Naisille täysipotti Vaasasta
Julkaistu: 15.11.2022 17.30

Naisille täysipotti Vaasasta

Naisten II-divisioonan kolmas turnaus pelattiin lauantaina 12.11 Vaasassa. Mustasaaren OP-Arenalla vastustajina oli FBC Remix II ja SBS Paha. Sinisten otteet olivat turnauksen molemmissa peleissä todella hyvällä tasolla ja tuliaisina olikin täysi neljän pisteen potti.

Nibacos - FBC Remix II 8 - 1

Ensimmäisessä ottelussa vastaan tuli FBC Remix II, joka oli aikaisempien otteluiden jälkeen vielä pisteittä sarjassa. Siniset aloittivat ottelun pirteästi ja antoivat heti alusta ottelulle suuntaviivat. Aktiivisellä prässillä ja pallon riistoilla luotiin paikkoja, mutta Remixin maalivahti Elisabeth Killinen oli hyvällä pelipäällä heti alusta lähtien. Ensimmäinen maali sai odottaa hetkisen, kunnes ensin Zara Gauffin-Kauste takakarvilla riistää pallon ja petaa itsellensä maalipaikan, Killinen kuitenkin torjuu. Seuranneen avausheiton Minea Kynnäs katkaisee ja syöttää poikittain maalinedustalla odottaneelle Zaralle, joka antaa tykkinsä laulaa vasempaan ylämummoon ja 1-0 taululle. Sinisten painostus jatkui ja tilanteita luotiin, viimeistelyyn olisi tarvittu huolellisuutta, toki Killinen jatkoi maalilla hyviä otteita. Toista maalia saatiin odottaa erän loppuun ja se kuuluisa pukukoppimaali tuli ajassa 14.58, kun Juuli Aspbäck purjehti omalta kenttäpuoliskolta pallon riiston jälkeen keskeltä aina maalille asti ja laittoi pallon vastustamattomasti yläkulmaan. Torjunnat erässä meidän Sanna Rantala 4 ja Killinen 8, mutta laukaukset meille huomattavasti selkeämmin ja sekuntikello kertoi, että pallo oli meidän hallussa 10 minuuttia 15 minuutin erästä.

Toiseen erään lähdettiin hieman terävöittämään hyökkäyspelaamista sekä edelleen vauhdilla, mutta maltilla luomaan laadukkaita maalipaikkoja. Vastustaja oli jo tyytynyt puolustamaan omaa maalia tiiviisti. Pallonhallinta jatkui ja ajassa 17.40 kolmikko Enna Kuusisaari- Juuli - Rosa Luikku rakentaa hienon sommitelman päätteeksi Rosalle maalipaikan ja Rosahan käyttää tilanteen hyväksi, oikealta laidalta tarkka laukaus vasempaan alakulmaan ja 3-0 taululle. Pari minuuttia edellisestä Mannu Paloaho katkaisee keskialueella Remixin rakentelun ja pelaa Vilja Kuutniemelle ylöspäin, Vilja vielä hyvin epäitsekkäästi siirtää pallon takatolpalle, josta Lilian Kigen saa sijoittaa pallon tyhjiin ja tilanteeksi 4-0. Peli jatkui ja Siniset rakentelivat ja liikuttivat palloa hymy huulilla. Ajassa 23.34 antaa Juuli ruoskansa laulaa vastustamattosti eikä vastustajan mokke ehdi kissaa sanoa, esityön maaliin tekee Enna, joka keskialueella pyörähtää kärkikarvaajan ihan toiselle maata kiertävälle radalle ja antaa namupassin laidalla odottaneelle Juulille. Ja kun erässä on maaleja 2-3 minuutin välein paukuteltu, niin vielä ajassa 27.01 Zara tekee jälleen työn karvauksellaan ja pelaa nyt puolestaa Sara Luikulle paikan ja pallo tyynen viileästi oikeaa yläkulmaan. Toiselle erätauolle Sinisten 6-0 johdossa ja maalivahtien torjunnat erässä Sanna 4 ja Killinen 13.

