Ensi kauden valmennus T16 tytöt
Julkaistu: 21.03.2021 10.44

Ensi kauden valmennus T16 tytöt

D-tytöt muuttuvat ensi kaudeksi T16 eli 2006-2007 syntyneiden tyttöjen ryhmäksi. Joukkueen tavoitteena on pelata kahdella joukkueella, joista toisella valtakunnallista ja toisella aluesarjaa.

T16 valtakunnallisen vastuuvalmentaja Kati Kynnäs

Kati on pelannut itse salibandya sarjatasolla B-tyttöikäisestä saakka naisten 1 divariin ja edustanut seuroissa SC Alajärvi, Kuopion Welhot, NSB, RSB, Redy ja Nibacos. Viime aikoina askel on aavistuksen hidastunut ja pelit jääneet vähemmälle. Säbä on kulkenut rinnalla vuosia, vaikka Kati tykkää liikkua monella muullakin tapaa.

Valmennuksen parissa Kati on ollut tämän joukkueen mukana säbäkerhosta lähtien ja jo tätä ennen valmentanut junioreita RSBssä, Nibacoksessa ja Nibacos naisia 2 kauden ajan.

Ohjaaminen on kiinnostanut nuoresta pitäen ja taustalla Katilla onkin Kuortaneen Urheiluopistolla suoritettu liikunnanohjauksen peruskurssi sekä salibandyn saralta SPV2 koulutus. Tällä hetkellä aina ehtiessään Kati koittaa edistää liikuntapsykologian opintoja avoimessa yliopistossa.

Kati hyödyntääkin valmennuksessaan omalla pelaajauralla saatuja oppeja sekä nopeasti kyllästyvää luonnettaan – aina pitää tapahtua ja mielellään jotain uutta koko ajan. Hän toivoo, että pelaajista tulee hänen opissaan rohkeita ja itseensä luottavia urheilijoita, jotka eivät jäisi murehtimaan epäonnistumisia.

Kati on muuten ilmeisesti valmennuksen ainut maailmanmestari – lajina ei kuitenkaan ole salibandy – vaan suofutis :D

T16 valtakunnallisen apuvalmentaja Jani Rentola

Janin salibandytausta löytyy höntsäilyn puolelta ja korona-aika mahdollisti sen, että Janin oli mahdollisuus hypätä tyttären lajin pariin kokonaisvaltaisemmin. Tätä ennen Jani oli jo tuttu näky seuraamassa pelejä ja ihmettelemässä yksilötaidon kehittämiseen tähtääviä harjoitteita ja pallodrillien eri variaatioiden monipuolisuutta.

Janin lajikirjoon mahtuu melkoinen määrä eri lajeja; hiihto, yleisurheilu, jalkapallo, jääkiekko, lentopallo, golf kun varsinainen ykköslaji on kuitenkin ollut pesäpallo. Jani onkin se, jonka vastuulla on maalivahtiemme heittojen kehittäminen. Janin kaapista löytyy yksi SM-kultamitali, mutta laji jää haastattelijalle arvoitukseksi…

Koska Jani on nauttinut pesäpallouransa ajan A-tason yleisurheiluvalmentajan ohjauksesta fysiikka- ja juoksuvalmennuksessa, saa hän vastuulleen usein treeneissä tyttöjen juoksuvalmennuksen.

Janin valmennuskokemus salibandyn osalta koostuu tämän joukkueen matkassa opituista taidoista, pesäpallossa sen sijaan hän on valmentanut junioreita aina pesiskoulusta – C-ikäisiin saakka. Janin vankka johtamiskokemus työelämästä, missä hän on johtanut eri organisaatioita, tiimejä ja yksilöitä yli 15 vuoden ajan auttaa silloin kuin tiimimme suunta tai jojon laskiaispullat ovat hukassa.

Jani kertoo, ettei ole analyytikko tai tilastonikkari urheilun saralla. ”Inhoan analyyttiseen prosenttipelaamiseen perustuvia taktiikoita. Sen sijaan nautin ja elän 100%:sti siitä tunteesta, jonka joukkueurheilu mahdollistaa. Flow -tilassa kaikilta onnistuu kaikki, onnistumisen riemu jakaantuu koko porukkaan. Se jännitys, jota eletään tiukoissa paikoissa pelin ailahdellessa puolelta toiselle, se yhteisöllisyys ja toisen tukeminen hetkellä, jolloin tukea todella tarvitaan. Ja se tappion karvas kalkki, joka sisuunnuttaa entistä parempaan suoritukseen seuraavassa mahdollisessa paikassa.

