Miehet Suomisarja, Suomisarja

Nibacos - KRP Akatemia

Kampushalli

Vaikeuksen kautta voittoon - Heikkilä ratkaisi

Loppu hyvin, kaikki hyvin. Näin voisi sanoa lauantain ottelun jälkeen. Hieman, tai oikeastaan erittäin erikoinen ottelu lopulta päättyi Nibacoksen voittoon: 9-8 (6-2, 1-3, 2-3).

Kotijoukkue johti parhaimmillaan 4-0 ja 6-2, mutta niin vain pelistä tuli vaikea.

Nibacos aloitti räväkästi: 3-0 ja pelikellossa vain 2.30. KrP Akatemia otti aikalisän ja vaihtoi maalivahtia.

Avausmaalin teki Petrus Poutanen, joka lauantaina debytoi edustusjoukkueessa. Poutasen ensimmäinen vaihto ja ehti kentällä olla vain 10 sekuntia, kun pallo oli vieraiden maalissa.

Timo Salo teki 2-0 ja Luukas Salin 3-0. Aikalisän jälkeen iski Jaani Nissilä: 4-0.

Vierasjoukkue nousi kahden maalin päähän, mutta Salo ja Salin osuivat erän lopussa ja maalirikas erä päättyi 6-2.

Toisessa erässä KrP Akatemia kavensi, 5-6, mutta Tommi Tilus teki kotijoukkueelle maalin numero 7.

Kotiyleisö, 350 maksanutta, ei ollut uskoa silmiään, kun vieraat heti kolmannen erän alkuun iskivät kolme nopeaa maalia: taululla 7-8.

Mutta, vain 10 sekuntia ja Eemeli Seppänen tasoitti. Voittomaali nähtiin ajassa 56.34 ja sen teki Jori Heikkilä, syöttäjänä Anton Kallvik.

Lopussa vieraat painoivat päälle, kuudella viittä vastaan ja viimeiset 14 sekuntia kuudella neljää vastaan. Uhrautuvasti puolustanut kotijoukkue kesti ja voitonjuhlat olivat valmiit.

Kotijoukkueessa Jere Ahonen teki kotidebyytin ja kuittasi yhden syöttöpisteen.

Nibacos-pisteet:

Luukas Salin 2+1, Timo Salo 2+0, Eemeli Seppänen 1+1, Jori Heikkilä 1+1, Tuomas Määttänen 0+2, Tommi Tilus 1+0, Jaani Nissilä 1+0, Petrus Poutanen 1+0, Arttu Harju 0+1, Jere Ahonen 0+1, Jukka Keskisipilä 0+1, Anton Kallvik 0+1.

Petrus Poutanen palkittiin Nibacoksen parhaana.

KIINTEISTÖMAAILMAN PISTEET:

Luukas Salin 3, Timo Salo 2, Jori Heikkilä 1.

Saku Mäkimarttunen, Akatemia:

-Alku oli tahmea. Jatkossa saatiin pelistä kiinni. Hyvä nousu ja olisi tehnyt mieli ottaa pisteet.

-Hienosti yleisöä ja se tuo aina oman fiiliksen.

Mikko Sassi, Akatemia (valmentaja):

-Iso kiitos pojille, kun pystyimme petraamaan vaikean alun jälkeen.

-Kaveri oli alussa hyvä. Sen jälkeen nostettiin tasoa ja läheltähän tuo piti.

Petrus Poutanen, Nibacos:

-Onnistuminen tuli eka vaihdossa. Aika hyvä alku.

-Pikkuisen oli perhosia vatsassa ennen peliä, mutta siitä nautin.

-Meillä oli hyvä lataus, mutta vastustaja teki tästä pelin.

Jan Salin, Nibacos:

-Kovaa työtä koko joukkueelta. Petrukselta hieno esitys.

-Nää on kivoja haasteita, kun nuoria tulee.

-Tämä peli oli kuin meidän kautemme pienoisosassa. Välillä hyvää, välillä huonoa. Lopussa kuitenkin ansaittu voitto.