Naiset tasapeliin ja voittoon Kälviällä
Naiset IJulkaistu: 28.10.2022 23.55

Naiset tasapeliin ja voittoon Kälviällä

Naisten II-divisioona jatkui 22.10 Kälviällä. Vastustajina RePi Reisjärveltä ja KauWi Kauhavalta.

Nibacos - RePi 3 - 3

Ensimmäisessä ottelussa vastassa oli RePi. Ottelu lähti hieman koneita käynnistellen liikkeelle ja puolustamaan orientoitunut vastustaja teki laadukkaiden maalipaikkojen luomisen hankalaksi. Helpotusta jo hieman tuskastuneeseen olotilaan toi useiden tolppien ja rimojen jälkeen Enna Kuusisaari, joka oivallisella liikkeellä pelasi itsensä vetopaikalle , jonne Rosa Luikku tarjoili namupassin. Enna laittoi pallon takuutyöllä maalin ylämummoon.

Toiseen erään lähdettiin 1-0 tilanteesta ja sama kaava jatkui. Siniset painoi peliä vastustajan päätyyn, jossa tiivis sumppu odotti. Ajassa 21.23 Milja Palojärvi ottaa ohjat omiin käsiinsä ja purjehtii vaihdosta kentälle tullessaan oman maalin edestä viiden oranssi paitasen keskelle ja antaa tykin laulaa 15 metristä samaan reikään, minkä Enna jo oli ensimmäisessä erässä löytänyt. Reilu viisi minuuttia eteenpäin ja Mannun ja Saimin päätypeli tuottaa tulosta. Saimi jo kyykyttää RePi puolustajaa polvilleen, käyttää pallon vielä Mannulla ja sen jälkeen sama puolustaja suunnanvaihdolla tippuu kyydistä. Saimi röyhkeydellä kulmasta puolustuksen sisään ja etukulmasta sinne hyväksi havaittuun koloon etu yläkulmaan ja peli 3-0 Sinisille.

Kolmas erä ja Sinisten kannattajat odottivat, että milloin ketsuppipurkki aukeaa kunnolla. Siniset hallitseva peliä ja Milja Palojärvi riiston jälkeen hyvälle kantille keskustaan, RePi pelaaja huitaisee mailaan, tuomari näyttää hyötyä, mutta pallo vastustajalle ja peli jatkuu. Vastahyökkäyksestä syöttö pomppii takatolpalle ja Satu Autio kaventaa 3-1. Sinisten kapteeni Muhonen keskustelee tuomarin kanssa asiasta, mutta tuomari ei osannut sanoa, miksi ei viheltänyt vaikka rikkeen myönsi nähneensä. Maalin jälkeinen vaihto ja Siniset painaa pelin vastustajan päätyyn, sitten pallon menetys keskialueella ja RePin Christa Aho punnertaa väkisin keskeltä maalille ja pallo maaliin. Peli yhtäkkiä 3-2. Siniset kokosivat rivinsä hienosti maalien jälkeen ja loi tukun maalipaikkoja niin keskustaan kuin takatolpille, mutta kun ei niin ei. Pelikellon näyttäessä 44.21 tulee keskialueelta kiistapallo ja siitä pallo pomppii jälleen RePin Christa Aholle, joka nousee kohti Sinisten maalia ja yllättää Sanna Rantalan laukauksellaan. Ja sitten tulee se OHO tunne, mitä tapahtui?? Loppuun Siniset yrittävät vielä luoda kulmavaparista maalipaikkaa, mutta Repi pystyy sen puolustamaan. Näin, voisiko sanoa toiselle tapaeli tuntui voitolta, toiselle tappiolta.

- Kyllä tasapeli tuntuu tappiolta, kun hallitset peliä ja johdat eikä vastustaja ole juurikaan luonut paikkoja. Pelit kestää kuitenkin 45 minuuttia ja loppuun asti on pelattava. Mutta ei tämä maailmaa kaada, nämä kuuluvat nuoren joukkueen kasvutarinaan aikuisten peleissä. Odotettiin ja odotettiin, että kyllä se lähtee kunnolla liikkeelle, mutta olisihan johtoasemassa toisellakin tavalla voitu pelata. Tiedetään ainakin mihin keskitytään tulevissa treeneissä ja peleissä. Edelleen luodaan niin paljon paikkoja ja hallitaan pallolla, on varmasti hieman uutta joukkueelle. Luottavaisesti kohti seuraavaa, oli Nibacos valmennuksen kommentit pelin jälkeen.