Kolmas erä oli kuin kopiot edellisistä, Siniset jauhoi ja loi paikkoja, Remix pyrki uhrautuvasti puolustamaan ja Killinen pyrki olemaan pallon edessä minkä kerkesi. Täytyy todeta, että Killinen piti lukemat noinkin siedettävinä kuin olivat. Vajaa kahdeksan minuuttia oli erää pelattu, kun Siniset huudattivat OP-Arenan fanijoukkoja. Mannu ehtii ensimmäisenä Iitulta tulleeseen irtopalloon oikeassa laidassa ja vetopaikalle päästyään laittaa pallon etuyläseen ohi Killisen. Seuraavassa vaihdossa tuleekin pelin ainut merkkausvirhe karvauksessa ja Sannan nollataika murtuu ajassa 38.36, kun Lotta Anttila pistää pallon Sinisten maaliin. Ajassa 42.58 sinetöidään 8-1 päätöslukemat, kun Kiira Purontaka laittaa ensin kulman lähellä vastustajan istuma-asentoon ja tarjoilee sitten Minealle keskustaan paikan, josta Mimmu räppää pallon maaliin. Torjunnat kolmannessa erässä Sanna 3 ja Killinen 14. Vaasalaisten palkintoraati palkitsi ottelusta Sinisten #20 Juuli Aspbäck!

Sinisten kommentit Remix pelistä: - Odotettu peli, hallittiin pallolla ja saatiin hyökkäyspelaamiseen kaivattuihin asioihin vastauksia. Tekemisen laatu ja työmoraali oli korkealla, löytyi malttia ja halua rakentaa peliä. Vaikka olikin jälleen parempaa, kehitettävää löytyy, mutta vahva ja varmasti viihdyttävä esitys. Ja täytyy antaa vastustajan molarille pisteet, oli varmasti hikinen päiväpuhde.

SBS PaHa - Nibacos 2 - 4

Turnauksen toiseen peliin saatiinkin vastaan sarjakärki SBS Paha. Uusi tuttavuus, joka oli aloittanut sarjan puhtaalla pelillä, mutta oli aamun ensimmäisessä pelissä joutunut toteamaan SB Vaasan paremmakseen. Vastaan tulisi varmasti taistelutahtoinen ja ärsytetty pandalauma.

Teesit otteluun olivat tutut ja turvalliset, työmoraali, vauhti ja rohkeus. Siniset aloittivatkin ottelun räväkästi ja löivät pandoille heti luun poikittain kurkkuun. 21 sekunttia ehti nauris kulkea etiäpäin, kun Vilja löytää keskustaan pointille nousseen Ennan ja Enna sivaltaa pallon yläkulmaan ja Siniset johtoon. Palloa ei annettu nalleperheen naapureille vielä kertaakaan. Maalin jälkeen mentiin välillä päästä päähän ja etenkin PaHan Henna Koivula kentän fyysisesti vahvimpana aiheutti välillä hankaluuksia Sinisten pelureille. Sinisten maalissa kuitenkin Elise "Haba" Viidanoja kuitenkin torjui mallikkaasti, kuten myös vastustajan Minna Seppälä torjui hyvillä otteilla. Ajassa 9.40 Pahan Saara Lamminaholle tuomitaan rangaistus ( vaikka tilastoissa kärsijä on Jenniina Hietala ) ja näin ollen Siniset ensimmäistä kertaa tässä turnauksessa ylivoimalle. Noin 10 sekuntia ( vaikka tulospalvelun statistiikat muuta väittävätkin ) niin siniset jauhavat alivoimanelikon läpi poikkisyötön, syötön tarjoilee Vilja ja Juulin tälli on kohdallaan ja pallo maaliin. Ensimmäinen erä Sinisille 2-0.

