Naiset avasivat kautensa Hollihaassa 8.10
Naiset IJulkaistu: 19.10.2022 20.27

Naiset avasivat kautensa Hollihaassa 8.10

Nibacoksen naisten uudistunut ja nuorentunut edustusjoukkue avasi kautensa Hollihaassa ja kauden avauksessa vastassa oli SB Vaasa ja Blue Fox II.

SB Vaasa - Nibacos 3-2

Kauden avauksessa oli ilmassa jännitystä ja odotusta. Uudistunut Nibacos sai vastaansa SB Vaasan, joka myös oli uudistuneella ryhmällä vastassa. Luvassa oli vauhtia ja tapahtumia, eikä joukkueet jättänyt Hollihaan lehtereitä kylmäksi.

Avauserässä Nibacos lähti hyvällä liikkeellä ja pallonhallinnalla liikkeelle ja alun tunnustelun jälkeen painopiste siirtyi mustapaitaisten kenttäpäätyyn. Ajassa 11.30 Siniset avaavat maalihanat, kun Helga Koljonen riistää pallon kulmassa ja tarjoilee Minea Kynnäkselle maalipaikan, eikä Minea jätä paikkaa käyttämättä. Siniset jatkavat hallintaa ja maalipaikkoja luodaan, mutta laukaukset menevät suurimmaksi osaksi ohi tai Vaasan maalivahti Tessa Mikkosen käsiin.

Toinen erä mennään samoilla linjoilla, Sinisten painaessa kohti Vaasan maalia ja harvat mustapaitaisten yritykset maalivahti Sanna Rantala hoitaa tyylikkäästi. Erään nähdään yksi maali ja siitä vastaa Sinisten Veera Kurikkala ja syötön tarjosi Mirja Anttiroiko. Erän aikana Siniset saa hieman jobinpostia, kun Mirja loukkaa nilkkansa ja joutuu jättämään ottelun kesken.

Kolmanteen erään 2-0 johdosta ja kun ei niitä lukuisia maalipaikkoja hyödynnetty kahdessa erässä, niin Vaasa tarjoilee shokkihoitoa heti erän alkuun. Vain 9 sekuntia ja vapaalyönnistä Nita Heino täräyttää ylämummoon ja peli 2-1. Siniset jatkavat painostusta ja maaliodottama on 75% luokkaa, kunnes vaarattoman näkösen tilanteen jälkeen taululla peli tasan 2-2 Alexandra Alménin löytäessä etukulmasta tilaa. Minuutti tasoituksesta Sinisille tarjoillaan mahdollisuutta ottaa johtoasema uudelleen rangaistuslaukauksella. Veera Kurikkala laittaa pallon maaliin, mutta erotuomarikaksikko Fränti / Hautakangas näkee Vekkulin ottavan askeleen taaksepäin maalia tehdessä ja osuma hylätään. Ja kuten niin monesti, kun itse et tee niin kaveri iskee. Vain 30 sekuntia rankkarista, päästää Siniset Vaasan kulmavaparin läpi takatolpalle ja Aura Sandberg iskee mustat johtoon. Loppuun Siniset hakevat parin minuutin ajan tasoitusta ilman maalivahtia, mutta hurjasta painostuksesta huolimatta palloa ei saada maaliin ja avauspisteet lipuvat käsistä vaasalaisten matkaan.

- Ensimmäinen todellinen yhteinen kokemus tälle porukalle ja luvattua vauhtia ja vaarallisia tilanteita nähtiin. Painettiin päälle ja paikkoja luotiin paljon, viimeistelyyn laatua niin hyvä tulee. Tietysti tappio harmittaa, ennenkaikkea pelaajien puolesta, paljon tehtiin töitä ja olisi pitänyt ratkoa ottelu jo kahdessa erässä. Mutta tarina on alussa ja jatketaan sen työstämistä, kommentoi valmennuskaksikko Jake ja Ari.Nibacos - Blue Fox II 4 - 2

Toisessa ottelussa vastaan tuli vanha tuttavuus Nyykaapista ja luvassa vauhdikas 45 minuuttinen.

Nibacos jatkaa siitä mihin Vaasa pelissä jäi, hallitsee pallolla ja liike on hyvää, Foxit keskittyy vastaiskuihin. Ajassa 7.45 raikaa Hollihaassa, kun Kiira Purontaka avaa maalihanat Helga Koljosen syötöstä. Maalia edelsi koko ketjun rohkea karvaus ja pallon riisto. Ja kun vauhtiin päästiin niin 10.57 Rosa Luikku murtautuu keskialueelta ja käyttää Foxien antaman tilan hyväkseen ja sijoittaa pallon maalin etukulmaan ohi Angnes Sloten ja Siniset 2-0 johtoon. Vain reilu minuutti edellisestä ja maalilaulu raikaa taas. Kiko pistää pelin toisen maalin maalin edustalta ja paikan tarjoilee Iitu Riippa. Ja jotta tyrmäys avauserään olisi kohtuullisen kova, niin 14.07 Sara Luikku tarjoilee kulmasta pakin tontilta maalin edustalle nousseelle Jenna Honkaniemelle, josta Honsku laittaa 4-0 lukemat erätauolle.

Toisessa erässä ainoa tilastomerkintä tulee Foxien Emelie Kulelle rangaistuksen merkeissä, mutta Siniset eivät pysty tilaisuutta käyttämään hyväkseen.

Kolmanteen erään lähdetään turvallisessa johdossa ja tilanteita luodaan edelleen. Foxit pääsee peliin mukaan paremmin, kun Sinisten huolimattomuus ja virheet avaa vastaiskupaikkoja. Ensimmäinen kavennus mahdollisuus tulee ajassa 32.14 rangaistuslaukauksella, mutta Haba ( Elise Viidanoja ) nollaa Jenna Kankaan rankkarin. Ajassa 33.07 Foxit kaventaa maalinedustalta pomppupallosta Julia Storskrubbin toimesta. Vajaa viisi minuuttia ennen loppua Iitu Riippa saa varomattomasta mailalla pelaamisesta jäähyn ja kaksiminuuttisen loppupuolella Emelie Kule tekee vielä 4-2 kavennuksen myös maalinedustan pomputtelun jälkimainingeista. Lopun Siniset hoitavat kunnialla ja sarjan avauspisteet Sinisille.

Valmennuksen kommentit pelistä ja ensimmäisestä turnauspäivästä: - Jatkettiin hyvällä jalalla ja rohkeudella. Nyt saatiin jo vähän maalihanoja auki, mutta enempäänkin olisi ollut mahdollisuus. Annettiin vähän peliä vastustajalle omien huolimattomuuksien ja virheiden kautta, mutta Elise piti meitä pystyssä vaikeina hetkinä. Kokonaisuuteen tyytyväisiä, vaikka Vaasa peli harmittaa pelaajien puolesta. Tehtiin kovasti töitä ja oltiin rohkeita, paljon näkyi peleissä asioita, joista puhuttu. Tällä joukkueella on matka vasta alussa, tästä on hyvä jatkaa tarinan kehittämistä ja katsotaan myöhemmin millainen satu tai jännitysromaani tästä saadaan muodostettua.


Kuvat: Eeva Huotari