Tämä koko tunneskaalan kirjo on itselleni se joukkuelajien suola, joka mielestäni peittoaa yksilölajien onnistumisien ja epäonnistumisien tunteet moninkertaisesti.”

Jani on muuten se kaveri, joka 110 metrin aidoissa kaatui toiseksi viimeisellä aidalla ja voitti silti pronssia!


T16 valtakunnallisen apuvalmentaja ja T16 aluejoukkue vastuuvalmentaja Jarkko Kynnäs

Salibandykentille Jarkko ei ole itse ikinä erehtynyt pelaajana menemään, sen sijaan hän on valmentanut Redyn naisia sekä Nibacoksessa B- tyttöjä sekä ollut tämän ryhmän mukana F-tytöistä saakka.

Jarkko on intohimoinen palloilulajien harrastaja ja nuorena aika meni jääkiekon, jalkapallon ja pesäpallon parissa. Ähtärin urheilupiirien kasvatti on edustanut näissä lajeissa useissa eri Etelä- ja Keski-Pohjanmaan seuroissa ja toiminut pelinjohtajana. Jarkko voittaa joukkueemme valmentajat kultamitalien määrässä, sillä kaapista löytyy 4 kappaletta jääkiekon sm-kultaa junioreista.

Jarkon valmennus onkin alkanut varmasti jääkiekkokaukalon oppien tuomisella salibandykaukaloon.

Tämä urheiluhierojankin koulutuksen käynyt valmentajamme on käynyt myös salibandyn SBV koulutuksen sekä myös pesäpallon nuorten valmentajatutkinnon. Jarkon puoleen käännytään niissä hetkissä, kun jokin jumi meinaa vaivata pelaajan pelaamista.

Jarkko on suhtautunut aina urheiluun intohimoisesti ja pelaajana hän ei jättänyt ketään kylmäksi. Joko taidoillaan tai suunsoitoillaan… mutta nyt tämä pelikenttien tulisielu on valmentajana itse rauhallisuus…

Joillekin saattaa olla yllätys, että Jarkko on toiminut pitkään jääkiekon erotuomarina ja viheltänyt mm. yhden U19 jääkiekon maaottelun!


T16 aluejoukkueen apuvalmentaja Anssi Pulkkinen

Anssin säbän alkutaival on otettu jo sairaanhoitaja opintojen aikana, kovalla soten parkettialustalla. Nibacos on tullut tutuksi jo pojan pelaamisen ohella ja nyt saimme Anssin mukaan tyttären harrastuksen alkamisen myötä.

Anssi on toiminut seurassamme useissa toimihenkilörooleissa niin rahastonhoitajana, joukkueenjohtajana kuin apuvalmentajanakin. Anssin oma urheilutausta löytyy kestävyysurheilun eli hiihdon ja myös yleisurheilun puolelta.

Anssi on käynyt ”jonkun seuran koulutuksen, missä oli myös Anttosen Sami” – joten myös salibandykoulutusta on varmuudella hankittu - toki myös hiihtovalmennuksen koulutus löytyy.

Anssi on tullut hienosti mukaan porukkaan ja ottanut myös vastuuta pelinohjauksesta itsenäisesti. Kovasti ohjaamme häntä siis vastuuvalmentajan rooliin. Häneen luotamme myös aina kun joku loukkaantuu, sillä tämän rauhallisen valmentajamme vahvuus on ehdottomasti ensiaputaidot. Parhaimmillaan Anssi seuraa joukkueen otteita striimauksen välityksellä ja jojo saa toimintaohjeet loukkeihin puhelimitse!

Anssi on muuten meistä ainoa, joka on ollut mukana apuvalmentajana voittamassa HFC turnausta!


Ilmoitamme lähiaikoina kokeilutreeneistä, joihin voit tulla kokeilemaan olisiko tämän sinun lajisi. Otamme mukaan aluejoukkueeseen aivan lajin vasta-alkajia ja valtakunnalliseen joukkueeseen jo lajia pelanneita pelaajia. Tämän tiimin valmennukseen tohtii lähteä mukaan!

Nibacos Kokkola ry               

Torikatu 21-23, 67100 Kokkola

Puh. 050 476 9022
toimisto@nibacos.fi


Toimiston aukioloajat:

Maanantai 11.00-16.00

Tiistai 9.00-13.00

Keskiviikko 9.00-13.00

Torstai 8.00-16.00

Perjantai 9.00-15.00


-SALIBANDYÄ SUURELLA SYDÄMELLÄ-