T16 valtakunnallinen piikkipaikalla - ennakkotunnelmia Mynämäen turnaukseen
Julkaistu: 28.09.2021 00.30

T16 valtakunnallinen piikkipaikalla - ennakkotunnelmia Mynämäen turnaukseen

Seinäjoelta joukkueelle täysi pistepotti, tulevaan viikonloppuun lähdetään nöyränä mutta ei nöyristellen

Edellinen turnaus Seinäjoella 18.9. oli joukkueelta vahva esitys. Joukkue oli valmiina pelaamaan heti ensimmäisen ottelun alusta. Vastassa oli FBC Turku, joka ennalta arveltiin olevan joukkueelle hyvä tason mittari kauden tässä vaiheessa. Turku oli vastustajana uusi, eikä heidän pelitavastaan tai tyylistä ollut ennalta tietoa. Nibacos lähtikin alusta toteuttamaan tyylilleen uskollista hyvin liikkuvaa ja agressiivista karvauspeliä.

Vastustaja oli ovelasti valinnut muista joukkueista poikkeavan pelitavan oman pään pelaamiseen ja se toimi hyvin Nibacoksen korkeaa karvia vastaan. Pelin alun FBC Turku hallitsi pallolla ja loi hyvää painetta Nibacoksen päätyyn, joista turkulaiset saivat iskettyä kaksi maalia. Nibacos muutti lennosta hieman omaa pelitapaansa ja vähitellen pallonhalilnta alkoikin tasapainottua. Nibacos iski 1. erän lopulla kavennuksen alivoimalla ja vain hetki sen jälkeen peli oli jo tasoissa Veeran taiteillessa rangaistuslaukauksen verkkoon. Toinen erä sujui Nibacoksen komennossa ja tulostaululla oli 5-2 lukemat toiselle erätauolle mentäessä. Kolmannessa oli Nibacokselta taistelua johtoasemansa puolustamisesta. Hienon taistelu tuotti tulosta ja ottelu päättyi Nibacoksen voittoon 5-4 lukemin.

Toisessa ottelussa Nibacos kohtasi Salban Raumalta. Salba oli hieman tutumpi vastus, sillä joukkueet olivat kohdanneet elokuussa Loisto Cupissa. Tuolloin pisteet tasattiin 2-2 tuloksella. Nyt tasapeliin ei tyydytty. Ennen ottelua tiedettiin Nibacoksen olevan liikkuvampi ja nopeampi joukkue ja se ennakkotieto ei osoittautunut vääräksi. Vastustajan erittäin passiivinen, keskustan tukkiva pelityyli aiheutti aluksi Nibacokselle hieman hankaluuksia vapaiden syöttölinjojen löytämiseen, mutta varsin nopeasti liike alkoi tuottamaan tulosta ja Nibacos hallitsi pelin tapahtumia alusta loppuun saakka. Loppunumerot 7-2 Nibacokselle ja kotimatkalle päästiin lähtemään täysi pistepotti mukana. Kahden turnauksen ja neljän pelin jälkeen Nibacos on sarjataulukossa kärkipaikalla.


Tulevana viikonloppuna joukkue matkaa Mynämäelle SBS Wirmon isännöimään turnaukseen

Nibacos pelaa lauantaina ensimmäisen ottelunsa isäntäjoukkue SBS Wirmoa vastaan. Isännät haluavat varmasti aloittaa turnauksensa kotivoitolla ja ottelusta tulee varmasti haastava. SBS Wirmo on tunnettu laadukkaasta juniorityöstä etenkin tyttöjen puolella. Nibacos saa varmuudella vastaansa pelinälkäisen ja pallotaitavan isäntäjoukkueen, joka ei anna kentällä mitään ilmaiseksi. Nibacos on valmiina tähän haasteeseen ja kentällä tullaan varmasti näkemään rohkea ja hyvin liikkuva vierasjoukkue joka käy herhiläisten tavoin vastustajaan kiinni. Pelin aikainen alkuaika Klo 10 saattaa kääntyä eduksi Nibacokselle, sillä onhan joukkueen vakiotreenivuoro lauantaisin Kampus -hallilla jo 09:30. Tytöt ovat tottuneet olemaan kevyellä jalalla liikkeellä heti aamusta.

Turnauksen toisessa pelissä pelissä Nibacos kohtaa FBC Turun toistamiseen. Edellisen kohtaamisen tappio on varmasti turkulaisilla mielessä ja he lähtevät tosissaan hakemaan revanssia. Nähtäväksi jää onko turkulaisilla sama pelitaktiikka kuin edellisessä kohtaamisessa vai lähtevätkö he muuttamaan peliään. Nibacos on kotiläksyjä edellisen kohtaamisen jälkeen tehnyt ja ottelusta tulee varmasti yhtä tasainen vääntö kuin pari viikkoa takaperin.

Kovia ja mielenkiintoisia pelejä on viikonloppuna luvassa.

Ensimmäisen pelin aikaisen aloitusajankohdan vuoksi joukkue matkustaa jo edellisenä päivänä lähemmäksi turnauspaikkaa. Kiitos tukijoille matkan mahdollistamisesta!