T16 valtakunnallinen sarja jatkuu - ennakkotunnelmia Seinäjoen turnaukseen
T16 (s.2006-2007)Julkaistu: 13.09.2021 16.21

T16 valtakunnallinen sarja jatkuu - ennakkotunnelmia Seinäjoen turnaukseen

Tulevana lauantaina 18.9. T16 matkaa Seinäjoelle kauden toiseen turnaukseen.

Joukkue avasi kauden kotiturnauksessa Seinäjokea ja Vaasaa vastaan. Sarja-avaus tuotti joukkueelle voiton SPV pelistä numeroin 7-2 ja katkeran tappion Vaasalle numeroin 3-1.

Avauspeli SPV:tä vastaan ei ollut niin helppo, kuin numerot voisivat antaa ymmärtää. Ensimmäisessä ottelussa näkyi sarja-avauksen jännitys ja pirteän alun jälkeen peli kulki tasaisena kaksi ensimmäistä erää. Tilanteessa 2-2 Nibacos kuitenkin pystyi viimeisessä erässä löytämään totutun oman pelirytmin ja sekä kentällä että tulostaululla alkoi tapahtumaan sen jälkeen tasaiseen tahtiin positiivisia asioita. Ekat pisteet plakkariin sarja-avauksesta saatiin ansaitusti.

Turnauksen toinen peli Vaasaa vastaan oli pelillisesti jo huomattavasti parempaa Nibacoksen tekemistä. Pallo teki töitä, pelaajat liikkuivat ja Nibacos hallitsi tapahtumia kentällä. Ainoastaan ne ottelun voiton kannalta tärkeimmät jäivät puuttumaan, eli maalit.

Pallon hallinnasta huolimatta Vaasa sai puollustettua maalin edustan hyvin ja Nibacos päätyi puskemaan Vaasaan tiiviiseen aluepuolustukseen.

Vaasa viimeisteli maalit kovalla prosentilla paikoista, kun vastaavasti Nibbarit eivät pallonhallinnasta huolimatta päässeet kunnon tekopaikoille Vaasan puolustuksen sisälle.

Kotiturnauksesta saavutettiin sarja-avauksen minimitavoite eli yksi voitto ja toiseen turnaukseen päästään lähtemään lohkon kolmosena eli juuri viivan yläpuolella.Lohkoista kolme parasta etenevät SM-sarjaan.

Kauden toisessa turnauksessa Seinäjoella Nibbarit kohtaavat Salban Raumalta ja FBC Loiston Turusta.

Salba tuli tutuksi kauden alla pelatussa Loisto Cupissa, jossa Salba sijoittui Nibacoksen lohkossa neljänneksi. Cupin avausottelussa joukkueet tasasivat pisteet 2-2 tuloksella, mutta todettakoon ilman Nibacoksen sähkönsinisiä laseja, että Nibbarit olivat tuossa pelissä pelillisesti vahvempi joukkue. Tasainen vääntö on varmasti tiedossa, mutta ennakot satavat kyllä vahvasti Nibacoksen laariin.

FBC Loisto oli myös Loisto Cupissa, mutta joukkueiden kohtaamiset jäivät yhtäaikaisiin turnausruokailuihin. Turkulaiset tunnetaan vahvana tyttösäbän menestyjänä vuodesta toiseen, joten ennakolta tästä pelistä kehkeytyy tulevana viikonloppuna todellinen tasomittari Nibacokselle. Loisto Cupissa turkulaiset pelasivat taidokasta pallollista peliä, mutta katsomosta seuraten Nibacoksen pelinopeus oli aavistuksen verran parempaa.

Niin tai näin mutta mielenkiintoinen turnaus Seinäjoella tullaan ensi viikonloppuna pelaamaan.

Joukkueen turnausmatkan mahdollistaa

Nibacos T16 kiittää!