tarjoilee Minea Kynnäkselle maalipaikan, eikä Minea jätä paikkaa käyttämättä. Siniset jatkavat hallintaa ja maalipaikkoja luodaan, mutta laukaukset menevät suurimmaksi osaksi ohi tai Vaasan maalivahti Tessa Mikkosen käsiin.

Toinen erä mennään samoilla linjoilla, Sinisten painaessa kohti Vaasan maalia ja harvat mustapaitaisten yritykset maalivahti Sanna Rantala hoitaa tyylikkäästi. Erään nähdään yksi maali ja siitä vastaa Sinisten Veera Kurikkala ja syötön tarjosi Mirja Anttiroiko. Erän aikana Siniset saa hieman jobinpostia, kun Mirja loukkaa nilkkansa ja joutuu jättämään ottelun kesken.

Kolmanteen erään 2-0 johdosta ja kun ei niitä lukuisia maalipaikkoja hyödynnetty kahdessa erässä, niin Vaasa tarjoilee shokkihoitoa heti erän alkuun. Vain 9 sekuntia ja vapaalyönnistä Nita Heino täräyttää ylämummoon ja peli 2-1. Siniset jatkavat painostusta ja maaliodottama on 75% luokkaa, kunnes vaarattoman näkösen tilanteen jälkeen taululla peli tasan 2-2 Alexandra Alménin löytäessä etukulmasta tilaa. Minuutti tasoituksesta Sinisille tarjoillaan mahdollisuutta ottaa johtoasema uudelleen rangaistuslaukauksella. Veera Kurikkala laittaa pallon maaliin, mutta erotuomarikaksikko Fränti / Hautakangas näkee Vekkulin ottavan askeleen taaksepäin maalia tehdessä ja osuma hylätään. Ja kuten niin monesti, kun itse et tee niin kaveri iskee. Vain 30 sekuntia rankkarista, päästää Siniset Vaasan kulmavaparin läpi takatolpalle ja Aura Sandberg iskee mustat johtoon. Loppuun Siniset hakevat parin minuutin ajan tasoitusta ilman maalivahtia, mutta hurjasta painostuksesta huolimatta palloa ei saada maaliin ja avauspisteet lipuvat käsistä vaasalaisten matkaan.

- Ensimmäinen todellinen yhteinen kokemus tälle porukalle ja luvattua vauhtia ja vaarallisia tilanteita nähtiin. Painettiin päälle ja paikkoja luotiin paljon, viimeistelyyn laatua niin hyvä tulee. Tietysti tappio harmittaa, ennenkaikkea pelaajien puolesta, paljon tehtiin töitä ja olisi pitänyt ratkoa ottelu jo kahdessa erässä. Mutta tarina on alussa ja jatketaan sen työstämistä, kommentoi valmennuskaksikko Jake ja Ari.

SB Vaasa

3 - 2

0 - 10 - 13 - 0
11'MaaliKynnäs Minea
11'MaalisyöttöKoljonen Helga
21'MaaliKurikkala Veera
21'MaalisyöttöAnttiroiko Mirja
25'Jäähy: 2minSipilä Anski