T16 1. divisioona, kausi etenee
Julkaistu: 03.02.2022 17.07

Edellisistä ennakoista ja otteluraporteista näillä sivustoilla on vierähtänyt tovi jos toinenkin. Aloitetaan kiteytyksellä, että joukkueelle kuluu ihan hyvää ja kerrataan samalla hieman edellisen päivityksen jälkeisiä tapahtumia.

Syksyllä pelatun alkusarjan sijoitus oli joukkueen osalta 4. sija, joka tarkoitti sitä, että alkusarjan lohkosta T16 SM -sarjaan jatkoivat SBS Wirmo (15 pts), FBC Turku (13 pts) ja SB Vaasa (11 pts). Nibacoksen 10 pistettä (piste per peli tahti) ei siis aivan riittänyt SM -sarjaan ja kauden pelit jatkuvat T16 1. divisioonassa.

Muut joukkueet divarissa ovat HämeStars Hämeenlinna, O2 Jyväskylä, Pelicans SB Lahti, Salba Rauma, SB-Pro Nurmijärvi, SPV Seinäjoki ja VSS Vihti.

Divarin runkosarja alkoi 18.12. Nummelaan suuntautuneella reissulla, josta tuomisena oli täysi pistepotti. Ensimmäinen peli Salbaa vastaan päättyi Nibacoksen 3-2 voittoon ja toisen ottelun voittolukemat O2 vastaan olivat puolestaan 4-2.

Divarin runkosarja lähti siis heti liikkeelle maksimaalisella tuloksella. Liekö pelivirettä sitten nostanut hyvä harjoittelujakso vai kenties junavaunun lattialla otetut päivätorkut tai ravintolavaunun maittava pelipäivän lounas. Mene ja tiedä. Reissulla oli kuitenkin tunnelmaa laidasta laitaan, onnistumisia kentällä, paikallisjunan "hygieenisiä" vessoja sekä yöjunan "ainutlaatuinen" ilmapiiri.

Vuodenvaihteen jälkeen runkosarjan ottelut jatkuivat Lahdessa Salpausselkähallissa, jonka naapurissa Janne Ahonen hyppäsi samaan aikaan historiallisen SM -pronssin. Se kisa jäi valitettavasti meiltä näkemättä vaikka "ihan huudeilla" oltiinkin.

Reissu toteutettiin ns. pitkän kaavan mukaan ja matkaan lähdettiin jo edellisenä päivänä.

Joukkuehenkeä nostatettiin Päijänteen rannalla erään leirikeskuksen yhteismajoituksessa, joka osoittautui ennakkoepäilyistä huolimatta erinomaiseksi (ainakin hinta-/laatusuhteeltaan) majoituspaikaksi joukkueelle. Illanvietto sujui mukavasti yhdessä gourmet -illallista kokkaillen, jonka jälkeen koko joukkue painui pehkuihin latautumaan seuraavan päivän otteluihin. Ravitsevan ja vain hieman hotellitasoa paremman aamiaisen jälkeen keskityttiin nilkkojen teippaamiseen urheiluteippauksen uusinta uutta "välilukko" -metodia hyödyntäen. Päivän päätteeksi metodin todettiin olevan maineensa veroinen.

Otteluissa saatiin ensiksi vastaan hyvävauhtinen HämeStars, joka jaksoi ihan loppusekunneille asti taistella pisteistä. Nibacos vei kuitenkin ottelun pelitapahtumiin peilaten ansaitusti lukemin 3-2.

Toiseen pelin vastus oli kotiturnauksessaan pelannut Pelicans SB. Pelicans aloitti vahvasti siirtyen heti ottelun alussa 1-0 johtoon. Nibacos pääsi kuitenkin nopeasti kiinni vastustajan verkkaiseen pelirytmiin ja hallitsi kentän tapahtumia tämän jälkeen. Summerin soidessa taululla oli 4-2 voittolukemat.

Hienot voitot joukkue kairasi myös toisesta divariturnauksesta, vaikka teippiä, suolaa ja jääpusseja kuluikin. Joukkue pelasi joukkueena ja viimeisetkin energiarippeet jätettiin paluumatkalla Kyyjärven Shellille.

Sarja jatkui heti seuraavana viikonloppuna O2 kotiturnauksella, joka siirrettiin koronarajoitusten vuoksi Jyväskylästä Uuraisille. Siellä Nibacos sai ensimmäisessä pelissä vastaansa sarjakakkosena olleen Vihdin "salisusijengin". Hieman tunnustelevan alun jälkeen Nibacos painoi kaasua ja latoi 7 maalia vastustajan verkkoon pitäen samalla oman maalinsa puhtaana. Ottelun torjuntatilasto kuvastelee hyvin kentän tapahtumia, Nibacos 6 torjuntaa, VSS 36 torjuntaa.

Toisessa ottelussa SB-Prota vastaa oli aistittavissa Nibacoksella pientä väsymystä ja raskasta jalkaa. Vastustajan liike kentällä oli terhakampaa ja nurmijärveläiset siirtyivätkin alussa 2-0 johtoon. Jääpussien, teippausten ja särkylääkkeiden voimalla Nibacos taisteli pelin tasoihin ja johtoonkin, mutta kahden erän jälkeen tilanne oli kutkuttavan tasainen 3-3. Viimeisessä erässä SB Pro siirtyi erän alussa 4-3 johtoon, mutta vielä kerran Nibacos taisteli rinnalle ja pelin jälkeen pisteet tasattiin 4-4 loppulukemin. Viimeisen erän loppuhetkillä tapahtui ikävä loukkaantuminen, kun Nibacoksen tyylipuolustaja Patricia Biskop otti tulisesti yhteen kaukalon laidan kanssa sillä seurauksella, ettei "Patti" enää kyennyt palaamaan kentälle, vaan hänet kannettiin pois areenalta. Kirjattakoon tähän raporttiin loukkaantumisen laaduksi tuttua urheilupiirien termiä hyödyntäen "määrittelemätön alaraajavamma", mikäli joku sattuu miettimään millaisesta vammasta oikein oli kyse.

Loukkaantumisen jälkeenkin sen verran tosissaan Nibacos kuitenkin voittoa ottelusta haki, että viime minuuteilla pelin "oikeasti" ollessa tasatilanteessa, valmennus mietti tosissaan maalivahdin pois ottamista ja "tasoitusmaalin" hakua ylivoimalla. Toteutuessaan tästä ratkaisusta olisi varmasti kirjoitettu jopa Pääkallon -sivustolla.

Pelit jatkuvat tulevana lauantaina SPV:n isännöimässä turnauksessa, joka pelataan Isokyrö Areenalla. Turnauksessa Nibacos saa vastaansa toistamiseen HämeStarsin Hämeenlinnasta ja Salban Raumalta. Aikaisempia kohtaamisia ajatellen odotettavissa ei voi olla muuta kuin tasaisia kamppailuja kentällä. Tämän hetken sarjataulukossa Nibacos on ykkösenä 11 pisteellä, HämeStars toisena (7 pts) ja Salba viidentenä (5 pts).

Kulunein valmentajahaastattelu -jargonein todettakoon että "lähdemme viikonlopun peleihin tekemään parhaamme ja katsomme sitten, mihin se riittää..."