Pienen porukan luokkaretki - 2 pistettä Ähtäristä
Julkaistu: 25.02.2023 01.33

Siniset matkasivat viikko sitten 18.2 lauantaina Ähtäriin taistelemaan pisteistä. Joukkueen rosteri oli hyvin kapea, kun T16 oli SM-alkusarjan peleissä Mynämäellä ja valtaosa T18 pelaajista nauttimassa Wanhojen tansseista ja juhlista. Lisäksi perjantaina vielä flunssa kaatoi osan pelaajista petiin peittojen alle, niin nopeasti laskettuna 18 pelaajaa oli pois kokoonpanosta. Silti Siniset saivat täydet kaksi kenttää jalkeille ja jättivät kaiken kentälle ja taistelivat upeasti mukana olevien ensikertalaisten ja parin vuoden tauon jälkeen mukana olleen pelurin täydentäessä Sinisten rosteria.

Nibacos - FBC Remix II 5 - 2

Ensimmäisessä ottelussa vastassa oli FBC Remix II, joka oli onneksi myös yhtä vähällä rosterilla matkassa. Ennen peliä nopea priiffaus täysin uuteen pelitapaan, jota Sinisten leirissä ei oltu tällä kaudella nähty. Vauhti pois, huolellinen keskialueen träppi ja vastaiskuilla maalit. Ottelusta ei odotettukaan mitään salibandyhuumaa ja Siniset korjasivatkin ensimmäisen erän nimiinsä 2-0. Maalintekijöinä Oona Salin ( Lilian Kigen ) ja perin vuoden tauon jälkeen kentille palannut ja toista kertaa tällä kaudella säbän parissa ollut Mira Kopsala ( Iida Lämpsä ) ja myös syöttäjänä toimineelle Iidalle ensi esiintyminen edustuksessa.

Toisen erän alkuun Remix kavensi, mutta hetki kavennuksen jälkeen Milja Palojärvi ( Juulia Anttonen ) vei Siniset jälleen kahden maalin johtoon.

Kolmannen erän alkuun Siniset ratkaisivat ottelun, kun 30.29 Juulia tekee Miljan syötöstö 4-1 ja 32.57 Oona maalaa Jenna Honkaniemen syötöstö 5-1 johto lukemat. Remix kaventaa vielä maalilla, mutta Siniset hoitavat tyylikkäästi ottelun lopun ja arvokkaat pisteet ottelusta Sinisille.

Maalivahtien torjunnat: Nibacos Rantala 10, FBC Remix II Killinen 24

Sinisten kommentit ottelusta: - Haastava lähtökohta peliin, pelaajia tippui vielä viime hetkillä kokoonpanosta. Uudella systeemillä lähdettiin pelaamaan, kertaakaan ei tällä porukalla sitä oltu reenattu. Toki ei me voitu tällä määrällä lähteä meidän omaa prässiä antamaan. Hienosti joukkue pyrki noudattamaan ja paljon näkyi hyviä asioita. Oltiin parempia ja hallitsevampi osapuoli ja hieno voitto ja esitys koko joukkueelta.

SBS PaHa - Nibacos 3 - 2

Toisessa ottelussa vastassa SBS PaHa. Odotettavissa oli huomattavasti kovempi koitos. Eikä ennakko pahasti pettänytkään.

Ensimmäinen erä lähti Sinisten kannalta suunnitellusti liikkeelle ja PaHan hyökkäyksiin lähdöt pysähtyivät Sinisten puolustusalueelle ja Sinisille aukesi hyviä vastaiskun paikkoja. Sitten ajassa 7.24 Hanna Saarenpää pääsee viemään PaHan 1-0 johtoon.

Toinen erä muuttaa hieman pelin kuvaa ja PaHa saa hieman enemmän painetta Sinisten päähän. Mutta samalla tavalla kuin ensimmäisessä erässä, niin maali verkko heiluu toisessa päässä. Siniset tasoittaa ottelun ajassa 22.23 Jenna Potinojan maalilla ja syöttäjänä Jenna Honkaniemi. Siniset saivat myös erän puolivälissä jobinpostia, kun Oona Salin loukkaantuu ja jo ennestään harvasta rosterista tippui yksi pois. Sinisille tarjottiin myös erän loppuun mahdollisuutta siirtyä johtoon ylivoimalla, mutta PaHa hoitaa alivoiman.

Kolmas erä etenee tasatahtiin ja molemmilla on omat etsikkoaikansa. Ajassa 33.49 avautuu vapaa väylä kohti Sinisten maalia eikä PaHan Verna Välilehto jätä paikkaa käyttämättä ja vie PaHan 2-1 johtoon. Ja kun vielä 35.33 annetaan maaliedustalla tilaa PaHan kapteeni Anu Paalaselle niin 3-1 lukemat tuntuvat vievän Sinisten taistelutahtoa alaspäin. Siniset jatkavat taitelua ja palkinnoksi ajassa 43.55 Juulia Anttonen kaventaa Mirja Anttiroikon syötöstä 3-2. Siniset yrittävät vielä vimmatusti tasoitusta, mutta Minna Seppälä PaHan maalissa kestää tilanteet ja näin ollen PaHa voittaa ottelun 3-2.

Maalivahtien torjunnat: SBS PaHa Seppälä 25, Nibacos Rantala 16

Sinisten mietteet ottelusta ja turnauksesta: - Tiedettiin, että ottelusta tulee ihan erilainen kuin Remix pelistä. Voisi sanoa, että pysyttiin hyvin pelitavassa, mutta ei osattu tehokkaasti käyttää niitä hetkiä, kun riistettiin pallo. Meillä oli momentumi tasoitus maalin jälkeen, mutta ei käytetty sitä. Ja toki maalit, jotka vastustaja teki, niin pieniä virheitä niissä tuli. Mutta täytyy muistaa, kuinka pienellä rosterilla oltiin liikkeellä, ihan uudet kaverit rinnalla eikä yhteisiä kokemuksia alla ollenkaan. Tämä päivä oli haastava, T16 tytöt oli Mynämäellä SM- runkosarjan turnauksessa ( voittivat ja jatkavat puhtaalla pelillä ) ja meidän -05 syntyneet olivat heille kuuluvissa Wanhojen Päivien tansseissa ja juhlissa. Lisäksi vielä edellisenä iltana tippui pelaajia flunssan vuoksi. Turha näiden taakse on mennä, vaan kiitokset täytyy antaa pikahälytyksellä lähteneille pelaajille sekä koko joukkueelle, varmasti antoivat kaikkensa koko joukkue kentälle. Ja vähästä, kun yksi vielä loukkaantui niin aika veitsenterällä oltiin, täytyy toivoa vielä, että Oonalle ei käynyt pahemmin ja selviää vielä takaisin kentille. Vähän annettiin siimaa Vaasalle karsintapaikan suhteen, mutta voidaan luvata, että Vaasaan lähdetään viimeiseen turnaukseen taistelemaan loppuun asti, meillä ei ole enää kuin voitettavaa, jotkut voi vielä hävitäkin jotain. Hymyissä suin ja aurinkoisin ja positiivisin mielin.