Toinen erä jatkui vauhdikkaasti, kunnes aikavälille 18.20 - 18.37 tulee turnauksen mustin hetki ja peli tasan 2 - 2. Ensin PaHan Saara Lamminaho kaventaa 1-2 ( Enni Ahon syötöstä) ja sitten Viivi Peltoniemi vain 17 sekuntia edellisestä tasoittaa ( syöttäjä Marianne Väliaho ). Siniset eivät pysty ohittamaan erässä kertaakaan PaHan Seppälää ja toiselle erätauolle 2-2 tilanteesta.

Kolmanteen erään tuli jälleen hyvin pelinsä koonnut Siniset ja pallonhallinta ja rakentelu oli saatu jengoilleen. Erän puolivälissä Siniset saavat kulmavaparin ja kun PaHalaiset vielä miettivät kartalla paikkojaan, niin Sanni Rentola ajoittaa liikkeensä keskustaan koko Pahan viisikon sisälle, jonne Rosa tarjoilee nappisyötön ja Sanni lämmää pallon vasempaan yläkulmaan ja Siniset jälleen maalin karkumatkalle. Ajassa 42.20 saadaan sinetti Sinisten voitolle, kun vastustajan omanpään kulmavaparista karvauksella riistetään pallo ja muutaman syötön jälkeen Zara löytää poikkisyötöllä maalinedustalta Rosan, joka pimentää pandalandiasta valot ja Siniset 4-2 voittoon. Vaasalaisten palkintoraati palkitsi Sinisistä #59 Minea Kynnäs!

Sinisten kommentit Paha pelistä: - Oma pelaaminen oli hyvää, sitä mustaa hetkeä lukuunottamatta. Maltti pysyi ja jaksettiin jauhaa ja luoda paikkoja, luottaen että sieltä ne tarvittavat maalit tulee. Pikkuisen sekoitti Kiiran loukkaantuminen peliä, mutta töitä tehtiin koko 45 minuuttia ja ansaittiin palkinto sitkeällä puurtamisella. Vastustaja oli uusi, hattua täytyy nostaa heidänkin sitkeälle yrittämiselle ja taistelulle, eivät meitä helpolla päästäneet, eikä tarvitse ihmetellä, että roikkuvat kärkikahinoissa mukana. Vaikka numerot eivät ihan koko totuutta pelistä kerro, niin 45 minuuttia saatiin paiskia töitä ja siitä iso kiitos joukkueelle! Pieniä asioita käytiin tähän turnaukseen lähtiessä lävitse ja vastauksia niihin saatiin, pikkusen parannettiin halutuilla osa-alueilla. Kolme lukua on tarinaa kirjoitettu, on ollut draamaa, jännitystä, komediaa ja sitä pumpulihönötystä. Peli peliltä parannetaan ja uskotaan omiin asioihin, joukkueesta löytyy taitoa, nopeutta ja rohkeutta, niitä meidän pitää hyödyntää ja nyt näytti jo aavistuksen siltä mitä halutaan. Työt jatkuu ja toivottavasti saadaan hyvä jakso ennen seuraavaa turnausta, kehitetään peliä pala palalta ja saadaan joulumarkkinoille sitten jo viihdyttävä, mukaansa tempaava ja lukijakuntaa viihdyttävä dekkari. Yhdessä asiassa ainakin ollaan päästy jo osittain tavoitteeseen, pelataan ainakin peliä jossa sattuu ja tapahtuu, vauhdikasta ja yritteliästä peliä, eikä toivonmukaan jätä yleisöä kylmäksi!


Nibacos Kokkola ry               

Torikatu 21-23, 67100 Kokkola

Puh. 050 476 9022
toimisto@nibacos.fi


Toimiston aukioloajat:

Maanantai 11.00-16.00

Tiistai 9.00-13.00

Keskiviikko 9.00-13.00

Torstai 8.00-16.00

Perjantai 9.00-15.00


-SALIBANDYÄ SUURELLA SYDÄMELLÄ-