KauWi - Nibacos 1 - 10

Toisessa ottelussa vastaan tuli sarjanousija KauWi. Avausottelun tapahtumat oli unohdettu nopeasti ja pelaamisen askelmerkit laitettiin uudelleen kohdilleen. Siniset aloittivat vyöryn kohti KauWin maalia ja erässä vietettiin Sinisten maalijuhlaa. Ajassa 1.34 pallo löysi ensimmäisen kerran tiensä maaliin. Kapteeni Hanna Muhonen levittää keskialueelta laidalle Jenna Potinojalle, joka löytää poikkisyötöllä Vilja Kuutniemen eikä Vilja erehdy tyhjästä maalista. Vajaa minuutti eteenpäin, kun Siniset karvaa pallon, Miisa Tuikka nousee laidalta ja löytää poikkarilla Anski Sipilän ja taululla 0-2. Seuraavaa osumaa saatiin odotella hetki, kunnes ajassa 8.52 Kiira Purontaka pelaa hienosti aikaa joukkueelle hyökkäyspäässä, vaihdosta pelaajat kentälle ja löytää namupassilla Viljan keskustasta ja Vilja painaa pallon toistamiseen maaliin. Pallo keskelle ja peli käyntiin, 11 sekuntia edellisestä ja Viljan "hattutemppu" on valmis, laidalta Vilja käyttää pallon keskiympyrässä Jenna Honkaniemellä ja saa takaisin vasempaan laitaan parhaalle maalintekopaikalle ja taululle 0-4. Minuutti edellisestä ja Oona Salin nousee tyhjää tilaa hyödyntäen laidasta ja löytää maalin edustalta Anskin, joka ohjaa pallon maaliin. Nyt taisi viimeistään tippua gorillat Anskin reppuselästä ja tilanne 0-5. Reilu pari minuuttia edellisestä ja pakki pari Alexandra Lahti - Jutta Mattila juonivat keskialueen vaparia, josta Jutan laukaus löytää tiensä maaliin ja Siniset jo 6-0 johtoon.

Toiseen erään 6-0 johdosta ja heti erän alkuun Siniset luo pari hyvää maali paikkaa, kunnes ajassa 16.30 KauWi rikkoo Sanna Rantalan nollapelin. Pienen omanpään virheen seurauksesta Iina-Maaria Hakala löytää maalin edustalta Emmi Tietäväisen ja tilanne 1-6. Ennen seuraavaa osumaa Siniset hoitavat Anskin kampitus rangaistuksen ja heti rangaistuksen päätyttyä Vilja rankaisee vastustajaa neljännellä osumallaan, tyylikkäästi vanhanaikainen kulmalta sisään, syöttöpiste Potskulle. Erän loppupuolella sama kaksikko on jälleen asialla ja ajassa 26.34 Vilja tarjoilee ja Potsku laittaa taululle lukemat 1-8.

Kolmannessa erässä Siniset ottaa hieman kaasujalkaa polkimelta, hallitsee pallolla peliä ja ajassa 35.29 Milja Palojärvi lataa pallon yläkulmaan Alexandra Lahden syötöstä. Ottelun loppulukemat sinetöidään ajassa 38.50, kun Minea Kynnäs murtautuu vasemmasta laidasta läpi ja löytää tutkaparinsa Kiiran takatolpalta ja Sinisten 10-1 voitto on naulattu taululle.

Sinisten leirissä oltiin peliin tyytyväisiä lukemien suhteen: - Saatiin päivälle sellainen päätös, mitä lähdettiin hakemaankin. 45 minuuttia hyvää työtä, vaikka peli oli ohi jo ekassa erässä. Joukkue teki niitä asioita, mitä painotettiin. Ymmärrettävää oli intensiteetin tipahtaminen noilla lukemilla, mutta oltiin silti niin paljon parempia. Paljon saatiin dataa omasta pelaamisesta tässä turneessa ja lähetään parantamaan tiettyjä asioita ennen seuraavaa turnausta Vaasassa. Kasvutarinaa tässä eletään ja kokemuksia joukkueelle erilaisilla kokoonpanoilla. Meillä on kiva haaste, kun on iso rosteri käytössä, mutta tämä päivä osoitti sen, että ei ole väliä ketä pelaa kenenkin kanssa, yhteiset sävelet löytyy, kun soitetaan samaa kappaletta koko orkesterilla. Yhteiset kokemukset kasvattaa tätä porukkaa ja viimeisessä pelissä nähtiin jo sitä iloisuutta ja rohkeutta, mihin on tähdättykin.

Kuvat kotiturnauksesta by Eeva Huotari