Nibacoksen ensi kauden T18 tyttöjen vastuuvalmentajaksi on valittu Toni Paloaho
Julkaistu: 11.03.2021 21.00

Nibacoksen ensi kauden T18 tyttöjen vastuuvalmentajaksi on valittu Toni Paloaho

Tällä kaudella C – tyttöjen SM sarjaa pelaava 2005-2006 syntyneiden tyttöjen joukkue uudistuu ensi kaudella ainakin vastuuvalmennuksen osalta. Sami Anttonen on luotsannut jo useita vuosia kyseistä joukkuetta ja joukkue saavutti arvostetun ja tavoitellun SM sarjapaikan tälle kaudelle.

Tämän hienon työn jatkeeksi joukkue kääntää ensikaudelle uuden lehden. Joukkueen tavoitteena on osallistua uudistuvaan T18 valtakunnalliseen sarjaan, jossa pelaavat 2004-2005 syntyneet tytöt. Ensimmäinen iso muutos joukkueessa tapahtuu, kun vastuuvalmentajan pestiin hyppää vahvan pelaajataustan omaava Toni Paloaho.

Toni Paloaho on yksi niistä pojankoltiaisista, jotka perustivat vuonna 1994 salibandyseura Nibacoksen. Pelaajana Paloaho on pelannut 3 kautta liigaa, 6 kautta divaria ja yli 10 vuotta alempia sarjoja. Hän on edustanut Nibacoksen lisäksi Blue Foxia, SBS Poria, FBC Turkua ja SC Kokkolaa. Tämän lisäksi hän on toiminut 2 kautta Nibacoksen miesten edustusjoukkueen valmentajana ja naisten puolella hän on sijaistanut tällä kaudella naisten edustusjoukkueen vastuuvalmentaja Mirja Anttiroikoa hänen perhevapaansa aikana. Tässä on kaiketi ollut se ratkaiseva ensikosketus naisten valmennukseen – sillä aiemmin ei ole vaikuttanut siltä, että saisimme Paloahon tyttöpuolelle valmentamaan.

  • ”Erityisen onnellisia ollaan siitä, että saadaan tällainen valmentaja nimenomaan tyttöjunioreiden valmennukseen, yleensä parhaat valmentajat karkaavat miesten tai poikien puolelle.”
  • ”Jo muutaman keskustelun jälkeen on selvää, että Paloahon vankka pelaajatausta antaa hänelle hyvää näkemystä opastaa tyttöjä pelin saloihin. Juniorit ovat niitä, joiden kehittäminen tulee olla tärkeimmässä roolissa, mikäli seuraa halutaan viedä eteenpäin.”
  • ”Pelaajataustainen valmentaja puhuu usein samaa kieltä – eli tietää itsekin mitä siellä kentällä pelaajan ajatuksissa tapahtuu. Lisäksi erilaisten valmentajien valmennettavana olleet pelaajat voivat poimia kunkin valmentajan parhaat puolet ja muodostaa niistä omannäköisen valmennuksen – tämän vuoksi en oikein tiedä mitään parempaa mitä olisimme voineet saada nuorille kehittyville junioreille. Valmennuksen vaihtuminen Anttosen tekemän vahvan pohjatyön jälkeen on varmasti myös joukkueen pelaajille kehittävää – uusi valmentaja näkee aina omalla tavallaan ja se yleensä antaa uusia madollisuuksia pelaajan omaan kehitykseen.” summaa valmennuspäällikkönä tyttöpuolella toimiva Kati Kynnäs valinnan merkityksellisiä ja positiivisia puolia.

Kun Paloahoa pyytää kommentoimaan hieman ajatuksiaan tulevasta pestistä, ei Toni lähde paukuttelemaan henkseleitä vaan pukee työhaalarit päälle. Ensin täytyy koota joukkue motivoituneilla pelaajilla. Mukaan mahtuu vielä muutamia pelaajia, kun osa joukkueen pelaajista siirtyy ensi kaudeksi muuttuvien ikäluokkien myötä T16 ikäluokkaan. Joukkueen on tarkoitus järjestää keväällä avoimia treenejä, jotta uudet pelaajat pääsevät tutustumaan sekä pelaajiin että valmennukseen. Tätä ennen voi kyselyitä, tiedusteluita ja kiinnostusta ilmaista suoraan Toni Paloaholle tai seuran tyttöpuolen valmennuspäällikölle.

Ensi kauden T18 valtakunnallisessa sarjassa tulee olemaan enemmän pelejä kuin nykyisissä sarjoissa, joten pelaajat keskittyvät pääasiassa juniorijoukkueen toimintaan. Suunnitelmissa on, että naisten edustusjoukkueesta varataan kiintiö T18 tytöille, jotta he ehtiessään voivat osallistua myös aikuisten peleihin. Niiden pelaajien osalta, jotka mielivät pelaamaan molemmissa joukkueissa hyvä puoli on myös se, että naisten edustusjoukkue pelaa pohjanmaan aluesarjaa, niin reissupäivät pysyvät valtakunnalliseen sarjaan nähden maltillisina.

Lisätietoja joukkueesta saat ottamalla yhteyttä alla oleviin henkilöihin tai täyttämällä lomakkeen osoitteessa:

https://www.nibacos.fi/joukkueet/1890/lomakkeet


Tuleva vastuuvalmentaja T18

Toni Paloaho

Puh: 040 828 9971

toni.paloaho@outlook.com

Valmennuspäällikkö / tytöt

Kati Kynnäs

puh: 040 500 2447

kati.kynnas@nibacos.fi

Nibacos Kokkola ry               

Torikatu 21-23, 67100 Kokkola

Puh. 050 476 9022
toimisto@nibacos.fi


Toimiston aukioloajat:

Maanantai 11.00-16.00

Tiistai 9.00-13.00

Keskiviikko 9.00-13.00

Torstai 8.00-16.00

Perjantai 9.00-15.00


-SALIBANDYÄ SUURELLA SYDÄMELLÄ-